
Ah, noiembrie.
Luna aia în care viața mea interioară e o combinație între ‘absolut nimic’ și un sentiment misterios și acut că urmează să belesc veverița curând, dar fără să știu de ce. Adică ceva ce Prințul Harry ar putea numi a sense of impending doom.
Cu aceste lucruri în suflet, singurele activități pe care pot să le fac sunt:
- să beau (faptul că ultimele trei sticle de vin pe care le-am cumpărat au fost stricate ar trebui să îmi spună ceva)
- să mă uit isteric la seriale (Alias Grace e mișto și dubios, încercați-l)
- să citesc și alte cărți în afară de alea polițiste (vă rog ocupați-vă de The Sense of an Ending dacă n-ați citit-o)
- să încerc rețete noi, ca să nu o iau pe ulei de la spleen (dacă vă sună cunoscut, e de la Georgel Bacovia, un băiat pe care pot să-l recit pe de rost dacă mă încordez și pe care sigur l-ați făcut în liceu)
Cu acest nor întunecat deasupra capului meu nevopsit, am purces în a face o rețetă SUUUPER simplă de pui umplut cu pesto și mascarpone. Atunci când am descoperit că poți să amesteci pesto cu mascarpone, am mâncat atât de multă cremă încât mi s-a făcut rău. Este un vis.
Pui umplut cu pesto și mascarpone, cu roșii la cuptor
2 porții
30 de minute, plus timpul pentru marinat
2 bucăți piept de pui dezosat, fără piele
2 linguri de pesto
50g de mascarpone (sau ricotta)
2 linguri ulei de măsline
200g de roșii cherry
Pentru marinadă (opțional)
300g lapte bătut
1. Pentru a marina puiul, pune carnea într-un bol, acoper-o cu lapte bătut și dă-o la frigider 1 oră (sau, maximum, peste noapte). Acest pas frăgezește pieptul de pui, dar îl poți sări dacă nu ai timp.
2. Încinge cuptorul la 200C. Crestează fiecare piept de pui pe lateral, astfel încât să formezi un buzunar. Amestecă sosul pesto cu mascarpone, apoi umple piepții de pui cu acest amestec.
3. Unge fiecare piept de pui cu puțin ulei și presară sare și piper din belșug. Unge cu puțin ulei o formă adâncă de cuptor. Pune puiul și roșiile în formă și dă totul la cuptor 20-30 de minute, până când puiul se rumenește și carnea e făcută în interior.
***
CEAULES.
16
November 22, 2017
Textul este o combinatie aprigă intre “vreau sa stau pe burtă toata ziua la soare” dar “ah, nu mai gasesti niste cursuri calumea de salsa nicăieri”. Sensul acesta debordant, care imi alina putinele momente pe care le am la aceasta ora. Pardon, supa mea de pui, care, din cauza textului, are sa aiba cel mai interesant gust de mascarpone cu din-ala verde.
Oricum, foarte cool idee. Iară textul tau? Precum o cafea cu frisca calda, dupa ce “Plumb” a lui Georgică, ti-a racit tot sufletul.
December 13, 2017
mi-am notat reteta. arata foarte bine preparatul si este usor de gatit