Chiftele de somon în stil asiatic

By Wednesday, September 11, 2019 0 , , 3

Probabil fiindcă îmi e în continuare dor de Thailanda, zilele astea am o dorință nebună de a mă scălda în găleți de ghimbir, lemongrass, coriandru, tamarind sau orice aromă îmi aduce aminte de mâncarea de acolo.

Dar desigur lucrăm cu ce avem, fiindcă aceste ingrediente nu se găsesc la magazinul din colț și n-am tot timpul drum la Dragonu’ Roșu (și oricum lemongrassu nu are același gust ca în Thailanda lalalalla).

Așa că m-am desfășurat după posibilități cu aceste APROAPE CHIFTELE de somon, iuți, dulci și fresh în același timp, care au fost gata în –atenție! – 15 minute și au devenit rapid cina mea preferată din timpul săptămânii, fiindcă sunt incredibil de bune și de rapid de făcut.

Chiftele de somon în stil asiatic

3 chiftele / 2 porții / 15 minute

1 bucată ghimbir (aprox 4 cm)
2 fire ceapă verde
5 fire de coriandru proaspăt, tocat (inclusiv tulpinile)
300g file de somon, curățat de piele și oase
4 lingurițe de dulceață de ardei iute
ulei de măsline, pentru prăjit
orez fiert, pentru servit

1 Curăță ghimbirul și toacă-l mărunt. Curăță ceapa verde și toac-o mărunt.  Amestecă ghimbirul și ceapa cu coriandrul tocat.

2 Toacă somonul în bucăți de 1cm, apoi dă la o parte jumătate din cantitate, iar pe restul somonului toacă-l foarte foarte mărunt.

3 Amestecă tot peștele cu mixul de ghimbir, presară sare și piper și modelează chiftele din compoziția obținută.

4 Încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline, la foc mediu. Prăjește chiftelele câte 3-4 minute pe fiecare parte, până sunt rumenite. La final, unge-le cu dulceață de ardei iute după gust. Dacă se dezintegrează cum am pățit eu, nu e problemă, sunt la fel de bune AMESTECATE CU OREZ.

Să nu vă cramponați de criteriul estetic.

Farfuria e aici. 

Succes!!!!

3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *