Negresă cu cremă de brânză

By Wednesday, February 6, 2019 0 , , 12

Înainte de săptămâna trecută, când a venit noua colecție peste noi, am scos din cuptor acest brownie (apropo, vă mulțumesc din tot sufletul meu de blondă pentru aprecieri și mesaje, fiindcă precum autoritățile din București când vine prima zăpadă, am fost surprinsă de succesul farfuriilor roz).

În realitate, am făcut rețeta ca să îmi treacă anxietatea caracteristică zilelor dinainte să ne vină un transport nou de farfurii la sediu, când nu pot decât să bâțâi din picior. Și ca să îmi ocup mintea cu ceva.

❤️

UITASEM cât de mult îmi plac negresele și combinația între blat super moist de brownie și cremă de brânză. Ca de obicei, rețeta e inspirată dintr-un Good Food mai vechi.

Negresă cu cremă de brânză

pregătire: 1 oră

250g unt
200g ciocolată neagră
50g ciocolată albă
350g zahăr
5 ouă
50g făină albă + 1 lingură extra
85g cacao
½ linguriță praf de copt
200g cremă de brânză

1) Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Tapetează cu unt și hârtie de copt o tavă dreptunghiulară (a noastra are 32x24cm, dar poți folosi și o altă formă cu dimensiuni apropiate).  Din cantitatea totală de ciocolată neagră, toacă mărunt 150g, iar cele 50g rămase, împreună cu ciocolata albă, toacă-le grosier. Pune ciocolata neagră tocată mărunt într-un bol termorezistent și așază bolul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe la foc mic, până se topește ciocolata. După ce s-a topit, dă-o deoparte până se răcește puțin.

2) Pune untul și 325g de zahăr într-un bol și mixează până obții o compoziție ușoară și pufoasă. Adaugă 4 ouă, pe rând, amestecând bine după fiecare , apoi pune și cele 50g de făină, cacaua, praful de copt și un praf de sare. La final, adaugă ciocolata topită și ciocolata tocată grosier. Toarnă amestecul în tavă și nivelează suprafața cu o spatulă sau cu dosul unei linguri de lemn.

3) Pune crema de brânză într-un bol și amestec-o puțin cu o lingură. Adaugă oul rămas, lingura de făină și cele 25g de zahăr rămase și amestecă ușor, până obții o compoziție omogenă. Pune linguri din crema de brânză peste blatul din tavă și trece vârful unui cuțit printre cele două compoziții pentru a crea un aspect marmorat. Dă-o la cuptor 30-40 de minute – dacă introduci o scobitoare în mijlocul prăjiturii, ar trebui să iasă cu firimituri lipicioase. Las-o să se răcească complet, în tavă, înainte de a o tăia în pătrățele. 

 

 

12

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *