
Bom dia, dragi cititori. Mi-am pierdut așa mult exercițiul de a scrie pe blog încât nu știu de unde să încep.
Sper că sunteți bine. Lumea devine din ce în ce mai urâtă, iar presiunea care se pune pe noi e din ce în ce mai mare și sinistră*, așa că încerc să clocesc din nou aici un fel de cuib al internetului în care asta nu se întâmplă.
E duminică dimineață, 6 aprilie, ora 7:00 și plouă, combinație în mod normal perfectă pentru
- dormit lemn
- vizionat vloguri din Antarctica ale celor de la Hai Hui în 2
- altceva – știți voi
Dar în urmă cu o oră Magda (sau Lolo, așa cum îi spuneam până prin 2021 când am făcut pauză de blog – este același câine) a vrut de urgență afară pentru că ieri a mâncat ca o spartă.
Câinele nu este singura care a mâncat ca o spartă ieri.
Săptămâna trecută am descoperit noul pește favorit pe care l-am mâncat recent în București, într-o piață în care merg săptămânal de peste 10 ani. O cheamă Piața Nerva Traian și de acolo iau brânză, smântână, lobodă, mezeluri, pâine, zacuscă, efectiv cam tot pentru 7 zile și nu știu cum ratasem cu succes să iau pește de la Papa D la Mare.
Este un food truck albastru-superb de litoral, la care dacă te uiți suficient poți să ai impresia câteva minute că ești pe plajă, dar și mai important este că au un pește proaspăt din care fac Fish and Chips minunat, cu un sos de usturoi așa bun încât l-am și visat azi noapte (am fost din nou ieri acolo să mănânc).
Dar și fritto misto cu sos aioli (creveții în mod special au fost excepționali, ca în vacanțele în la Mediterana în care n-am mai fost de mult timp).
Și alți pești. Au inclusiv barbun roșu ca în Grecia.
Totul se prepară pe loc. Dacă nu vă puteți hotărî (deși aș insista pe fish and chips-ul acela, cu șpriț roze), cel mai simplu e să îi întrebați pe cei de la Papa D La Mare ce vă recomandă.
De asemenea – mare atenție, scumpi cititori care poate acum v-ați tras chiloții pe voi și sunteți la ușă unde vă legați șireturile, cu ‘Nerva Traian’ pus pe Waze, cei de la Papa D La Mare nu au program în fiecare zi, ci doar în weekenduri, și e destul de scurt. Respectiv vineri, sâmbătă și duminică între orele 11:30 și 17:00. (Iar cu cât mergeți mai spre sfârșitul programului crește probabilitatea să fie sold out cu anumiți pești, deci mai bine să fiți prevăzători).
*O să revin într-o zi pe subiect, momentan voiam doar să zic de ceva frumos cu pește.
7
Leave a Reply