In Bloom by Chicineta – farfuriile florale pictate manual de artista Daniela Briazu

By Monday, July 27, 2020 0 , , 3

Ca să o citez pe work wife Mazilique, anul 2020 a început cu ‘Am câteva idei, unele bune.’

Din februarie, desigur, ce idei am avut eu au început să o ia încet pe ulei, astfel încât în martie, când eram cu toții închiși în sufragerii și sifonam tequila, deveniseră puncte imaginare pe harta Planului Măreț Chicineta 2020.

Anterior, prin ianuarie, am început să lucrez inocentă la această colecție de farfurii pictate manual cu flori de cireș.  Împreună cu prietena pictoriță Daniela Briazu și Cristina de la atelierul Yellow Homewarestabiliserăm că totul trebuia să fie pregătit pentru lansare în  – desigur!  – aprilie.

🌸

Ideea originală a pornit de la pasiunea pentru florile de cireș și de la căutările îndelungate ale farfuriei perfecte Sakura. De mulți ani voiam astfel de farfurii pentru mine, adică să le folosesc prin casă atunci când mă plictisesc de alea cu mesaje, și nu găseam nimic care să îmi placă în întregime.

Voiam să fie delicate, diafane, pastelate, iar majoritatea celor pe care le găseam arătau ca și cum o discotecă de boscheți roz explodase pe o farfurie.

La un moment dat în aceste căutări, prietena mea Daniela, pictoriță și bachatera, a postat pe Facebook unul dintre tablourile ei, cu floare de cireș. Mai exact, o cracă splendidă cu o floare de cireș delicată, diafană, pastelată. Așa cum visasem.

Așa că ne-am dus cu pictura respectivă peste Cristina de la Yellow Homeware, care a fost foarte drăguță și ne-a ajutat cu toată consultanța pe partea de porțelan și culori.

Când a venit Situația ne-am oprit brusc, iar în iunie ne-am întors în atelier.

În zilele în care Daniela era concentrată în pictură aveam permanent emoții că o să mă lovească cu o pensulă pentru că o băteam la cap. Unul dintre cele mai frumoase lucruri este să vezi an artist at work.

Fiindcă nu mi-a picat fisa inițial, în prima zi îi puneam tot felul de întrebări (DAR E DIFERIT FAȚĂ DE ULEI? DAR SE USUCĂ MAI REPEDE? EU MĂ DUC SĂ IAU PEPSI VREI CEVA?), iar ea fiind prea drăguță să mă dea afară pe ușă, pur și simplu mă ignora.

Când Daniela picta ore în șir, tot universul din cameră se muta în farfuria respectivă și nu mai exista nimic în jur. După prima zi, s-a ridicat de pe scaun doar pentru că o bătuse aerul condiționat în cap și nu-și dăduse seama, iar în a doua pentru că uitase să bea apă.

Fiecare dintre aceste farfurii e un tablou pictat de Daniela, apoi glazurat și ars în cuptorul Cristinei, ca să poată fi folosite pentru mic dejunuri, cine romantice sau mâncat prăjituri în vârful patului ani la rând de acum.

Colecția In Bloom se găsește în limita stocului disponibil aici. Sper să vă placă la fel de mult cum ne plac nouă.

(În cazul meu, cum a zis băiatul ăla din Love, Actually – ‘To me you are perfect.’)

🌸

 

 

 

3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *