
Zilele trecute ne-am întors din teambuilding din Mălâncrav, un sat superb, cu un nume pe care niciodată nu știu unde se pun diacriticele. Am fost acolo împreună cu echipa Mazilique și, desigur, ce era să facă niște pupeze bloggerițe în munți, fără semnal, decât să bea și să gătească de dimineața până seara?
Aud?
Exact.
Când ne-am întors, am publicat pe FB poze cu casa în care am stat și ce am făcut de mâncare pe acolo și am primit următoarele întrebări repetate:
1) Cum găsim ”cea mai frumoasă casă din lume” ? – pe experiencetransylvania.ro, alături de surorile ei din alte sate, la fel de frumoase
2) Cum se face puiul ăla cu rozmarin și usturoi din poze?
Iar aici m-am organizat când m-am întors în Vatra Luminoasă, deci găsiți rețeta mai jos. E inspirată din cartea How to Cook Italian a lui Gennaro Contaldo.
*
Secretul succesului este să rumeniți puiul în prima fază până când pielea e super prăjită și crocantă și are culoarea super rumenă. Iar usturoiul ăla e una dintre chestiile mele preferate din viață, fiindca e moale și ușor dulceag (ca usturoiul copt în coajă, practic).
BAFTĂ!!!
❤️
Pui cu ulei de măsline, usturoi, rozmarin și vin
4 porții, 1 oră
6 ciocănele de pui
1-2 linguri de făină
150ml ulei de măsline extravirgin
3 căpățâni de usturoi lăsate întregi, doar coaja exterioară desprinsă
4-5 fire de rozmarin proaspăt
200ml vin alb sec
1/2 ardei iute, tăiat rondele
1) Asezonează pulpele cu sare și piper și tapetează-le cu făină. Într-o cratiță încăpătoare, cu fund gros, toarnă uleiul de măsline și pune-o pe aragaz la foc mare. (Sau folosește o tigaie.) Când uleiul se încinge, pune pulpele în cratiță și lasă-le să se prăjească bine câte 3-4 minute pe toate părțile, până se rumenesc bine și devin ușor crocante.
2) Dă focul mai mic, adaugă usturoiul întreg și rozmarinul, acoperă cratița cu un capac și gătește puiul 30 de minute, întorcând pulpele pe fiecare parte în acest timp.
3) După 30 de minute, dă focul tare și pune capacul deoparte, toarnă vinul în cratiță, adaugă feliile de ardei iute și amestecă până când vinul se evaporă.
4) Verifică dacă puiul este gătit: înțeapă carnea, iar dacă se desprinde ușor de pe os și carnea nu mai are nuanțe de roz, înseamnă că este gata.
❤️
Atât. Eu aș fi în stare să mănânc câte o cratiță din puiul ăsta în fiecare zi (ceea ce am și făcut la un moment dat). Iar până la următoarea rețetă, vă aștept cu farfurii noi pe chicineta.com
October 10, 2018
Wooop. woooopp! Multumesc! Vine cumva si curryul cu legume sau sa imi pun pofta in cui? :)))
Plecaciuni ca faceti mancaruri atat de bune si inspirati si pe altii!
October 10, 2018
depunem cerere la fetele de la Mazilique, că ele s-au ocupat <3
October 10, 2018
Sunteti minunate! 🙂
October 15, 2018
Vaaaaai, ați fost în Mălâncrav și n-ai anunțat dinainte să vin și eu ca să vă vază și oichii miei în carne și oase ???!!!
Daa, e superb acolo, sigur v-ați încărcat sufletele cu frumos…
🤗😘
October 16, 2018
tura viitoare anunțăm din timp ❤️
October 22, 2018
Did iiiit! Mi-a sunat minunat din prima si il ador pe Gennaro so had to try it. Din pacate, in acelasi timp cu acest pui minunat frecam de zor si la o salata de icre si am reusit sa-l ard pe final. But still, a fost mancat tot in one sitting. Voi reface cu mai multa grija. The YUM!
November 12, 2018
Bun și ars, s-au mai văzut numeroase cazuri, la mine se întâmplă de obicei dacă mă iau cu spumantul :)))))
November 12, 2018
Buna! Voiam sa te intreb daca revin in stoc farfuriile stardust because I love them si cele cu mesaje grele de genu fara piftie viata e pustie ca si pe alea trebuie sa le am:)) merci mult!
November 12, 2018
DAAAAA la ambele ❤️ Se vor întoarce pe site la finalul lui noiembrie / începutul lui decembrie.
November 19, 2018
Bun puiul asta, da mi-a facut stomacul varza usturoiul ala copt 😱! Sau nu trebuia sa-l mananc (pe tot) 🤣🤪🤢?
November 20, 2018
depinde de stomacul propriu și personal, eu sunt ok și după 20 de căței de usturoi :))))