Ce am făcut în 30 de ani

Acesta este un text despre nimic. E o selecție de notițe din laptop, pe care le-am pus mai jos ca să nu treacă ziua mea fără să fac chestia mea preferată din Univers, adică să scriu. Și ca să îmi dedic singură această pesă, pentru sufletul meu de lambadistă.

Iar titlul nu are legătură cu postarea.

 

IATĂ.

Despre aspectul fizic

Nu s-a întâmplat nimic fizic la 30 de ani, ci  cu un an mai devreme, când m-am trezit într-o dimineață, m-am uitat în oglindă și m-am întrebat WHO DAT NIGGA?, fiindcă fața mea se ducea în alte părți decât de obicei.

Această problemă a fost rezolvată schimbând cremele pentru ten.

 

Despre antreprenoriat

Încă nu știu de ce farfuriile au avut succesul ăsta. În fiecare zi sunt stresată că ‘gata, azi e ultima zi, de mâine o să creadă toată lumea că fac tâmpenii’ și că va trebui să mă angajez în altă parte, dar mai bine mor decât să îmi dea cineva cartelă. Nici nu știu.

Un lucru de care sunt sigură e că elanul meu de la început i se datorează lu’ Mazilu, care era deja sssuperpopulară când am început eu să scriu despre mâncare. Lumea m-a găsit fiindcă ea a fost prima care a zis ‘blonda asta e amuzantă’.

Morala: cea mai scurtă cale spre succes e să te măriți cu cineva celebru.

***

În business, pune-ți întrebările cele mai stupide. Alea care pentru alții par idioate.

De exemplu, când am făcut primele farfurii la prima fabrică eram panicată că se poate lua vopseaua de pe ele la temperaturi mari, așa că am cerut certificate de calitate de la TOATE fabricile cu care am lucrat ulterior, deși toată lumea se uita la mine ca și cum ‘femeie, evident că nu se ia decorul, ăia lucrează de zeci de ani pentru toată Europa wtf’.

Doi ani de pace mai târziu, o fabrică a greșit O SINGURĂ farfurie, căreia i s-a dus vopseaua. Am plâns două ore, timp în care Ramona, Mazilu și Misha au venit pe rând la mine să îmi aducă poze cu căței, ciocolată și țigări. Am întrerupt colaborarea cu fabrica în secunda respectivă, dar ce vreau să zic e că certificatul ăla de calitate mă asigura că totul e safe și m-a ajutat să nu plâng chiar o săptămână. Și că orice se poate întâmpla, chiar și situațiile despre care alții îți spun ‘neaaaaaah, îți imaginezi probleme’!

În antreprenoriat, blondelor, e bine să îți imaginezi probleme.

***

Deși par super împrăștiată, de fapt capul meu are niște scopuri clare. În prezent există următoarele:

 • termen mediu – să scriu o carte foarte amuzantă cu o crimă nasoală
 • termen lung – să am suficienți bani încât să deschid un adăpost mișto de câini

 

Despre scris

N-am știut că ‘SĂ SCRIU’ e ce o să îmi doresc să fac toată viața. Dar a fost acolo întotdeauna. De exemplu, pe la 7-8 ani am scris niște ”cărți”, adică foi capsate și publicate la editura BALIVERTINIS, o companie inventată care își trăgea numele de la faptul că nu înțelesesem corect cum se zice ‘balivernă’. Ele există în continuare la mama acasă.

În ultimul an de liceu am scris în jurnal că ‘o să dau la Litere ca să învăț cum să folosesc cuvintele astfel încât acestea să exprime cât mai apropiat conținutul gândurilor mele’.

În continuare mi se pare cea mai coerentă explicație.

***

Stilul meu de scris este, de fapt, o combinație între tot ce am citit toată viața, care s-a lipit fără să vreau. Toată copilăria am lecturat Academia Cațavencu pe budă (pentru că asta se făcea la Pitești). După care Simona Tache a început să scrie la Cațavencu și am zis că nu se poate așa ceva. Acum vreo 15 ani i-am scris o scrisoare de dragoste.

Și nimeni nu a fost ca Simona Catrina în Tabu.

La 20 și ceva de ani am făcut un curs cu Cristi Lupșa, care ne-a învățat cel mai important lucru – show, don’t tell. Asta înseamnă să nu scrii ‘Marcel era un băiat foarte sărac’, ci să spui cu ce era îmbrăcat Marcel și ce mânca. Lupșa ne-a învățat pe toți să scriem mai bine.

Dar și Caitlin Moran și Tina Fey.

Iar cel mai mișto titlu de articol pe care îl știu e A Woman’s Right to Romgleză.

Despre internet

Cel mai nasol lucru e că o poză cu Lolo primește de cinci ori mai multe like-uri și AWWWWWW-uri decât un text pe care îl scriu. Dar în timp mi-am dat seama că e ok, pentru că nu suntem mulți, dar suntem ăia care trebuie.

O singură dată am ieșit din zona de confort, pentru un public mai mare, când a publicat Tolontan pe blog un text cu Florentina Magiun (de asemenea, ăla a fost unul dintre cele mai mișto momente de validare pentru mine). A ieșit interesant. Vedeți și voi comentariile.

Nu înțeleg de ce până acum nici un brand de parizer nu mi-a oferit un contract de endorsement.

Despre mișcare

Am fost la sala de fitness (aia cu aparate) pentru prima dată. Antrenorul mi-a zis că ar trebui să am grijă și la ce mănânc. I-am răspuns că eu vin la sală ca să îmi permit să mănânc în continuare ca o vacă, deci nu putem avea această conversație.

Cel mai mișto lucru pe care l-am făcut anul ăsta a fost să învăț salsa și bachata. Eram la dance practice acum câteva săptămâni și o gagică de la grupa de începători mi-a zis că s-a înscris la dansuri pentru că am scris eu despre asta și că e mega fericită. Am vrut să o îmbrățișez și să îi spun că m-am emoționat ca proasta și că îi mulțumesc, dar tot ce am scos pe gură a fost ‘ce drăguț’, apoi am tăiat-o repede la baie, pentru că sunt lemn la interacțiuni.

Diverse

Am văzut zilele trecute că postările de pe pagina lui Arsenie Boca ajung la 70.000 de share-uri. Noi avem impresia că se oprește lumea când Olivia Steer dă o dudă care obține maximum 200 de share-uri indignate.

Cea mai mare dorință a mea e să știe Lolo cât de mult o iubesc.

***

Atât. Ne mai auzim la 40.

85
10 Comments
 • Madalina
  September 29, 2017

  La mulți ani, fata dragă!

 • madalina
  September 29, 2017

  <3

 • Monica
  September 29, 2017

  Have a happy one!!!

 • Calina
  September 29, 2017

  La multi ani! Ma rezum la a-ti ura 3 chestii pana la 40:
  1. Sa ne fericesti in continuare bucatariile ( cu farfurii) si burtile (cu retete si recomandari de restaurante/chestii bune de mancat)
  2. Sa vada piciorul tau cat mai multe tari ca sa traim si noi prin tine/ne ducem pe acolo si sa stim unde sa ne ducem sa nu murim nemancati/ sa ne amuzam
  3. Sa scrii cat mai multe articole ca cele din seria “Învățături pentru tinerele speranțe” si nu numai si apoi sa le strangi pe toate intr-o carte. Promit ca am sa fiu prima pe lista de crowdfunding 🙂

  P.S. Ca fapt divers am ramas cu melodia de mai sus pe repeat de cand am citit articolul

 • Carmen
  September 29, 2017

  Hai, la multi ani! sa fii fericita! 🙂

 • Cătălina
  September 29, 2017

  Te citesc cu drag si pentru asta pot sa iti invadez casuta de mesaje cu o urare de la multi ani, asa cum ti-i doresti!

 • KorinaMS
  October 3, 2017

  Ești fosrte mișto și voiam să îți spun asta.

 • Mihaela C
  October 9, 2017

  La multi ani! Sa ne traiesti si sa ne tot scrii articole faine! Si o mica intrebare: ce creme de fata folosesti ?? Nu faci si un articol de beauty advice?

  • Oana
   October 9, 2017

   hehhehehe, as putea sa fac un articol, corect 🙂 ma pregatesc si revin 🙂

 • Nico
  November 22, 2018

  Tarziu vad/citesc acest post asa ca “la multean” nu isi mai are rostul. Iti zic doar ca esti pur si simplu geniala, am ras si am plans citind randurile de mai sus.

  PS : dorinta acestei roscate ar fi sa fi my bff. Ce zici? sa ti trimit un Cv, poate poate am sanse ? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *