Locurile preferate cu sushi din București

By Monday, July 10, 2017 19 , 27

Acesta este un text pe care îl pregătesc de vreun an jumate. Un an jumate plin cu documentări aprofundate, pantofi necumpărați și crize amuzante de anxietate la miezul nopții.

 

Partea I – psihoza

 

Obsesia sushi-ului a lovit delicat și pe neașteptate, într-o seară în iarna lui 2016, când am fost în vizită la o prietenă care comandase un platou de sushi.  Mai mâncasem suficient sushi în trecut, însă până în seara respectivă nu se aprinsese nici un beculeț. Nu știu cum, dar din acel moment, totul s-a schimbat.

Ianuarie 2016 a fost un moment de cotitură.

 

După cum am mai povestit pe internet în momente profunde, sunt convinsă că o pasiune disperată după mâncare ascunde ceva în plus. Pentru mine, modul în care mănânc e deseori un răspuns emoțional la ceva. Obsesia pentru sushi este, în momentul de față, greu de controlat în cel mai frumos mod posibil. Am mâncat rulouri maki în parcări și la semafoare, încercând să nu vărs soia în mașină, pentru că nu mai aveam răbdare să ajung acasă. Și asta mă făcea EXTREM de fericită.

Pentru cei din jur, probabil par un fel de drogată amuzantă. De la:

 • Ramona care urlă exasperată la fiecare final de lună ‘CÂTE BONURI DE SUSHI CREZI CĂ MAI POT SĂ DAU LA CONTABILITATE ȘI SĂ LE ZIC CĂ URAMAKI E SINGURUL BRAND DE HÂRTIE IGIENICĂ LA CARE NU FACI ALERGIE?’, la
 • Lolo și Cosmin care se uită scârbiți la mine la 12 noaptea, când încep să mă rostogolesc pe podea urlând că vreau sushi când toate livrările sunt închise.

Pentru o vreme, am așteptat să îmi treacă, așa cum se întâmplă cu orice lucru mâncat în exces.

Am zis ‘eh, cât o să pot să bag în mine sushi?’. Într-un an jumătate de antrenament, nu am reușit nimic altceva în afară de a crește numărul de bucăți de sushi pe care le pot mânca la o masă (în prezent sunt 22).

Am zis ‘aia e, la un moment dat n-o să mai am bani și o să mă opresc’. Probabil așa spun și alcoolicii, însă – CE SĂ VEZI – întotdeauna faci cumva să ai finanțe pentru ce vrei cu adevărat. Această pasiune mi-a deschis și o nouă perspectivă asupra banilor, așa că momentan singurul motiv pentru care m-ar interesa să fiu putred de bogată ar fi să:

 • îmi deschid un adăpost pentru câini
 • iar de restul banilor să îmi cumpăr sushi în fiecare zi
 • (și chiloți. chiloții îmi plac foarte mult)

Eu nu-mi cumpăr haine și pantofi, ceea ce rezolvă multe probleme.

 

Partea a doua – restaurantele

Din acest motiv, de o grămadă de timp rup restaurantele de sushi din București. Prin ‘rup’ înțeleg că până acum am mâncat de la fiecare conform următoarei scheme:

– peste 20 de ori – la restaurantele de care sunt îndrăgostită

– minimum 3 ori – cele care nu mi-au plăcut (sunt foarte insistentă)

În vreo 80% din cazuri comand seara acasă, iar în rest mă duc la restaurant. Cele mai fericite momente sunt alea în care mănânc sushi prăjit acasă, la ora 23:00, în timp ce mă uit la 30 Rock.

 

De aceea, în cele ce urmează, aveți un top al locurilor de sushi din București, STRICT în ordinea preferințelor mele. Ca să previn avalanșa de muie pe care o voi lua de la oamenii foarte serioși din domeniul culinar, aici nu e o recenzie, eu nu sunt o expertă, acestea sunt fix PREFERINȚELE MELE, pe care le scriu astăzi, iulie 2017 a.c. după ce am testat aceleași locuri în repetate rânduri.

 

NOTĂ IMPORTANTĂ

Despre prezența cremei de brânză în rolele de sushi

Știu că puritanii sushi-ului o să îmi detoneze mașina după această afirmație, dar aia e. Relația mea cu crema de brânză în sushi a evoluat după cum urmează: la început nu ne înțelegeam bine, iar acum îmi place în anumite combinații. Mi se pare că uneori se potrivește. E simplu.

 

Top restaurante de Sushi din București

un clasament strict personal

 

1 Kanpai

Pe site-ul Texas Department of Criminal Justice există o secțiune de offenders on death row și una de executed offenders. La această ultima categorie, în descrierea cazului este inclusă și o frază despre final meal.

Întotdeauna m-am gândit care ar fi ultima mea masă, dacă mi s-ar oferi posibilitatea să aleg. De un an încoace, sunt sigură că aș avea un singur răspuns. Futomaki Spicy Somon de la Kanpai, role de sushi prăjit și picant, cu somon și ceapă verde. Acesta va fi, probabil, și numele primului meu copil, Futomaki Titică, indiferent dacă va fi fată sau băiat. Nu cred că există cineva să fi mâncat mai multe role din astea ca mine, probabil nici angajații Kanpai. Iar ÎN FIECARE moment când am o stare mai proastă, mă uit la poza asta, îmi comand și mă liniștesc.

(În rest sunt o persoană destul de normală.)

Însă nu doar aceste role sunt bune la Kanpai, ci și Futomaki Tuna, Fried Spicy Somon, Tuna Bongo. Puteți să luați de la ei orice Nigiri și Sashimi, fiindcă din experiența mea, peștele lor are gustul cel mai proaspăt. Iar orezul are fix consistența care trebuie.

 

2 Restaurant Argentine în Băneasa

DA ȘTIU. Sushi la un steakhouse, care întâmplător are și o vită atât de bună de-ți cad chiloții. La restaurantul Argentine am descoperit o specialitate cu crab, care mă face exagerat de fericită.

 

Crispy Soft Shell Crab Maki

Aceste rulouri nu se compară cu nimic altceva – sunt un vis crocant. Soft Shell Crab (practic ‘crab moale’) nu e pasta aia dubioasă cu roz la care vă gândiți, ci o carne super gustoasă, aromată și moale, cu exterior crocant și combinată cu castravete proaspăt, astfel încât finalul este cea mai gustoasă și echilibrată bucată de sushi.

(Pe mine nu mă amuză de obicei castravetele în sushi, însă nu știu ce îi fac la Argentine, că merge perfect.)

Unaghi Maki

În poză este și cealaltă chestie pe care o comand de la ei de obicei – Maki cu anghilă, acoperită cu ceva reducție puțin dulce de soia și susan.

 

3 Zen Sushi

Zen Sushi a fost prima mea dragoste, fiindcă aici am descoperit prima dată conceptul de ‘rolă prăjită de sushi’. Se numea Spicy Salmon Tempura Maki și conținea somon, ceapă verde, susan și sos picant (sau cu ton, după caz). Timp de vreo câteva luni am mâncat asta în mod isteric. Știți femeile care intră în banii de întreținere ca să își cumpere pantofi? Fix așa eram și eu, dar cu comenzi la Zen Sushi.

 

Apoi, în timp, s-a întâmplat ceva dubios, iar Spicy Salmon Tempura Maki nu a mai fost la fel. Uneori umplutura devenea o pastă cu gust doar de ceapă verde, apoi exteriorul era moale. Iar orezul (în cazul tuturor produselor) devenea fleșcăit.

Acum comand la ei fiindcă au fost primii de care m-am îndrăgostit și sunt, în continuare în podiumul personal Dințică. Însă au devenit opțiunea numero tres pentru simplul motiv că nu sunt constanți – uneori sushi-ul le iese foarte bun, alteori meh. Dar îi iubesc în continuare.

 

MENȚIUNI

Edo Sushi

Îmi amintesc că, pe vremea când eram la Good Food împreună cu sora mea Mazilu, citeam cum fac oamenii recenzii de restaurante în România. Și dădeam peste următoarele situații:

 •  un tânăr hipster care scria un articol cu textul ‘mâncarea era ok, scaunele erau frumoase, mi-a plăcut atmosfera, porțiile merg cât de cât’
 • fie un domn agabaritic și înflăcărat, care se lua foarte în serios și făcea de căcat locul fiindcă nu i-au suflat chelnerițele în fund, ignorând complet mâncarea

Dacă al doilea exemplu rămâne un mister pentru mine, pe primul cred că am ajuns să îl înțeleg. Îmi este foarte greu să scriu despre Edo Sushi, fiindcă întotdeauna uit cum mi se pare mâncarea lor. Cred că băieții ăștia de care zic mai sus nu erau rău intenționați, pur și simplu uitau complet experiența, dar trebuia să umple paginile cu articole, așa că ‘Șervețelele erau ok, chelnerița ok, scaunele comode. Cu drag, Marcel’.

Edo Sushi au o piscinuță foarte mișto cu pești pe terasă, iar personalul întotdeauna i-a adus un castron de apă lui Lolo (FĂRĂ să cer eu, ceea ce e foarte rar). Decorul e foarte mișto. Mâncarea a fost ok. Sushi-ul chiar le iese ok întotdeauna. Cu drag, Marcela.

 

Sushi Terra

Am descoperit prima dată Sushi Terra din mall Veranda Obor în această primăvară, în timp ce mergeam într-una dintre excursiile mele zilnice către Gogoașa Muntenească. La vremea aceea, aveau afișat un banner mare de ALL YOU CAN EAT până în ora 17, ceea ce e foarte posibil să mă fi făcut să plâng isteric de fericire, dar n-o să recunosc asta niciodată. Să continuăm.

Până am ajuns eu să comand la Sushi Terra, evident, programul All You Can Eat se epuizase. Însă am apelat la diverse platouașe, în repetate rânduri, până când m-am potolit și mi-am dat seama că mă agitam degeaba. Nu era nimic grav în gustul sushi-ului de aici, însă nici nu exista ceva special. Acum apelez la ei doar când am treabă prin Obor și mă lovește pofta subit.

 

 

Sushi Ko

Sushi Ko au această politică amuzantă, în care livrările la domiciliu au 10 sau 20% discount față de cât ai plăti dacă ai mânca în restautant, ceea ce duce întotdeauna la conversații haioase și stupide între mine și chelneri. Precum aceasta, care a avut loc într-o seară în care șoferul era bolnav și, deci, nu avea cine să îmi livreze.

Le-am zis:

– Aaaaaa, nu e problemă, vin eu să le ridic!*

*mai ales fiindcă, în mall Băneasa, Sushi Ko au restaurantul lângă Cinnabon, deci împușcam doi iepuri

Ajung în restaurant, mi se întinde nota fără reducere.

 • Păi nu ați zis că aveți discount dacă nu mănânc în restaurant? (întreb curioasă, împingându-mi cu degetul ultima bucată de Cinnabon Dulce de Leche în gură)
 • Nu domnișoară, e preț special doar dacă le livrează șoferul.
 • PĂI N AȚI ZIS CĂ E BOLNAV?
 • Și ce dacă?
 • Nu e ca și cum mi l-am livrat SINGURĂ, dacă am venit după ele?
 • Eeeei, domnișoară, nu funcționează așa.

Fără legătură cu personalul – fiindcă iubesc multe restaurante cu chelneri cu personalitate ciudată (e.g. Gallo Nero, Din Fu) – Sushi Ko nu e printre preferatele mele, pentru că de obicei orezul de aici are gust foarte puternic de oțet. Ajung la ei doar dacă sunt în partea aia de mall în Băneasa și mi-e lene să merg până la Argentine sau dacă am mâncat prea mult sushi de la Argentine și m-am plictisit.

Există totuși niște combinații pe care le recomand, în caz că ajungeți la ei, mai exact Crazy Salmon, cu somon, avocado și topping de somon picant, dar și Crazy Tuna, care e același lucru dar cu ton, doh.

 

PS1 : Ce să nu luați niciodată

MySushi e ăla care se vinde inclusiv la caserole în Mega Image. Nu poate fi mâncat, iar asta o spune cineva care e în stare să mănânce chiar și leftover sushi a doua zi. Cu plăcere.

PS 2: Altele

Despre Yoshi Restaurant n-am zis nimic fiindcă am mâncat la ei o singură dată și m-am enervat, așa că n-am nici o șansă să fiu obiectivă.

 

***

Calitatea fotografiilor e varză fiindcă majoritatea au fost făcute noaptea, la lumina becului, deci îmi pare rău. Singura fotografie pe care am luat-o de pe site-ul vreunui restaurant e Futomaki Spicy Somon de la Kanpai, fiindcă nu aveam niciuna decentă cu el și, totuși, e ruloul meu preferat din tot orașul.

SUCCES!!!

 

 

 

 

 

27
19 Comments
 • silvia
  July 10, 2017

  si lidl sushi. I know, dar iti faci treaba.

  • Oana
   July 10, 2017

   ESTE SUSHI LA LIDL? <3

 • Stefan
  July 10, 2017

  Deci…il cheama Cosmin.

  • Oana
   July 11, 2017

   hehhheheh, intamplator chiar il cheama altfel, ii zic asa din motive legale

 • laura
  July 11, 2017

  Ai dreptate cu Zen Sushi , se intampla ceva cu ei si dupa ultima discutie cu managerul din Dorobanti cred ca problema e la management . Si drept multumire pentru ca ma faci mereu sa chicotesc trebuie sa iti spun ca mai exista Hiro Sushi cu all you can eat pana la ora 22.00.

  • Oana
   July 11, 2017

   notat, am pus pe lista, multumesc pentru recomandare 🙂

 • Ayana
  July 12, 2017

  Mie la Zen Sushi mi se pare absolut taranesc faptul ca aproape toate rolls (mai ales preferatul meu, Spicy Tuna Tempura Maki), sunt de doua ori mai mici la restaurantul din Dorobanti fata de alea din Victoriei. Dar la calitate si gust nu am intalnit diferente la Victoriei (am fost de peste 20 de ori).

  La Terra Sushi am mancat un singur roll care a facut impresie, dar nu una atat de puternica incat sa tin minte cum se numea… ups.

  PS: sper sa nu intelegi gresit, dar ma bucur ca mai exista si alti obsedati de sushi in afara de mine :))

  • Oana
   July 13, 2017

   putem sa formam un club de Not-So-Secret Sushi Lovers sau ceva 🙂

 • Ana
  August 3, 2017

  Buna. La Happy in Ruse ai fost? Si ei au sushi bun

  • Oana
   August 10, 2017

   da da, am fost de cateva ori 🙂 bun intr-adevar

 • ioana
  March 29, 2018

  Saaaaaaaaau poti sa stai acasa ca doar suntem generatia celor ocupati si sa dai comanda la Tokidam. Eu prefer sushi la mine acasa :))

  • Oana
   March 29, 2018

   n – am comandat de la Tokidam, ma voi ocupa :))) (also, articolul asta e de anul trecut, cred ca o sa ii mai crosetez un update :)))

 • Alexandra
  May 10, 2018

  Recomand Tokyo Rikiya din Constanța, merg de câțiva ani vara acolo, doar pentru restaurantul ăsta. Also, și Chicken Teriyaki de la ei e rai 😀

 • Alexandra
  May 17, 2018

  La Chef’s experience ai încercat? Mie doar de la ei îmi place. Am încercat Sushi Ko şi nu m-a încântat. La fel și Hiro Sushi..nu e pe gustul meu.

 • Laura
  September 10, 2018

  La Wasabi Afi Cotroceni ai incercat all you can eat?

 • Mihaela
  November 29, 2018

  La Chico Chillout este un sushi foarte cremos si gustos 😉
  Singurul minus este ca se plateste doar cash.
  P.S. Locatia arata superb!

 • GoW
  February 16, 2019

  Jenant clasament, absurd este numarul de interactiuni pe asa ceva!
  Sincer, este evident ca faci parte din categoria celor care au descoperit sushi de cativa ani, dar au impresia ca sunt cunoscatori. Ai mentionat aici un restaurant care nu intra in top zece nici daca erau doar 10 restaurante de sushi in Bucuresti.

 • Cristina
  August 9, 2019

  Recomand cu drag daca nu ai incercat pa acum restaurantul Yuki

 • Olimpiodor Păgubeanu
  July 16, 2020

  Din cauza ta, dar mai ales datorită ție am păpat Sushi Futomaki Spicy Salmon și Sushi Maki Spicy Tuna de la Kanpai… Ce să spun mai mult decât că abia aștept să vină ziua de mâine… Bun bun bun! Staff-ul ok! Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *