
Fotografierea acestei rețete s-a întâmplat așa.
Eu și colega Alexandra eram în grădină, la birou, încercând să facem niște food styling să se întâmple.
La un moment dat, Alexandra fuge într-o tufă cu mentă.
Se întoarce cu câteva frunze, pe care începe să le șteargă insistent cu o cârpă.
Mă uit la ea.
EU: – Ce faci?
Alexandra: – FREC MENTA!
***
Și, dragii noștri, cu acest moment absolut legendar a luat naștere a treia rețetă din seria Vinerea cu Alexandra, care este:
- cel mai simplu desert pe care îl puteți face (JUR)
- are căpșune, pentru toată obsesia noastră din acest sezon
- și o tonă de mentă, pentru că Alexandra o adoră
- e mega bună și gata în 20 de minute!!!
Atât am avut de zis.
Cheesecake cu căpșune și mentă proaspătă
4 porții, 20 de minute
250g căpșune, tăiate în sferturi
3 linguri de miere
100g biscuiți digestivi
200g cremă de brânză
150g iaurt gras
frunzele de la 5 fire de mentă
1 Prima dată pregătim siropul. Pune pe foc 150g căpșune cu 1 lingură de miere. Se lasă 7-10 minute, până căpșunele se înmoaie ușor și își lasă sirop. Se iau de pe foc și se lasă la strecurat.
2 Biscuiții se pisează mărunt, cu ajutorul unui blender sau prin metoda clasică: pune-i într-o pungă de plastic și “bate-i” cu un sucitor, până se fărâmițează. Împarte-i, apoi, în 4 cupe sau boluri potrivite.
3 Amestecă crema de brânză, iaurtul, mierea și menta tocată mărunt până se formează o cremă fină. Adaugă această cremă peste biscuiți.
4 La final, adaugă căpșunele tăiate în sferturi peste cremă, iar deasupra toarnă siropul.
P.S. Căpșunele de la sirop nu le arunca. Le poți folosi la smoothie-ul de dimineață, la pancakes, împreună cu banane, sau ca atare.
7
May 19, 2018
Cum se impaca iaurtul cu fructe. Eu stiam ca nu sunt recomandate impreuna.
May 19, 2018
cum adica? ce inseamna ‘nu sunt recomandate’? nu mai credeti toate chestiile pe care le cititi pe internet :)))))