
AH, Cluj!
Așa cum am mai spus-o, Clujul, acest George Clooney al orașelor, este unul dintre locurile mele preferate din România. Însă, dragi Cluj people, nu scriu azi ca să vă suflu în continuare în trompetă – că știți și voi deja ce mișto sunteți – ci să vă zic ce am făcut eu la festivalul de weekendul trecut.
A fost primul meu Jazz in the Park și am ajuns acolo la invitația prietenilor mei de la Staropramen, partenerii evenimentului. Tovarășa mea de jazz și călătorie a fost colega Alexandra. Deși ea e în echipa Chicineta de doar două luni, abilitatea noastră de a dansa pe muzică din anii ’90 este deja într-un sincron perfect.
Dar să o iau de la început.
♥️
1 Zborul la Cluj
Este una dintre cele mai bune invenții ale secolului. Durează 40 de minute, adică abia decolezi, citești două pagini, apoi aterizezi. Sau să faci lucruri surprinzătoare, cum ni s-a întâmplat nouă. Eu și Alexandra am zis înainte să ne urcăm în avion:
‘VAI FATĂ eu niciodată nu pot să adorm pe zboruri scurte, chiț, chiț.’
Cu toate astea, la cinci minute după decolare, dormeam amândouă cu bale – eu pe geam, Alexandra pe un domn, care probabil nu s-a bucurat la fel de mult ca noi de drumul spre Cluj.
Dar ați înțeles ideea, dacă mergeți în Napoca Land, încercați să luați avionul – sunt bilete accesibile și vă scapă de foarte multe sinapse explodate pe Valea Oltului.
2 Mâncarea
Probabil complet surprinzător, o mare parte din timp am dedicat-o food truck-urilor de la festival. Atât eu cât și fermoarul meu de la blugi am plesnit de bucurie când am văzut că la Jazz in the Park au fost prezente atât clasice favorite, precum Meat Busters și clătitele La nu știu cine, dar și noutăți în lista mea de ‘food trucks cu care m-aș mărita’ (rulote care există deja de ceva timp, dar nu mâncasem eu de la ei), precum Cimbru și Bao Van.
Aici am o rugăminte importantă pentru voi – nu știu cum și ce faceți, dar vă rog din sufletul meu de blondă să ajungeți cumva la Cimbru (o să fie și la Street Food Festival în Cluj weekendul care vine) și să luați asta.
E Tagliata de vită, iar lângă ea sunt cei mai buni cartofi din viața mea. N-am cuvinte să descriu vita respectivă, trebuie să o gustați pe propria persoană.
Also, Staropramen au avut zilnic samplinguri din toate sortimentele de bere (Blondă, Dark, Granat, Nefiltrată) lângă food truck-uri, unde puteai să vezi ce bere merge mai bine cu mâncarea pe care ai ales-o. Deci, bonus berică.
Și fiindcă tot suntem la capitolul ‘mâncare & bere’, unul dintre cornerele mele preferate Staropramen a fost cel în care se desfășura Alex Petricean, pe care poate unii îl știți ca D’Artagnan sau ‘băiatul foarte înalt și talentat care a câștigat premiul pentru bucătarul-șef al anului în Gala Gault Millau’.
Alex reinterpreta rețete de burgeri în stilul propriu, alături de echipa lui, iar tot acolo se întâmplau beer-pairinguri foarte interesante, adică descopereai ce sortiment de bere merge la fiecare tip de burger,.
(Urmează două poze furate de la Dragoș Asaftei, pentru că mie îmi picase telefonul în lanul de porumb.)
****
Iar lângă burgeri se întâmpla cornerul de tobe, unde #OriceOm putea să își exerseze talentul – aici îl avem pe Alex Petricean încercând să se relanseze într-o carieră nouă.
3 Artizanii de la festival
Ca o fată responsabilă, între două concerte și un food truck, am făcut niște shopping calitativ, fiindcă la Jazz in the Park am găsit o alee PLIIIINĂ de artizani și designeri, de unde am produs noile mele inele preferate și niște fuste geniale (fustele au și pagină de facebook aici.)
4 Hidrobicicletele
Știu, Cluj people, o să îmi ziceți că nu erau tocmai parte din festival, ci sunt acolo tot timpul, dar sincer pentru mine au fost una dintre experiențele memorabile din Parcul Central.
Adică am râs foarte tare și am fugărit rațe – nu știu dacă ați încercat vreodată să prindeți o rață cu o hidrobicicletă, dar merită bifat cel puțin o dată în viață, ca să îți imaginezi cum râd rațele de tine în timp ce își zic ‘uite-o și pe blonda aia’.
5 Concertele
Concertul care o să îmi rămână foarte mult timp în corazon a fost Fanfara Ciocârlia, daaaar am descoperit și nume noi pe care să le ascult cu mare interes în playlistul de mașină, precum Sanem Kalfa & George Dumitriu.
6 Cățeii de la festival
Ca o stalkeriță ce sunt, la orice festival mă bag în seamă cu toți câinii pe care îi văd, spre disperarea proprietarilor (uneori) și a persoanei cu care sunt – în cazul de față, Alexandra, care a trebuit să mă dezlipească de tot felul de retrieveri, samoyezi și diverși cane corso.
Dar a meritat.
7 Cheia pierdută
Iar ca de final, evident, mi-am pierdut cheia de la mașină în iarbă prin Cluj. Chestie de care mi-am dat seama abia în momentul în care am aterizat la București și îmi doream să intru în mașina din parcarea de la Otopeni.
Partea senzațională a urmat atunci când am postat pe FB că mi-am pierdut cheia și la câteva ore deja o găsisem, pentru că CLUJ este plin de oameni mișto (știu, mă repet) și uneori mă gândesc cum ar fi să mă mut acolo, cel puțin câteva luni 🙂
Atât de la Jazz in the Park, ne reauzim și weekendul ăsta, când mă întorc în Cluj la Street Food Festival, avec Staropramen, și abia aștept să iau toate food truck-urile la rând.
Dacă aveți recomandări le aștept, ca de obicei, aici sau pe Facebook.
PAAAA!
6
July 5, 2018
Cei de la Cimbru fac intr-adevar niste chestii foarte gustoase, faceau in anii trecuti si un pulled pork minunat, dar de cand cu concurenta *cough*Meat Busters*cough l-au scos din meniu.
Daca nu te-ai saturat de clatitele La nu stiu cine, sa stii ca acum au si un punct fix de servire in Cluj, in Piata Muzeului 😀 am incercat doar cateva, dar planuiesc sa le testez pe toate si sa fac un top :))
July 23, 2018
Hello, multumim tare mult de apreciere, oamenii ca voi ne fac sa muncim in continuare cu pasiune maxima! Ne bucuram sa va putem incanta papilele si la eventuri si la locatia fixa din Cluj, noi vom mai calatori prin tara iar daca nu, acum ne gasiti oricand poftiti in Cluj ;)! Multumim Oana !!!