
O rețetă realizată împreună cu noua mea pasiune pentru vara asta, muștarul Kamis.
❤️
Ce voiam să vă zic azi.
Probabil că ați văzut pe Facebook că am fost în vacanță în Thailanda, unde le-am mâncat toate fructele – atât pe cele care cad din copac, cât și pe cele de mare, pentru că nu-mi place să mă limitez.
Dar m-am întors zilele trecute, iar după o săptămână și ceva de mâncare asiatică, am ajuns acasă plesnind de următoarele două dorințe:
1 – să o văd pe Lolo (s-a rezolvat, e bine, everybody be cool!)
2 – să mănânc cârnați la grătar în grădina de la birou
***
A fost primul grătar din an, ocazie cu care mi-am readus aminte cât de fericită sunt că am o grădină la birou, unde putem să facem grătare și picnicuri oricând ne plictisim de muncă.
DAR asta nu înseamnă că vara mă limitez doar la grădina showroomului Chicineta – încerc să plec în weekenduri cât de mult pot, pe lângă București, și să stau cu fundul la soare în timp ce pe lângă mine se întâmplă picnicuri, grătare și Lolo aleargă ca o bezmetică după mingile altor oameni.
Ce vreau să zic, de fapt, e să ieșiți cât mai mult din casă.
Și în cazul în care nu aveți un grătar la dispoziție sau vă e lene să vă deplasați, rețeta asta e perfectă (ba chiar, poate, mai bună), dacă pregătiți cârnații direct în tigaie. Ca să aibă și vecinii de ce să se bucure.
Cârnăciori lipicioși la grătar, cu muștar și salată de crudități
1 oră, 4 porții
Pentru cârnați
1 cârnat subțire și lung, înfășurat în formă de roată, prins cu bețe de frigărui
250ml cidru
2 linguri de muștar franțuzesc KAMIS (cel cu boabe)
2 linguri de miere
puțin ulei pentru grătar sau prăjit
Pentru salată
zeama de la 1 lămâie
1 lingură de miere
1 lingură de muștar Dijon KAMIS
1 lingură ulei de măsline extravirgin
½ țelină mică, curățată de coajă
2 morcovi, curățați de coajă
2 sfecle roșii crude, curățate de coajă
1 măr
100g mix de semințe (puțin trase la tigaie)
1 Încinge bine un grătar, unge-l cu puțin ulei (sau toarnă puțin ulei într-o tigaie mare și pune-o la foc mediu). Pune cârnatul pe grătar sau în tigaie și ține-l pe foc 10 minute, până când se rumenește frumos pe o parte. Întoarce-l pe partea cealaltă și rumenește-l alte 10 minute.
2 Între timp, amestecă cidrul, muștarul și mierea pentru a obține un sos fin. Dacă ai pregătit cârnatul în tigaie, toarnă sosul peste cârnat și dă focul mai mare. Dacă ai făcut cârnatul pe grătar, transferă-l împreună cu sosul într-o tigaie. Lasă sosul 10-15 minute să scadă, până când devine o glazură lipicioasă.
3 Pentru a face salata, amestecă zeama de lămâie, muștarul, mierea și uleiul de măsline într-un bol mare, împreună cu sare și piper. Rade țelina, morcovii, sfecla roșie și mărul, adaugă semințele și amestecă totul cu dressingul. Servește cârnatul cu salata și, dacă vrei, extra muștar.
❤️
PS: Cârnații pregătiți după rețeta de mai sus sunt cei mai buni și mai aromați pe care i-am testat până acum. Boabele de muștar îi fac nu doar să arate SPLENDID, ci le dau și un gust incredibil. Vă rog să îi produceți și voi într-un weekend și să mă anunțați ce a ieșit 🙂
PS2: Pe muștarurile Kamis, noile mele pasiuni pentru grătarele de vara asta, le găsiți aici.
1
June 15, 2018
O M G!!!
Dar te rugam mult sa ne recomanzi si un carnat, stim ca si acesta poate face diferenta dpdv reusita exercitiu 😛
June 18, 2018
eu am luat niște Merguez, care sunt un amestec picant de oaie, de obicei cu vită, și care se găsesc la toate supermarșeurile :*
June 21, 2018
Ha ha,
Deci sa explic.
Eu stau in Tokyo, unde la magazinul international se vand carnati de astia in forma de roata, produsi ghici unde ?!..
Dddd…!!! Thailanda !!!
Extrem de buni de altfel.
Asa ca atunci cand am vazut poza fix la ei m-am gandit si cand am mai citit si ca ai fost in Thailanda recent, deja facusem legatura :)))
Stiu, carnatii tai nu-s din Thailanda, dar recunoaste ca e nostima situatia.