Ianuarie – supă de păstârnac, Stormzy și Bum Bum Cream

În timp ce scriu asta, Magda vrea să se joace cu mingea, chestie care se semnalează prin aducerea de obiecte care mi se pun în poală, ca de exemplu mingea de tenis plină de noroi,  până la rațele galbene de baie.

În general, motivele pentru care nu scriu sunt diverse și exotice, dar în mare se rezumă la faptul că, de fiecare dată când stau într-un punct fix, Magda vrea ceva de la mine. 

***

Prima parte a lunii ianuarie a trecut fără incidente, dacă nu iau în calcul ziua în care era să dau colțul fiindcă am încercat să schimb singură un bec de la o aplică stricată la birou, apoi am încercat să mă calmez mergând până la mall Vitan ca să îmi iau gaufre cu frișcă și caramel sărat, doar ca să descopăr la fața locului că îmi uitasem portofelul.

M-am întors tristă, trecând pe lângă o tipă de la Sephora, care nu mă ține minte NICIODATĂ, deși într-o zi din decembrie a venit la noi la stand jumătate leșinată, cu un antebraț întins, rugându-ne să îi facem un descântec sau să spunem o rugăciune, fiindcă o ‘deochiase un domn înalt cu ochi albaștri’. Am plasat-o colegei R, care tocmai urca scările rulante moartă de somn, explicând ‘Cred că R știe Crezul, paaaa’ și m-am dus să caut bani de musaca și gaufre. 

Din motive care nu pot fi detaliate acum, colega R chiar știa Crezul.

 A fost o lună grea pentru toată lumea.

***

În fine.

Cam ce s-a întâmplat în ultima vreme

 

1 Supă de păstârnac copt cu ciuperci și brânză de burduf

Am mâncat doar asta trei zile. Arată oribil în poză și știu că într-o zi va trebui să încep să mă deranjez cu aspectul mâncării, dar ziua aceea nu a venit încă. Descoperirea nu e supa în sine, cât combinația cu brânză de burduf și revelația că poți să pui brânză de burduf pe chestii și totul devine mai frumos. De asemenea, păstârnac la cuptor plus ciuperci para siempre. Las rețeta la finalul articolului.

 

2 Pastă de fistic

Zilele trecute, în una dintre călătoriile bisăptămânale într-o anumită zonă a Bulevardului Decebal, am găsit un magazin nou deschis cu specialități italienești,  în care exista pastă de fistic. La 20 lei. Pentru cine nu și-a dedicat ultimii ani căutării pastei de fistic prin București, poate această veste va trece pe lângă voi ca rața prin fasole, dar pentru ceilalți, pentru care pasta de fistic e această balenă albă, magazinul se numește Horeca Gourmet.

Au și foccacia foarte bună, ceva prosciutto cotto de vis și prosecco de foarte multe feluri. Inițial, when i took this to IG, n-am vrut să public numele locului, de teamă că rămâne magazinul fără pastă de fistic, dar dup-aia mi-am dat seama că Bulevardul Decebal are un quirk enervant că multe locuri mișto se închid după câteva luni, deci aș vrea foarte mult să le meargă și să aducă pastă de fistic tot timpul.

 

3 Gaufre cu frișcă și caramel sărat

Înapoi la mall, unde am locuit toată luna decembrie și unde ne vom întoarce din februarie, cea mai importantă descoperire a fost gaufre cu frișcă și caramel sărat. Standul se numește Be Gaufre și e la etajul cu mâncare, sub scările de la Media Galaxy. Nu știu ce le fac acestor gaufre, important e că sunt pufoase și buttery, frișca e DIN AIA și caramelul sărat e acest Idris Elba al toppingurilor.

 

4 Cărți

În vacanță m-am desfășurat cu următoarele.

Tony Parsons – The Slaughter Man (SUPER BUN!!!, o am de vreun an prin casă dar nu știu de ce abia acum am ajuns la ea), Sharon Bolton – Now You See Me (BRILLIANT, nu are legătură cu filmul cu același nume, e despre un criminal în serie în Londra contemporană care se vrea un copycat după Jack The Ripper. Plus că am un soft spot pentru detectivele ușor aiurite, care beau și agață prin baruri în timpul săptămânii.)

Și am recitit Agatha Raisin and the Quiche of Death, în care se demonstrează cum poți să sifonezi ginuri tonice zilnic pe dealurile din Cotswolds la pensie, în timp ce încerci să afli cine a omorât un sătean cu un quiche.

 

5 Bum Bum Cream

A fost nevoie să ajung la 32 de ani, dar am găsit crema de corp în care voi locui toată viața, în afara scenariului în care o să fie întreruptă producția, caz în care o să fac aceeași cădere nervoasă pe care am făcut-o anul trecut în Sabon când am aflat că nu mai există parfumul Elle by Sabon. ‘ȘI EU CE O SĂ FAC ACUM CU VIAȚA MEA’ am întrebat-o pe consultanta de vânzări, care încerca să mă consoleze fluturându-mi la nas niște odorizant de cameră.

În fine, crema se numește BUM BUM CREAM by Sol de Janeiro, este Brazilian – inspired, în sensul că probabil cercetărorii au stat și s-au uitat la Giselle Bundchen pe Youtube până au zis ‘cred că așa miroase Giselle’. Are aromă caramel și nuci, fără să fie dulce, este the smoothest thing ever și se simte ca o vacanță permanentă.

 

6 Stormzy

Cum ziceam, până de Crăciun am fost plecată de pe fața planetei, așa că am ratat lansarea acestei capodopere, dar am compensat ascultând-o încontinuu săptămâna asta. Apoi am început să mă uit la video, care ar putea fi cu ușurință un filmuleț despre Ed Sheeran pe care l-au lăsat părinții să stea mai târziu în oraș și să bea bere cu prietenii lui foarte cool, dar Ed nu e obișnuit să se simtă atât de bine și, de asemenea, se gândește că poate trebuia să își ia alt hanorac.  

De asemenea, STOOOORMZYYYY ȘI  BURNA BOY!!!!


7 It’s 2020. I do shots.

După un fel de jurământ intern acum vreo 10 de ani în față la Club A, în care am promis că nu mă mai ating de shot-uri în viața mea, anul ăsta am cunoscut Brain Hemorrage Shot, care e ceva foarte dulce și bun (luați-o de la cineva care nu bea chestii dulci) și care face nopțile de salsa & bachata mult mai mișto. Se aruncă și niște Bum Bum Cream în schemă și chiar sunt șanse la un ianuarie care seamănă cu o vacanță de vară.

***

Atât tura asta, vă las cu rețeta, care sper să fie corectă, fiindcă i winged it cu succes când am preparat-o.

❤️

 

Supă de păstârnac la cuptor cu ciuperci și brânză de burduf

600g de păstârnac

6 ciuperci champignon brune, feliate

1 ceapă albă mică, tocată mărunt

4-5 linguri de ulei de măsline sau 4-5 linguri de unt topit  (eu am folosit unt fiindcă eram la birou și nu găseam sticla de ulei)

200ml smântână pentru gătit

brânză de burduf, pentru presărat deasupra

1 Preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Taie păstârnacul în bucăți de dimensiuni egale. Tăvălește-le într-un castron cu 2-3 linguri de ulei de măsline sau unt topit și pune-le într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Presară sare și piper și dă tava la cuptor 20-30 de minute (sau până când păstârnacul e moale și ușor caramelizat). La jumătatea timpului de coacere, întoarce bucățile pe partea cealaltă, ca să nu se ardă (dacă nu uitați de ele, cum mai fac eu – a se observa).

2 Încinge restul uleiului / untului într-o tigaie cu fund gros și adaugă ceapa tocată și ciupercile feliate. La foc mic spre mediu, amestecă până când legumele se înmoare. Pune conținutul tigăii într-un blender. Când e gata păstârnacul, adaugă-l și pe el în blender, împreună cu smântâna pentru gătit și aproximativ 500ml de apă fierbinte (ajustează cantitatea în funcție de cât de densă vrei să fie supa, eu pun uneori și mai puțină apă), sare și piper. Mixează bine până se omogenizează.  Când o pui în castroane, presară brânză de burduf deasupra.

Succes!

11
6 Comments
  • laura-ioana petculet
    January 22, 2020

    Imi place tare mult cum scrii . Si m-am tot gandit cum sa te ajut de la distanta sa scrii mai des. Vreau sa stii ca de acum inainte de fiecare data cand vei publica un articol eu voi face o donatie catre Red Panda . Prima donatie a plecat deja .
    Te implor, gandeste-te la toti acei catei draguti data viitoare cand vrei sa scrii dar din diverse si exotice motive nu o faci .

    • Oana
      January 24, 2020

      am stat doua zile sa ma gandesc ce sa raspund celui mai frumos comentariu care s-a intamplat vreodata acestui blog si, implicit, mie si inca nu stiu ce sa zic. multumesc foarte mult ca, fara sa intentionezi asta, atunci cand ai donat asociatiei de catei (fiindca eu am scris un articol) ai oferit highlight-ul semicarierei mele pe internet. you have a very good heart si nu am cuvinte sa iti multumesc. daca vreodata vei vrea sa vizitezi centrul de catei, mucho please scrie-mi inainte pe FB/IG/oana@chicineta.ro sau unde vrei, mi-ar placea mult sa fiu si eu pe zona. thank you de un milion de ori.

  • dana
    February 11, 2020

    Nu înțeleg, sau poate n-am ținut eu pasul, Magda = Lolo?
    De ce? Lolo e chic! Părerea mea…

    • Oana
      February 12, 2020

      îi zic în mai multe feluri, iț tru, uneori are față de Magda :))))))

  • Rox
    April 27, 2020

    Cremă de fistic găsești și la Lidl la produsele Deluxe, dar nu chiar de fiecare dată. Acum s-ar putea să mai fie din cele rămase de la Paști, deși nu e cel mai bun moment de bătut Lidl-urile după cremă de fistic. Sau poate e, că măcar atâta merităm…

    Crema braziliană pentru fund (cum i-am zis eu, spre nedumerirea soțului) e cel mai frumos mirositor produs pe care l-am avut vreodată. Am găsit-o într-un calendar de advent și mi-a mai rămas cât să mă dau o dată și nu mă îndur să o folosesc ca să nu se termine.

    Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *