În căutarea canapelei perfecte

By Wednesday, November 28, 2018 4 , , 8

Într-un final aproape la fel de disperat ca Lolo când rămâne fără minge de tenis, acum câteva săptămâni m-am hotărât la un model de canapea pentru noul showroom Chicineta.

De ce disperat, ați întreba?

Păi.

Căutările canapelei ideale au început din iunie și, timp de vreo șase luni, nu am reușit să găsesc un răspuns la întrebarea ‘care e canapeaua potrivită pentru mine?’. În principiu, fiindcă îmi plăceau prea multe, cum mi se întâmplă și în cazul prăjiturilor.

Pentru cine nu știe, în ultimii ani am devenit obsedată de mobilă și, în particular, de canapele. Mă uit pe internet la canapele cu aceeași pasiune cu care mă uit la poze cu mâncare și câini și fac exerciții imaginare de amenajat camere în timp ce aleg materiale și combinații de catifele.

Ei bine, la începutul verii, am luat un executive decision să schimb canapeaua din ceea ce acum este deja fostul showroom din Vatra Luminoasă. Vechea canapea era simplă, o cumpărasem la grămadă cu toată mobila de la foștii chiriași de la Veg Studio și se cerea înlocuită fiindcă era timpul deja să fac un showroom mult mai personal. Și, de asemenea, Lolo bălise pe ea când nu eram atentă (fiindcă, în teorie, nu are voie pe canapea).

❤️

Așa că mi-am petrecut vara și o bună parte din toamnă călătorind în cele patru vânturi ale internetului cu ochii după o nouă canapea. Importanța acestei decizii stătea în faptul că, în capul meu, canapeaua era piesa centrală, de la care urma toată amenajarea camerei principale din showroom. Dacă alegeam un centerpiece perfect, totul urma să curgă de la sine.

Blondă, caut canapeaua ideală

Una dintre cele mai grele chestii a fost să găsesc stilul care să mă reprezinte. Provocarea a fost dificilă fiindcă: știți moda asta cu designul scandinav care tot ține de câțiva ani? Cu tristețe vă anunț că n-am nici o legătură cu ea, nu sunt pasionată de minimalismul în amenajări interioare (sau haine, for that matter), iar majoritatea canapelelor peste care dădeam erau cu design nordic și pătrățos.

Iar eu aveam nevoie de ceva ușor dramatic, sexy, foarte comod, practic și care să aibă o aură vag intelectuală – un brief de canapea pe cât de dubios, pe atât de dificil de îndeplinit.

Punctul de ‘comoditate’ era ceva poate mai important decât designul. Nu mi-aș fi luat niciodată o canapea în care să nu mă așez ca în puf, pentru că petrec mai multe ore la birou decât acasă și, cum pe canapea s-ar fi așezat mulți clienți de farfurii, voiam să plece cu un feeling senzorial splendid din Chicineta. 

Pe scurt, îmi trebuia cea mai pufoasă canapea sexy din București.

❤️

Iar la un moment dat la începutul lunii octombrie, Universul a hotărât să îmi dea un șut în fund și să grăbească nevoia de luare a unei decizii canapelistice, fiindcă am fost brusc puse în fața faptului că trebuie să ne mutăm showroomul (dar despre asta într-un episod viitor).

Salvarea mea a venit de la alinierea planetelor și de la faptul că într-o zi, canapeaua Galla Chester de la MobilaDalin a fost expusă în mall Vitan, unde mă duc destul de des pe:

1) criterii de proximitate

2) faptul că știu o musaca bună la etaj

M-am îndrăgostit instantaneu. 

Avea combinația perfectă de eleganță a liniilor, perne pufoase, brațe stil Chesterfield, era un vis. Am trimis poze fetelor de la birou și, când au leșinat și ele, am hotărât că asta o să fie canapeaua noastră, pe care Lolo n-o să aibă voie, desigur.

Mi-am petrecut următoarele săptămâni făcând simulări pe site cu combinații de stofe, apoi mergând în showroomul MobilaDalin din Brezoianu ca să mă uit la mostrele de catifea. Când cred că deja nu mă mai suportau fetele de acolo, am hotărât să dau comanda finală de Galla Chester verde închis. Bătălia în capul meu se dădea între verde închis și roz somon, care ar fi dus fiecare stilul de amenajare în cu totul alte direcții, așa că am ales zona mai dramatică și mai elegantă. 

Asta era aia roz:

Încă nu am poze să vă arăt din noul showroom, pentru că întâmplător azi e ultima zi de mutare, dar SĂPTĂMÂNA VIITOARE aranjăm prima parte din mobilă și o să revin cu fotografii și selfie-uri cu mine întinsă pe canapea. Sper să mai și muncesc :)))

Și cred că la anul o să produc și scaunele astea, pentru altă zonă de birou. 

❤️

PS: Recunosc că în alegerea canapelei a contat și faptul că MobilaDalin e unul dintre brandurile mele românești preferate. Plus, îmi place să cumpăr mărci  românești fiindcă mă regăsesc în ele (și, de asemenea, nu e oare și Chicineta același lucru?). Toată mobila e fabricată la Reghin *insert inimioară here* și fiecare produs e lucrat manual cu multă grijă și atenție pentru detalii. ȘI SUNT FOARTE COMODE!!!

Besitos, revin cu continuarea.

8
4 Comments
 • Luiza
  November 28, 2018

  Foarte frumoase si scaunele, de canapea nu mai zic <3

  • Oana
   November 28, 2018

   știiiiiu, doar că nu merg împreună și trebuie să le găsesc loc în altă zonă a showroomului ❤️

 • Madalina
  November 28, 2018

  Si noi avem canapeaua Amsterdam tot de la mobila Dalin (inimioara si aici) Au produse calitative si designuri suuuper frumoase 😀

  • Oana
   December 1, 2018

   yeeees 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *