
Vă rog să vă țineți de ceva, o balustradă, un spătar de scaun, pentru că vreau să fac un scurt anunț.
M-am apucat de sală de ceva timp. Această situație înseamnă că, practic, acum fac de două ori mai multă mișcare decât înainte.
Dacă toată lumea (care credea că mănânc murături prăjite pe canapea non-stop) este încă în picioare, să vă zic despre ce e vorba.
Înainte de toamna asta, programul meu de sport consta în vreo cinci ore de salsa și bachata pe săptămână, ceea ce, dacă stau să mă gândesc acum, nu era puțin. Dar am simțit că nu era suficient și că persoana mea fizică avea nevoie și de alt tip de mișcare, fiindcă metabolismul spusese ‘alo, fata, eu nu prea mai pot să te ajut cu gogoșile astea prăjite pe care le tot mănânci, trebuie să faci și tu ceva’.
Deci, da, recunosc, sunt Oana și fac mișcare.
Ce s-a întâmplat de când m-am apucat de fitness a fost că, de fiecare dată când terminam ora la sală, eram leșinată de foame și ÎNTOTDEAUNA aveam poftă de paste. Jur. Nu vedeam nimic în fața ochilor în afară de paste, în O MIE de combinații și vă dați seama cât m-am bucurat când antrenorul mi-a zis că pot să mănânc liniștită. Mi-a spus că, având în vedere că pastele sunt carbohidrați și, cum eu nu vreau să slăbesc, ci doar să ‘fiu superbă’ (acestea au fost cuvintele mele la primul antrenament), totul e sub control.
De aceea, din ziua în care am început prima dată să lucrez la scumpii mei mușchi, am început în paralel să experimentez cu niște paste care să mă susțină în noul meu efort și care să îmi și placă mult de tot.
În același timp pe Pământ, mai exact în Italia…
S-a întâmplat Barilla Pasta World Championship 2017*, iar pentru prima dată în istoria concursului, un bucătar român, Adrian Șișiu, a participat cu propria rețetă de paste, creată fix pentru oamenii activi.
Destinul a fost drăguț cu mine, așa că cineva de la Barilla (PASTELE MELE PREFERATE, pentru că nu știu ce am făcut bine în viață dar am norocul să lucrez doar cu brandurile care îmi plac cel mai mult) m-a sunat și m-a întrebat ‘fată, vrei să reinterpretezi tu pastele cu care Chef Adrian Șișiu a participat’?
– EVIDENT CĂ VREAU!, am sărit ca o floare.
Așa că, pornind de la rețeta lui Adrian, care se numește Barilla Bio Spaghetti Champion și conține ingrediente precum roșii, avocado, dovlecei, alune, am creat propria mea versiune de paste, pe care le voi numi…
Paste pentru când ieși de la sală :))
Paste cu legume și vită
2 porții
200g de Spaghetti Barilla No 5
1/2 broccoli, tăiat în buchețele
3 căței de usturoi, feliați
100g de roșii cherry, tăiate în jumătăți
300g de ciuperci champignon, feliate
1 mână de pătrunjel, tocat
150g antricot de vită
1 ardei iute, feliat
ulei de măsline
1. Umple o oală cu apă, săreaz-o și fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline la foc mediu spre mare. Prăjește buchețelele de broccoli până se rumenesc și, în ultimul minut, adaugă usturoiul și sotează-le împreună. Scoate-le pe o farfurie și asezonează-le.
3. În aceeași tigaie, adaugă 1 linguriță ulei de măsline și, când s-a încins, sotează roșiile cherry un minut. Scoate-le pe o farfurie și asezonează-le.
4. Călește apoi feliile de ciuperci, până sunt rumenite, apoi pune-le deoparte și asezonează-le.
5. Toarnă încă o linguriță de ulei în tigaie și prăjește antricotul pe ambele părți, până când carnea e făcută pe gustul tău. Scoate-l pe o farfurie să se odihnească, apoi presară sare și feliază-l.
6. Amestecă pastele fierte cu o linguriță ulei de măsline, cu broccoli, usturoiul, roșiile, ciupercile și pătrunjelul. Presară ardei iute și așază feliile de antricot deasupra. Stropește cu ulei de măsline și servește.
***
Despre Barilla Pasta World Championship
Anul acesta au participat 20 de tineri bucătari din toată lumea, iar juriul a fost alcătuit din chefi cu stele Michelin. Deci vă dați seama ce a fost acolo!
Cele două probe au fost dezvoltarea unei rețete de paste ale viitorului – Future of Pasta – și a reinterpretării rețetei clasice de Spaghetti al pomodoro.
PLUS, Adrian Șișiu, concurentul României, a fost antrenat de Caterina Ceraudo, care la doar 29 de ani a primit premiul Michelin Chef Woman Prize 2017.
8
November 13, 2017
Bravo Oana pentru mobilizare, stiu din proprie experienta ca nu e usor sa gasesti timp pentru miscare dar merita! Imi place cum suna reteta asta, are toti macronutrientii si in plus si ceva fibre, revin cu impresii.
November 16, 2017
da, da, să-mi spui cum ți s-a părut 🙂
November 14, 2017
Intr-un univers paralel, as dormi in fata portii din Vatra Luminoasa pana m-as transforma intr-un hobo (chic) si Titica ar accepta sa ma primeasca inauntru PENTRU CA MA OBSEDEAZA ACESTE PASTE.
November 16, 2017
MISIUNE ÎNDEPLINITĂ!