
Ce faceți, comitetul?
Bine?
Bun.
Noi vinerea asta am avut o situație, pentru care colega Alexandra a muncit intens. Mai exact, la ora 7 a.m. era urcată pe o scară în cireșul propriu, ca să culeagă cireșe pentru acest clafoutis. Vă dați seama. Voi de când nu v-ați mai urcat într-un cireș?!?
***
Pentru cine nu a citit terminologia franțuzească de prăjituri dubioase, clafoutis-ul e un fel de omletuță concentrată cu fructe. Pe scurt, UN VIS! Mie îmi place de mor consistența lui, iar varianta cu cireșe pe care a produs-o azi Alexandra e preferata.
Și e și FOARTE simplă!
Clafoutis cu cireșe
1 oră / 6-8 porții
300g cireșe
80g zahăr
½ lingură unt, la temperatura camerei
60g făină
½ linguriță praf de copt
3 ouă
300 ml lapte
1 păstaie de vanilie
1. Prima dată, preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Într-un bol amestecă, împreună cu un praf de sare, făina, praful de copt, 60g de zahăr, semințele de la păstaia de vanilie, ouăle și laptele. Mixează-le bine, apoi lasă-le deoparte vreo 20 de minute.
3. Între timp, pregătește o formă rotundă (de aproximativ 26cm) în care vei pune prăjitura la cuptor: unge-o bine cu unt pe toată suprafața, presară o lingură de zahăr peste, iar deasupra pune cireșele (preferabil fără sâmburi, dar nouă ne-a fost lene să-i scoatem). Pune forma cu cireșele la cuptor, pentru 5-10 minute.
4. Apoi, scoate-o din cuptor, toarnă peste cireșe aluatul și mai lasă la copt aproximativ 30-35 de minute, până când capătă o culoare frumoasă, aurie.
5. Imediat ce l-ai scos din cuptor, presară zahăr pudră deasupra. Clafoutis se servește cât este călduț, dar și rece este la fel de bun.
8
Leave a Reply