10 experiențe de la Street Food Festival

By Wednesday, July 11, 2018 7 , , 8

Weekendul trecut am fost din nou la Cluj la invitația Staropramen, și nu doar ca să îmi recuperez cheia de la mașină, care evadase prin iarbă la festivalul anterior.

Ci pentru că s-a întâmplat Street Food Festival, unul dintre evenimentele mele de corazon, care a adunat împreună food truck-uri din mai multe zone ale țării, cu specificuri diferite, oferind astfel experiențe cu gust clujenilor și celor suficient de obsedați de mâncare încât să călătorească 500km în acest scop (eu).

Așa cum vă puteți imagina, a fost un weekend dificil, în care Pusheen de Pitești (tot eu) a trebuit să testeze multe food truck-uri. Pusheen este o pisică fomistă foarte amuzantă, să o căutați pe internet.

N-a fost ușor, dar am răzbit și, mai mult, am produs o listă a preferatelor de la Street Food Festival Cluj, ca să visăm la ele împreună.

 

Lotus Thai Food

Pentru mine, surpriza acestei ediții a fost standul Lotus, un restaurant thailandez din Cluj, unde am mâncat un Pad Thai cu legume INCREDIBIL de bun, de la gustul tăiețeilor și textura legumelor, la sosuri și la arahide. Dacă aveți drum prin Cluj sau locuiți pe zonă, vă invidiez sincer că puteți să treceți pe la ei.

 

La Nu Știu Cine

Există această clătită. Foarte mult timp am crezut că nu există perfecțiune în afară de Beyonce, dar dacă miss Carter ar fi un desert, ar fi clătita cu mascarpone, stafide și miere de La Nu Știu Cine. Clătita e perfectă, rumenă și exact atât de subțire cât trebuie, iar umplutura aia e ceva la care o să visez multe zile de acum înainte.

 

Marty’s Cheesecake Pops

Acesta a fost un stand special al clujenilor de la Marty*, dedicat exclusiv cheesecake-urilor pe băț cu tot felul de toppinguri. Preferata a fost această situație cu sos de cireșe amărui și cireșe în alcool. VAI DE MINE!

*Pentru cine n-a fost recent prin Clujness, Marty este unul dintre cele mai bune restaurante din oraș, activ de aproape 20 de ani, iar anul ăsta în aprilie au deschis și în Sun Plaza în București. N-am verificat care e treaba pe acolo, dar mă duc și vă țin la curent.

 

Meat Busters

Pentru mine e deja un clasic. Poza este furgăsită din albumul oficial SFF, pentru că, uneori, mă ia valul și uit să fotografiez ce mănânc. A fost și cazul sandviciului cu pulled pork de la Meat Busters, probabil cel mai bun porc afumat și juicy pe care l-a întâlnit o blondă până acum.

 

 

Arrosticini

I-am descoperit prima dată acum doi ani, tot la Street Food Festival în Cluj, atunci când lumea era atât de disperată să mănânce de la ei încât trebuia să închidă constant food truck-ul la câteva ore, fiindcă rămâneau fără frigărui. De atunci au rămas în topul preferințelor personale.

Arrosticini sunt cele mai bune frigărui de berbecuț pe care le știu și sunt dovada că dacă îți alegi nișa de business cum trebuie și o faci bine de tot, ai o rețetă de succes fix așa de simplu.

 

Cimbru Food Truck

Poate că i-ați văzut deja menționați în articolul despre Jazz in the Park sau pe Facebook sau pe Instagram sau în visele mele și peste tot pe internet unde i-am pus zilele trecute.

AIA E.
O să insist și aici pe subiect, pentru că m-am îndrăgostit grav de Tagliata de vită de la Cimbru și de cartofii lor copți, rumeni și sărați, de la Viișoara și o să vă rog ca, dacă aveți ocazia, să mâncați acest preparat de la ei.

Nicolae Crăciun, ownerul și bucătarul-șef de la Cimbru, a lucrat în State în restaurante cu vită foarte mult timp (și în Cluj) astfel încât, alături de echipa lui, știe exact ce să îi facă unei bucăți de vită (spată, mind you!) , astfel încât să iasă fragedă și să ți se topească în gură.

Iar la standul lor a existat și opțiunea de beer pairing Staropramen, adică niște fete foarte drăguțe îți explicau ce bere merge cu preparatul ales. Apoi puteai testa berea în asociere cu mâncarea. Par example, tagliata despre care tot vorbeam – și vita în general – merge foarte bine cu Staropramen Granat, un sortiment aromat și intens.

 

Tokyo Sushi

Se putea să merg la festival de mâncare și să ratez sushi-ul?

Mai multă lume din Cluj îmi recomandase restaurantul Tokyo, așa că m-am bucurat ca părinții adolescenților care iau bacul atunci când am văzut că aveau stand la Street Food Festival. Acele Nigiri cu ton și somon din poză au fost unele dintre cele mai bune pe care le-am mâncat ever.

 

Pizza de la Camionetta

Din nou, un food truck clasic pentru mine. În sensul că sunt foarte rare ocaziile în care trec pe lângă un Land Rover Camionetta (băieții au cuptoarele în mașini, da) și nu iau ceva de la ei. Tura asta am testat pizza cu anghinare, alune de pădure și ulei de trufe, care s-a dovedit a fi cea mai bună pizza vegetariană pe care am gustat-o.

De ce mi-am făcut una ca asta și am comandat pizza fără carne, you ask? Pentru că o parte din preparate le-am testat alături de colega mea vegetariană Alexandra, care a venit și ea la Cluj, fiindcă nu făceam față atâtor food truck-uri singură. Așa că am experimentat multe situații meat- free în care altfel nu m-aș fi băgat.

 

 

Paste de la Eat It

Că tot am adus în discuție treburi vegetariene, am leșinat după aceste paste homemade de la Eat it, cu sos pesto.

 

Waffle Bee

Iar de final, una dintre revelațiile absolute de la Street Food Festival 2018 a fost food truck-ul Waffle Bee, care conține ce îi spune numele (mai puțin partea cu albinele) și unde am mâncat ca o prințesă această waffle pe băț cu caramel sărat făcut în casă. VIS!

❤️

PLUS: un highlight personal a fost atunci când cei de la Staropramen au organizat o degustare de bere, în asociere cu diferite preparate, iar somelierul Ștefan Teriș ne-a învățat cum să asociem sortimentele cu mâncărurile, astfel încât să obținem maximum de experiență senzorială de la fiecare.

Așa am aflat că, par example, berea nefiltrată nu e doar foarte bună, ci acționează inclusiv ca un palate cleanser, având un grad mai mare de carbonatare (eee?)

Și că sortimentele mai intense, precum Staropramen Granat sau Dark au în compoziție tipuri de malț mai dulcege, care merg bine în asociere cu preparate cu gust mai intens, precum vita sau – why not – hot dogs.

****

Atât de la noi. Dacă ați fost la Street Food Festival, să îmi scrieți vă rog ce ați mai mâncat bun pe acolo, fiindcă în câteva săptămâni încep celelalte ediții prin țară și vreau să testez cât mai multeeeeeee.

🚚

8
7 Comments
 • Moisa Florin Vianor
  July 12, 2018

  Mulțumiri din partea echipei Meat Busters, ne bucurăm că ți-a plăcut sandviciul!

 • vaniana
  July 12, 2018

  mie cel mai mult imi plac sandalele! de unde-s?

  • Oana
   July 13, 2018

   UGG <3

 • Cristiana
  July 13, 2018

  Buna,O. Question: bol alb Stardust mai apare? era pe lista de cadouri de primit de la sot. Mi se face foame cand citesc….

  • Oana
   July 13, 2018

   :))))) da, da, acum se reface stocul de Stardust, in vreo doua saptamani cred ca ni se intampla si bolurile albe <3

   • Cristiana
    July 17, 2018

    Yuppy. super o sa fiu atenta. Il vreau neaparat!!!

 • S
  August 29, 2018

  Am mancat in fiecare zi minim un spicy bao de la Bao Van. Genial!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *