
Bună, ladiez și domnilor,
Zilele trecute mi s-a întâmplat la birou un coș plin cu cea mai nouă gamă de la Hochland, mozzarella Delicii Calde, de la niște oameni drăguți care mă știau complet obsedată de brânză.
Fiindcă era prima dată când găteam cu acest sortiment, v-am pus o întrebare pe Facebook, respectiv ‘ce să gătească blonda?’. Mi-ați lăsat o grămadă de comentarii minunate, la care am bălit cu succes, așa că a fost greu să aleg doar o rețetă. Dar în cele din urmă m-am oprit la propunerea Elizei Bungețanu, de supă de roșii coapte în pâine cu felii de mozzarella gratinată, însoțită de o poză care m-a făcut să leșin instantaneu.
De ce am ales-o?
În primul rând, combinația de roșii cu mozzarella la cuptor este un vis clasic, iar eu nu mă gândisem niciodată cât de bine ar merge cele două în pâine. Super simplu și super promițător! De asemenea, v-am mai povestit despre problema mea cu roșiile în afara sezonului – mi se pare că atunci când le mănânc ca atare nu au nici un gust. Dar după o oră la cuptor devin super dulci și toată aroma iese la suprafață.
❤️
Deci fără să mai vorbesc în halul ăsta de mult, că poate vă țin din treabă, vă las mai jos rețeta de pull-apart bread cu mozzarella în interpretarea mea proprie, care conține, desigur, mult usturoi copt (dragostea mea) și puțin ardei iute.
🧀
Cheese kisses!
Pentru supă
1 căpățână mare de usturoi
1 ardei iute uscat
1 cană supă de legume (dintr-un cub bio)
Pentru pull-apart bread cu mozzarella
1 pâine albă, suficient de înaltă
6-7 felii de Delicii Calde Mozzarella (eu am folosit felii din pachetul de 700g)
ulei de măsline
2 căței de usturoi
câteva fire de pătrunjel
1. Mai întâi prepară supa. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Taie roșiile în jumătăți, aranjează-le cu partea tăiată în sus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropește-le cu ulei de măsline. Presară-le cu sare și piper și fărâmițează ardeiul iute uscat deasupra.
2. Desfă căpățâna de usturoi în căței, dar nu le îndepărta coaja. Așază-i printre roșii în tavă.
3. Dă tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până când roșiile sunt coapte, iar usturoiul e moale. Nu stinge cuptorul.
4. Scoate usturoiul din coajă și pune-l în blender, împreună cu roșiile și uleiul rămas în tavă. Adaugă o cană de supă de legume (mai multă sau mai puțină, după gust) și mixează bine. Gustă și vezi dacă mai e nevoie de sare și piper.
5. Pune pâinea pe un tocător și decupează un pătrat cât jumătate din franzelă. Scoate miezul de pâine din jumătatea respectivă. (Ca în poză de mai jos, adică, nu știu exact să explic în cuvinte :)) Crestează adânc cealaltă jumătate în felii, cât să încapă bucățile de mozzarella printre tăieturi, dar nu tăia de tot pâinea (adică nu felia până jos).
6. Toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul și amestecă-le cu câteva linguri de ulei. Unge toată pâinea cu acest amestec. Aranjează feliile de mozzarella printre feliile de pâine și pune una și la baza pătratului decupat. Dă tava la cuptorul deja încălzit la 180 de grade și ține-o vreo 10 minute, până când mozzarella se topește și e gratinată.
7. Mai încălzește supa, dacă e nevoie, și toarn-o peste mozzarella din adâncitura pregătită.
ENJOY! Eu am mâncat aproape una întreagă singură și aș fi continuat, dar efectiv nu mai încăpea :))
A fost prima dată când am gătit cu gama de mozzarella Delicii Calde de la Hochland și mi-a plăcut mult, mi se pare cea mai potrivită pentru rețete la cuptor, fiindcă combină gustul minunat al mozzarellei cu o consistență care îi permite să se întindă uniform. PLUS, e făcută de echipa locală la Sovataaaa.
Ceva îmi spune că o să mai repet rețeta asta de multe ori de acum înainte.
❤️
Cam atât din vasta bucătărie Chicineta, aștept pozele și întrebările voastre.
9
Leave a Reply