Cum o aștept pe Mazilu în vizită // Supă de roșii cu Tabasco

By Sunday, December 10, 2017 1 , , 15

Dragă Mazilu a.k.a. Tomata mea scumpă,

Am primit poza cu nepoata mea Lumi după ce s-a îmbăiat în toate bălțile unui parc. Păreai ușor enervată și, pe alocuri, tristă că urmează o zi de dat cu aspiratorul, spălat câinele și curățat pereții de noroi.

Ca posesoare mai veche de golden retriever – aproape 6 ani – îți voi împărtăși niște fragmente de înțelepciune pentru educația acestor câini de aur, care ajung în fiecare toamnă să arate ca niște porcușori explodați.

Le plac bălțile foarte mult și asta se va întâmpla toată viața lor. Ca urmare, mașina ta nu va mai fi niciodată cum o știai, ci plină de mingi de tenis, în vârful cărora o să stea un cățel ud. Cu fiecare ploaie, casa ta se va transforma într-o zonă de război, dar care pentru Lumi va fi ca un Disneyland mic, fiindcă noroiul e această Elsa a cățeilor.

Sunt sigură, dragă Mazilu, că îți amintești cine e Elsa din sesiunile noastre de karaoke în care urlam pe lângă muzică DO YOU WANNA BUILD A SNOWMAAAAN???

***

Deci nu-ți mai face griji. Mai bine, ca să #nufisupi, îți propun să vii la mine la showroom, în Vatra Luminoasă, unde ți-am pregătit o #supădrăgustoasă* (vezi ce rime sexy fac?), care să te binedispună.

De fapt, mint, nici nu m-am apucat de supă, fiindcă durează 5 minute, o să încep să o pregătesc fix când pleci tu de la studio spre mine deci pls RSVP asap :))

Te rog, de asemenea, să o iei și pe Lumi-prințesa-noroiului, ca să o lăsăm cu Lolo-prințesa-bălților în curte și să se tăvălească între ele în timp ce noi mâncăm supă. Apoi putem să le vindem pe un site de câini.

CE ZICI?????

Aștept cu interes răspunsul tău. Până atunci, asta e supa pe care ți-o pregătesc.

 

Supă de roșii cu ardei și Tabasco

4 porții

(cu doar 3 ingrediente!)

1 amestec de legume pentru supă-cremă Bonduelle Red Tomato Mix* de 600g (cu roșii, ardei grași și morcovi), congelate

4 linguri smântână pentru gătit, plus extra pentru servit

câțiva stropi de sos Tabasco 

sare și piper

 

1 Pune la fiert 300ml de apă într-o oală încăpătoare. Când a dat în clocot, transferă mixul de legume congelat direct în oală. După ce dă din nou în clocot, mai lasă totul să fiarbă 3 minute, apoi ia oala de pe foc.

2 Pasează supa cu un blender vertical, direct în oală. Asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă supa cu 4 linguri de smântână pentru gătit.

3 Pentru a servi, toarnă supa în boluri, stropește-o cu puțin sos Tabasco, apoi cu puțină smântână pentru gătit.

 

* poți înlocui amestecul cu oricare dintre celelalte variante disponibile, 4 Green Mix (dovlecel verde, fasole verde, broccoli, mazăre), Happy Trio Mix (praz, morcovi galbeni, napi) și Sweet Orange Mix (dovleac galben, dovleac dulce roșu)

***

PS: Și, cum probabil ai văzut în poza de mai sus, mi-am făcut și unghii festive, cu puțin sclipici, pentru că știu că sunt preferatele tale (*cough*). Te aștept ca și când!

PS2: Iar fiindcă această rețetă face parte dintr-o campanie care pe mine mă amuză foarte tare, mai avem une petite surprise de la Bonduelle: dacă vă simțiți așaaaa, cumva, un peu tristes luna asta, postați pe Instagram orice cu hashtagul #supi (care nu trebuie să fie neapărat o supă, doh) și echipa Bonduelle vă poate lovi cu o surpriză 😀

Toată ideea mișcării online #nufisupi în decembrie e că atunci când avem o zi mai deprimată, fleoșcăită sau fără chef, putem să ne cinstim cu o supă #drăgustoasă, pentru puțină vară în viața noastră. Iar eu subscriu oricărei idei care are potențialul să facă vremea rece puțin mai suportabilă.

Enjoy!

15
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *