Sufleu de dovlecei cu ciabatta și parmezan

By Friday, September 28, 2018 0 , , 6

Veverițe și băieți, rețeta de azi de la rubrica Vinerea cu Alexandra e adaptată din Simple, cea mai nouă carte a lui Ottolenghi.

Pentru că eu șomez ca o panseluță în ultima vreme în ce privește gătitul, îi mulțumesc bunului Dumnezeu și lui Beyoncé că Alexandra gătește aproape în fiecare zi și, uneori, face niște splendori ca acest sufleu de mai jos. Știu că nu e cel mai sexy preparat în viață, dar am leșinat toate de cât de bun a fost.

Vă recomand să îl faceți neaaaapărat în weekend, când vă treziți. Este un vis cu dovlecei și parmezan și – ați citit bine în titlu – CIABATTA!

❤️

Sufleu de dovlecei cu ciabatta și parmezan

1 oră și 15 minute / 3 porții

‘Rețeta originală includea busuioc, însă pentru că nu am găsit, am înlocuit cu pătrunjel și a fost foarte bună așa.” – Alexandra

250g miez de ciabatta, rupt în bucăți mai mari

100ml lapte (3,5% grăsime)

100ml smântână pentru gătit

1 cățel de usturoi zdrobit

3 ouă

½ linguriță semințe de chimion

50g parmezan ras

1 dovlecel mediu (aproximativ 200g ras)

câteva fire de pătrunjel tocate grosier

1 lingură de ulei de măsline

sare și piper

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

2. Într-un bol, pune bucățile de miez de ciabatta, laptele și smântâna și mixează bine. Acoperă și dă deoparte pentru 30 de minute, astfel încât pâinea să absoarbă mare parte din lichid.

3. Într-un bol separat, pune usturoiul, ouăle, chimionul și jumătate din cantitatea de parmezan, împreună cu sarea și piperul. Amestecă bine, apoi adaugă pâinea și lichidul rămas, dacă este cazul, urmate de dovlecei și pătrunjel.  Mai amestecă puțin pentru a încorpora toate ingredientele.

4. Pune forma de copt în cuptor pentru 5 minute, pentru a se încălzi (noi am folosit o formă de 24 x 17 cm). Scoate-o de la cuptor, unge-o cu ulei și toarnă amestecul de dovlecei și ouă. Lasă la cuptor pentru 20 de minute. 

5. Presară deasupra și restul de parmezan, iar apoi mai lasă sufleul să se coacă timp de 20-25 de minute, până când a format o crustă aurie deasupra – poți înfige un cuțit în centrul compoziției, iar dacă iese curat înseamnă că este gata. Las-o deoparte 5 minute, să se răcească puțin, înainte de a gusta.

❤️

 

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *