Supă cremă de broccoli și ciuperci cu gorgonzola

By Friday, November 10, 2017 0 , , , , 6

Știu.

Probabil vă întrebați ‘ce a pățit nebuna’ de gătește supe sănătoase de legume, după alte lucruri care s-au întâmplat recent pe aici.

Vreau să vă explic următoarele:

– eu nu prea mă anturez cu supe-cremă, dar asta de broccoli și ciuperci e cevaaa așaaaaa, foarte foarte bun
– conține o tonă de gorgonzola

Și foarte important, această rețetă nu a fost creată de capul ei. Ci fiindcă prietenele mele Alexandra Popa și Oana Laslău de la clinica Ortogether* din Cotroceni, specialiste în ortodonție și ortopedie facială, mi-au propus să facem împreună niște rețete simple și sănătoase pentru persoanele care poartă aparat dentar.

  • Btw, dacă vă bate gândul să aveți dinți superbi și aliniați  – treabă care, în caz că nu știați, e în primul rând o problemă de sănătate, nu e doar pentru cei care vor să participe la concursuri imaginere gen Miss Dințela 2017 –  mergeți la Ortogether, că știu ce fac. Au inclusiv aparate invizibile (pentru blondele care se îngrijorau) și tratamente dedicate copiilor și adolescenților.

Așadar, aceasta este prima rețetă din seria ‘am aparat dentar – ce mănânc ca să nu fie boring?’, serie care ni se va întâmpla în fiecare zi de vineri, până mă lasă creativitatea.

 

Supă-cremă de broccoli și ciuperci cu gorgonzola

30 de minute / 4 porții

1 căpățână de broccoli, tăiat buchețele
500g de ciuperci brune, curățate și feliate
70g de gorgonzola dolce (sau orice brânză cu mucegai), tăiată cuburi, plus extra pentru decor
1 ceapă mică, tocată mărunt
4 linguri smântână pentru gătit
ulei de măsline

 

1 Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu, și călește ceapa până devine aurie, aproximativ 10 minute. Scoate-o pe o farfurie.
2 În aceeași tigaie, mai încinge 1 lingură de ulei și prăjește buchețelele de broccoli, cu sare și piper, până se rumenesc pe toate părțile. (S-ar putea să fie nevoie să faci asta în două tranșe, în funcție de dimensiunea tigăii.). Lasă-le deoparte pe o farfurie.
3 Mai încinge 1 lingură de ulei în tigaie și călește bine ciupercile la foc mare, până devin aurii, aproximativ 10 minute. Pune-le peste broccoli.
4 Pune ceapa, broccoli-ul și ciupercile într-o oală încăpătoare (păstrează câteva pentru decor, dacă vrei), toarnă 1,2 litri de apă, presară sare din belșug și piper după gust și fierbe totul 10 minute, până când legumele se înmoaie.
5 Ia oala de pe foc, adaugă smântâna și gorgonzola și mixează supa cu un blender vertical, până când este foarte fină. Toarn-o în castroane, decorează cu puțină smântână și presară cuburi de gorgonzola și ciuperci extra deasupra.

Evident, cantitățile sunt orientative, pentru că la supe nu e ca la NASA. Adică puteți pune mai multe ciuperci, dacă vreți, sau mai multă brânză, pentru un gust mai puternic.

Dințică Out!

 

 

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *