
Știu că e zi liberă, dar Alexandra s-a produs azi cu cea mai bună salată pe care am mâncat-o în 2018. Așa că trebuia să vă arătăm ce s-a întâmplat în bucătăria noastră mică, dar ambițioasă.
Morcovii copți cu chimion în combinație cu telemea de capră sunt o combinație senzațională de dulce & sărat, iar rodia și zeama de lămâie le completează perfect, cum pe Lolo o completează mingea de tenis.
❤️
Dar descoperirea săptămânii au fost LIPIILE INTEGRALE, pe care se pare că Alexandra le face de mult timp în secret, așa că am combinat-o să ne lase rețeta. Practic, cu aceste lipii, eu sunt aproape convinsă că n-o să mai cumpăr pâine de la magazin prea des.
***
Hai, vă pupăm! Să ne ziceți cum vi s-a părut.
Salată de morcovi copți cu telemea de capră și rodie, cu lipii calde
1 oră, 4 porții
Pentru salată
500g morcovi, tăiați pe vertical, în bucăți mari
2 linguri ulei de măsline
2 lingurițe semințe de chimion
zeama de ½ portocală și ½ lămâie mici
200g năut din conservă, boabele scurse și clătite
100g telemea de capră
1 legătură mică de mentă proaspta, tocată grosier
50g semințe de rodie
Pentru lipii
250g făină integrală
150g iaurt grecesc
2 linguri ulei de măsline + 1 linguriţă pentru prăjit
½ linguriță bicarbonat de sodiu
1 Încinge cuptorul la 190 de grade. Amestecă morcovii cu o lingură de ulei de măsline, presară chimionul și asezonează cu sare și piper. Întinde morcovii într-o tavă încăpătoare, într-un singur strat și dă-o la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când morcovii devin moi și ușor rumeni pe margini.
2 În acest timp, pregătește lipiile. Într-un bol, amestecă făina cu ½ linguriță de sare și bicarbonatul de sodiu. Adaugă iaurtul și uleiul și frământă până se formează un aluat omogen, nu foarte tare. Lasă să se odihnească 20 de minute.
3 Împarte coca în 5 părți egale, din care să formezi bile de aluat. Cu ajutorul unui sucitor, întinde-le într-o formă subțire și rotundă și prăjește-le într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, câte 5-7 minute pe fiecare parte.
4 Amestecă năutul cu morcovii, apoi răstoarnă mixul pe o farfurie. Stropește-l cu uleiul rămas (1 lingură) și zeama de citrice. Fărâmițează deasupra brânza și presară menta și semințele de rodie. Servește salata caldă, alături de lipii.
5
Leave a Reply