Salată de morcovi copți cu telemea de capră și rodie, cu lipii calde

Știu că e zi liberă, dar Alexandra s-a produs azi cu cea mai bună salată pe care am mâncat-o în 2018. Așa că trebuia să vă arătăm ce s-a întâmplat în bucătăria noastră mică, dar ambițioasă.

Morcovii copți cu chimion în combinație cu telemea de capră sunt o combinație senzațională de dulce & sărat, iar rodia și zeama de lămâie le completează perfect, cum pe Lolo o completează mingea de tenis.

❤️

Dar descoperirea săptămânii au fost LIPIILE INTEGRALE, pe care se pare că Alexandra le face de mult timp în secret, așa că am combinat-o să ne lase rețeta. Practic, cu aceste lipii, eu sunt aproape convinsă că n-o să mai cumpăr pâine de la magazin prea des.

***

Hai, vă pupăm! Să ne ziceți cum vi s-a părut.

Salată de morcovi copți cu telemea de capră și rodie, cu lipii calde

1 oră, 4 porții

Pentru salată

500g morcovi, tăiați pe vertical, în bucăți mari

2 linguri ulei de măsline

2 lingurițe semințe de chimion

zeama de ½ portocală și ½ lămâie mici

200g năut din conservă, boabele scurse și clătite

100g telemea de capră

1 legătură mică de mentă proaspta, tocată grosier

50g semințe de rodie

Pentru lipii

250g făină integrală

150g iaurt grecesc 

2 linguri ulei de măsline + 1 linguriţă pentru prăjit

½ linguriță bicarbonat de sodiu

1 Încinge cuptorul la 190 de grade. Amestecă morcovii cu o lingură de ulei de măsline, presară chimionul și asezonează cu sare și piper. Întinde morcovii într-o tavă încăpătoare, într-un singur strat și dă-o la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când morcovii devin moi și ușor rumeni pe margini.

2 În acest timp, pregătește lipiile. Într-un bol, amestecă făina cu ½ linguriță de sare și bicarbonatul de sodiu. Adaugă iaurtul și uleiul și frământă până se formează un aluat omogen, nu foarte tare. Lasă să se odihnească 20 de minute.

3 Împarte coca în 5 părți egale, din care să formezi bile de aluat. Cu ajutorul unui sucitor, întinde-le într-o formă subțire și rotundă și prăjește-le într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, câte 5-7 minute pe fiecare parte.

4 Amestecă năutul cu morcovii, apoi răstoarnă mixul pe o farfurie. Stropește-l cu uleiul rămas (1 lingură) și zeama de citrice. Fărâmițează deasupra brânza și presară menta și semințele de rodie. Servește salata caldă, alături de lipii.

  

5

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *