Cum epilarea definitivă mi-a ușurat viața

În mod absolut neașteptat pentru mine, de când am postat pe Instagram în primăvară am început epilarea definitivă la SKiN MedSpa, am primit o grămadă de întrebări de la cititoare pe acest subiect. Și mă bucur că interesul e așa mare, pentru că dacă am un regret referitor la treaba asta, ăla e că nu m-am apucat de laser mai devreme.

❤️

Fiindcă devenea complicat să răspund tuturor întrebărilor pe Insta, am zis că mai bine mă desfășor cu acest articol în care încerc să ating toate punctele esențiale din experiența mea.

Am așteptat șase luni scriu rândurile de mai jos și sunt foarte bucuroasă în sfârșit am ajuns în ultimele ședințe de laser și pot să îmi dau cu părerea avizat, fiindcă mi-ar plăcea din corazon ca acelea dintre voi care vă regăsiți în problemele mele cu pielea, enumerate mai jos, să încercați epilarea definitivă.


Background

Unul dintre cele mai mari disconforturi în ce privește îngrijirea corporală din VIAȚA VIEȚILOR MELE au fost firele de păr de sub piele – mai exact, din zona gambelor. Aproape douăj’ de ani de lupte dificile de îndepărtare a părului ajungeau întotdeauna la aceeași dilemă:

lamă – firele începeau să crească în 12 ore, dacă voiam să rad dimineața, seara erau la loc, iar pielea era uscată ca hârtia în permanență

ceară – aproape 40% dintre fire îmi creșteau sub piele DE FIECARE DATĂ, pentru că așa era părul meu în zona aia. Ceea ce a rezultat de-a lungul anilor în disconfort general și urme oribile de la rănile pe care mi le provocam ‘săpând’ după fire. (Also, vreau să subliniez că ‘40% din fire’ nu e o exagerare)

 

Procedura

Prima ședință am avut-o la începutul lui aprilie, anul ăsta. Am cunoscut-o pe Alice de la SKiN MedSpa și mi-a zis ‘de ce nu vii să faci o ședință de test cu dioda laser Elysion la noi’?

Am acceptat imediat, mai ales fiindcă știam că clinica se află în complexul Drumul Taberelor, unde există și niște burgeri foarte buni, dar nu voi insista pe acest subiect acum.

❤️

Motivele pentru care nu apelasem la epilare definitivă până atunci?

• mă gândeam că o să doară (NU DOARE)

• mă gândeam că e prea scump (în realitate e fix invers, am făcut ulterior un calcul financiar referitor la laser vs. ceară și, practic, 1,5 ani de ceară costă cât 6 ședințe de epilare definitivă, după care ORICUM NU MAI AI NEVOIE de epilare)

• că n-o să aibă rezultate și mă voi fi deranjat degeaba.

***

Aici au intervenit fetele de la SKiN MedSpa cu o consultație, în urma căreia am primit sfaturile care mi-au confirmat că ajunsesem unde trebuie. Le-am explicat problemele mele cu gambele, au zis că laserul e ce îmi trebuie, că n-o să mai am urme /răni într-un an și că o să văd rezultate după prima ședință.

Apoi am discutat despre epilarea pe brațe și bulane (‘coapse’, dacă vreți să fiu științifică), unde părul meu e foarte blond, subțire și n-am avut niciodată fire sub piele. Fetele mi-au zis foarte sincer că ele nu recomandă  mă complic cu zonele respective, pentru că ar fi foarte greu să ajung la rezultatele dorite  (respectiv ar fi trebuit să rad extrem de mult pe mâini înainte, ceea ce chiar n-aveam chef – și nici atunci nu se garantează succesul).

Mi-au spus care sunt zonele unde ar funcționa perfect laserul în cazul meu (că de aia e o consultație personală) și ne-am apucat de treabă.

Deși fetele mă anunțaseră așa va fi, am fost foarte fericită descopăr că după prima ședință pielea era fină, iar firele începeau să crească mult mai subțiri și se răriseră vizibil.  

La a doua ședință, am intrat la programarea la SKiN MedSpa fericită GATA NU ÎMI MAI CREȘTE PĂRUL, iar fetele mi-au zis că se bucură sunt entuziasmată, dar calmează-te, Marceluța, părul ăsta are și el niște cicluri de creștere și să nu mă stresez dacă după a doua sau a treia ședință pare că crește iar mai mult, pentru că rădăcina se va distruge ulterior.

❤️

În timpul ăsta, a trecut vara, iar eu am putut să fac puțină plajă relaxată, fiindcă la laser trebuie să stai fără expunere doar 5 zile înainte de ședință și 5 zile după.

De atunci, am mers la câte o ședință pentru gambe o dată la 4-5 sau 6 săptămâni. Părul se rărea de la ședință la ședință, iar firele rămase se subțiaseră considerabil. Fiecare programare se face întotdeauna împreună cu un specialist de la clinică, fiindcă ei știu cât timp trebuie să treacă între ședințe, în funcție de firul de păr.

Luna asta fac a șasea ședință, care e probabil antepenultima (asta vom vedea la evaluare), fiindcă acum nu prea mai există fire pe nicăieri. Iar urmele de la răni mai vechi, din anii trecuți, s-au vindecat și s-au estompat la jumătate.

***

De aceea, șase luni mai târziu, vreau să profit de încheierea experienței mele ca să recomand, din nou, cu mare drag și fiindcă sper să ajute așa cum m-a ajutat și pe mine:

• să încercați epilarea definitivă cu laser Elysion (e singurul despre care pot să vorbesc fiindcă pe acesta l-am încercat și am înțeles că e cea mai nouă tehnologie)

(Foto prezentare)

• să mergeți la SKiN MedSpa fiindcă fetele sunt profesioniste și au zeci de cursuri specializate pe acest aparat și pe îngrijirea pielii. Și fiindcă înainte de orice se oferă o consultație (gratuită btw) unde se face o evaluare corporală și vi se spune ce vi se potrivește, cum mi s-a întâmplat și mie (adică nu spargeți banii de pizza aiurea)

• DACĂ mergeți, să țineți de frecvența ședințelor și de programările pe care le fac cei de la clinică, fiindcă au o importanță mare în succesul rezultatului

Dacă aveți orice întrebări, le aștept aici în comentarii, iar pentru răspunsuri specializate o să transmit fetelor de la SKiN MedSpa (sau le puteți scrie voi direct)

Eu și gambele mele finuțe vă pupăm!!!!

❤️

10
4 Comments
 • Irina
  September 19, 2019

  Hello 🙂 Cumva, cu tehnologia asta, se pot epila si portiunile tatuate? Eu am aparat cu IPL si numa’ ce-am atins un pic o bucata de tatuaj (cu linii negre, ce-i drept) si mi s-a facut ditamai mama buba. M-as mira sa se poata, dar intreb 🙂 Multumeeesc!
  P.S. Stiu, cred ca as putea sa intru pe site-ul lor sa caut, nu? Sunt porc.

  • Oana
   September 20, 2019

   Am întrebat la clinică și din păcate, no se puede. Se evită zonele tatuate.

 • Christiana
  September 20, 2019

  Am citit cu foarte mare atentie articolul, dar la final tot am ramas cu o intrebare: CE BURGERI? 😀

  • Oana
   October 14, 2019

   Uncle John <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *