Pătrățele cu cremă de lămâie și portocale

By Wednesday, January 23, 2019 4 , , , , 19

Rețeta e adaptată (desigur) dintr-un Good Food mai vechi.

Baza e un fel de shortbread.

La ora la care scriu aceste rânduri îmi e rău fiindcă am mâncat toată tava. Încercați să nu faceți asta.

Pătrățele cu cremă de lămâie

pregătire: 1 oră

Pentru bază
250g făină
80g zahăr pudră, plus extra pentru tapetat
180g unt, tăiat cuburi

Pentru cremă
2 lămâi
1 portocală
4 ouă
250g zahăr (300g dacă vă place mai dulce)
3 linguri făină

1) Încinge cuptorul la 180C. Tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, atât pe fund cât și pe margini. (Eu am avut o tavă de 32 x 24 cm, dar puteți folosi orice formă de o suprafață similară). Pune făina, zahărul și untul în robotul de bucătărie și mixează-le bine, până devin firimituri. Pune compoziția în tava tapetată și niveleaz-o cu dosul unei linguri, apăsând ușor. Dă tava la cuptor până când blatul e auriu, aproximativ 25 min (IMPORTANT – începe să verifici dacă e făcut blatul de la 20 de minute în sus, fiecare cuptor e diferit, unele o să îl rumenească mai repede, altele mai greu).

2) Pentru cremă, stoarce lămâile și portocala. Măsoară 120ml zeamă și folosește doar această cantitate. Bate bine cu mixerul ouăle și zahărul, până obții o compoziție deschisă la culoare și pufoasă, apoi adaugă cei 120ml zeamă de citrice și mai mixează puțin. Cerne făina și mai mixează totul până la omogenizare. Toarnă crema peste blatul din tavă și dă tava la cuptor 15-20 minute, până când crema s-a întărit puțin. Lasă prăjitura să se răcească de tot în tavă, apoi scoate-o și tai-o în pătrățele. Presară zahăr pudră, dacă vrei.

❤️

19
4 Comments
 • Georgiana
  January 23, 2019

  Stiu ce fac cand ajung acasa:D

  • Oana
   January 23, 2019

   ❤️

 • Ioana
  January 23, 2019

  Buna! Pot inlocui cele 2 linguri de faina din crema cu 2 linguri de amidon de porumb? Bnauiesc c-ai folosit-o pentru a ingrosa putin crema si stiu ca si amidonul face acelasi lucru numai ca ar putea fi considerat putin mai ‘light’ 🙂

  Merci si o zi faina!

  • Oana
   January 23, 2019

   da da, se poate înlocui, nu văd să fie vreo problemă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *