Jurnal de blondă care plătește cu telefonul

By Tuesday, September 25, 2018 0 , , 4

Acum două săptămâni am început un experiment:  să plătesc cât mai mult posibil cu telefonul, pe oriunde mă duc.

Mai exact, cu #INGPay, un tool care, dacă ați deschis mai târziu internetul, se activează din două click-uri din aplicația Home’Bank pe care noi ăștia care avem conturi la ING de o sută de ani o avem instalată deja. Acest tool îți permite să faci plata cam oriunde apropiind telefonul de POS și gata, LA REVEDERE, BANI!

❤️

Am acceptat acest experiment pentru că viața mea este o înșiruire de momente în care îmi uit obiectele personale în locuri dintre cele mai interesante și provocatoare. Acum ceva timp mi-am băgat portofelul în frigider (cu tot cu chei, dar asta e altă discuție) și l-am căutat ca o disperată până seara. Chiar și în zile normale din punctul de vedere al sinapselor, de multe ori nu am nici cea mai vagă idee unde ar putea fi portofelul, iar asta poate fi în două feluri:

1) uneori amuzant, când râd colegele de birou de mine.

2) uneori îmi vine să mor de rușine. De exemplu, când sunt la masă cu niște oameni cu care trebuie să fac biznis cu farfurii și trebuie să plătesc eu conform Regulilor Nescrise ale Scosului La Masă În Afaceri Pentru Blonde, chemăm nota și apoi GHICIȚI CINE nu își găsește cardul.

 

De cash nu mai vorbesc. Cred că nu am mai avut cash la mine constant de cel puțin zece ani, pentru că îmi e foarte lene să îmi scot averea de la bancomat și, de asemenea, pierd bani foarte ușor. GHICIȚI CINE e coșmarul prietenilor când ieșim la berică?

Exact.

Iar cel mai frecvent e scenariul în care pur și simplu nu am chef să îmi car portofelul după mine.

Cred că cea mai avantajată de acest experiment a fost Lolo, care de fiecare dată când era scoasă în parc sau să înoate la baltă și rămâneam fără apă trebuia să aștepte deshidratată până ajungeam eu în mașină să recuperez portofelul. Telefonul, evident, nu-l uit niciodată pentru că trebuie să fac poze artistice câinelui, D’OH.

Să știți că în rest sunt o stăpână foarte responsabilă.

😍

Dar pe scurt, ca să nu vă țin mult fiindcă a început pe bune toamna și tuturor ne e greu, cam asta am plătit eu săptămânile astea cu telefonul.

  • cărți de la librăria de lângă birou, unde mergeam pe jos (și deci, fără portofelul meu gigantic, care e gigantic fiindcă cuprinde inclusiv vouchere de reducere la un magazin de parfumuri care s-a închis acum doi ani)

  • la restaurant, când am ieșit într-un mini-teambuilding spontan cu fetele de la birou
  • pe la minimarketuri (unde culmea, nu se uita foarte multă lume ciudat la mine când scoteam celularul, cred că a început să se practice fenomenul la scară mai mare)
  • cam pe oriunde exista un POS funcțional

Și de săptămâna asta, chiar dacă s-a terminat experimentul, plănuiesc să o #ȚinTotAșa cu plata cu telefonul, pentru că mi se potrivește foarte bine.

🌴

De final, chestii tehnice.

  • momentan, #INGPay e disponibil doar pe Android
  • nu există nici un comision suplimentar, e un serviciu gratuit
  • funcționează ca orice plată cu cardul ING Contactless – doar apropii telefonul de POS, deblochezi sau aprinzi ecranul și gata. Îți cere, desigur, codul Pin atunci când cumpărăturile depășesc 100 lei

Deci încercați-l, îl recomand cu tot elanul meu de blondă împrăștiată.

PS: Mulțumim celor care au venit în showroomul Chicineta în săptămânile astea și au plătit cu telefonul prin #INGPay pentru reducere la farfurii 🙂 It was nice, mai facem!

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *