Gnocchi rumeniți în unt cu ciuperci și gorgonzola

By Sunday, October 20, 2019 0 , , , 6

Dintr-un motiv misterios, asta e tot ce mănânc de jumătate de săptămână, în timp ce ascult coloana sonoră de la Lion King a lu’ Beyonce. În mod dubios, pe măsură ce muzica cumetrei devine din ce în ce mai profundă (și mișto, dar asta e ceva subiectiv), cu atât are mai puține vizualizări pe YT.

Ceva la care să ne gândim cu toții în timp ce prăjim ciuperci.

❤️

Gnocchi rumeniți în unt cu ciuperci, usturoi și gorgonzola

2 porții / 15 minute

300g de gnocchi
6 ciuperci champignon mari
6 căței de usturoi, tocați mărunt (puteți desigur și mai puțini, dar mna)
aprox 50g de unt
100g de gorgonzola dolce (sau orice blue cheese vă place)
mărar tocat, pentru presărat deasupra

1 Fierbeți gnocchi în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-i bine și lăsați-i deoparte.

2 Cât timp se fac gnocchi,  curățați ciupercile. Tocați cubulețe cozile și feliați pălăriile (sau cum se numește partea principală de ciupercă). Încingeți o lingură de unt într-o tigaie încăpătoare. Rumeniți cozile câteva minute în unt. Când sunt aproape gata, adăugați usturoiul. Stingeți focul, amestecați bine usturoiul cu bucățile de ciuperci și transferați totul într-o farfurie.

3 Încingeți încă o lingură de unt în aceeași tigaie și adăugați feliile de ciuperci. Rumeniți-le bine aproximativ 4-5 minute, pe fiecare parte. Asezonați-le la final. Transferați-le peste ciupercile cu usturoi preparate anterior.

4 În aceeași tigaie, încingeți restul untului. Prăjiți gnocchi preparați anterior, pe fiecare parte, până se rumenesc. Amestecați-i cu ciupercile cu usturoi, transferați totul pe o farfurie și fărâmițați gorgonzola deasupra. Presărați mărar și gata.

 

***

Farfuria e asta.

De asemenea, ați văzut ce rochie frumoasă?

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *