
Eu nu știu de ce am așteptat luna septembrie ca să fac desertul ăsta.
Probabil pentru că mâine e o zi foarte importantă pentru Chicineta (deci stați pe canalele noastre de interneți, por favor) și, deci, azi aveam două variante:
1. să crăp de stres, ceea ce nu-mi stă în fire
ori
2. să fac ceva de mâncare
Am mers pe varianta a doua, mai ales fiindcă fructele cu vin însiropat sunt unele dintre chestiile mele favorite de mâncat după masă (și nu numai).
Ca să nu vă mai țin de vorbă, că poate aveți o viață de trăit, vă rog mergeți să vă țineți de niște piersici și faceți asta. Pregătirea durează maximum 15 minute și, deși rețeta conține destul de mult alcool (despre care am citit în analele gastronomiei că se evaporă), nu o să fiți lemn de beți ulterior.
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
Piersici în sirop de vin cu lămâie, vanilie și scorțișoară
15 minute, plus 2 ore la frigider
6 piersici tari
150ml de vin alb sec
150g de zahăr
zeama de la 1 lămâie
1 baton de scorțișoară
1 linguriță extract de vanilie
3-4 fire de mentă proaspătă
1. Decojiți piersicile și tăiați-le felii.
2. Puneți vinul, zeama de lămâie, scorțișoara, zahărul și vanilia într-o cratiță mare și așezați-o la foc mediu. Lăsați siropul să fiarbă, amestecând tot timpul, până se dizolvă zahărul. Adăugați feliile de piersici și mai fierbeți totul 5 minute, până se înmoaie puțin fructele.
3. Stingeți focul, presărați frunzele de mentă peste fructe și lăsați să se răcească. Acoperiți cratița și dați-o la frigider 2-3 ore. Teoretic se servește rece, dar desigur că dacă sunteți ca mine n-o să așteptați.
❤️
DOAMNE AJUTĂ, ne auzim mâine!!!
P.S. : Luați și muzică de gătit, că mă simt în formă.
Leave a Reply