
De dimineață m-am trezit cu vreo două ore peste ora la care ar fi trebuit să o fac, m-am rostogolit din pat, m-am ținut de o cafea, am luat câinele pe sus și am plecat spre vastele birouri Chicineta, cu scârțâit de roți.
Pe drum, gâfâind, am sunat-o pe Ramona:
– ATENȚIE RAMONA, VIN SĂ TE IAU ȘI MERGEM ÎN OBOR SĂ LUĂM LEURDĂ.
– Ca să ce?
– CA SĂ FACEM PASTE CU LEURDĂ, evident!!!
***
Trei gogoși de la Gogoașa Muntenească din Obor și patru legături de leurdă mai târziu, pornim înapoi spre birou.
Brusc, îmi scrie Mazilu.
- Fată, fată, fată, ce faci?
- Paste cu leurdă, tu?
- ȘI EU TOT PASTE CU LEURDĂ.
- #$@$@#!@#!
- Suntem super.
Și așa a început un fel de competiție pe cartiere – Vatra Luminoasă vs. Făinari – din care a rezultat această rețetă la Mazilu (cu o poză absolut splendidă, cum face cumătra de obicei) și aceasta de mai jos la noi.
Câteva explicații logistice:
1. mie, una, îmi place să păstrez frunza de leurdă tocată mare, pentru textură și gust, dar puteți să o tăiați și mai mărunt dacă aveți chef
2. brânzele pot fi înlocuite cu ce sortimente vreți voi
HAI SUCCES!!
Tagliatelle cu sos de Cheddar și leurdă
2 porții / 15 minute
200g tagliatelle
50g de brânză Cheddar, rasă
50g de caș dospit de oaie (sau orice brânză similară), ras
100ml smântână pentru gătit
2 cuburi de unt
1 legătură de leurdă, curățată și tocată mare
1 Fierbe pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2 Când pastele sunt aproape gata, pune într-o tigaie untul, smântâna pentru gătit și toată brânza rasă. Încălzește-le la foc mediu, amestecând, până obții un sos omogen. Presară sare și piper proaspăt măcinat.
3 Scurge pastele și amestecă-le cu sosul. Adaugă leurda tocată și mai pune totul pe foc 2-3 minute, amestecând, până când leurda se înmoaie puțin.
****
Asta e tot 🙂 Băgați repede acum, până nu pleacă leurda dintre noi.
13
May 25, 2018
Acu c-am ratat leurda, zi-mi te rog ce tagliatelle sunt cele din poza (marca), ca tare bine arata. Daca e voie 🙂 Thanks!
May 29, 2018
Barilla <3