Stardust, probabil cea mai frumoasă colecție Chicineta

By Thursday, June 22, 2017 6 , 22

Nu am o limită a cuvintelor elogioase pe care le pot spune despre această colecție. De când am început lucrul la ea, cam acum trei luni, și până în prezent, farfuriile Stardust mi se par în continuare cele mai frumoase obiecte care au aterizat în Shop.

***

Nu mă înțelegeți greșit, îmi iubesc în continuare farfuriile cu Sex și Cakes și Butts, dar modelele Stardust sunt din altă lume, mai exact una feminină și delicată. Fiindcă, printre glumițe cu penis și zeci de taximetriști înjurați pe zi, sunt convinsă că o parte din sufletul nostru e foarte romantic și sensibil la lucruri frumoase.

Mi-ar plăcea să îmi aduc aminte de la ce a pornit ideea, însă spre ghinionul meu, n-o să pot relata o poveste foarte sigură. E posibil ca și alcoolul să fi ajutat la această pierdere de memorie, însă tot ce îmi amintesc este această succesiune de evenimente despre care pot spune sigur că a dus la colecția Stardust.

 

Cum a început totul?

 

1. Primăvară 2016 – Beyoncé Marcela Knowles a lansat prima dată acest video, iar eu m-am uitat la el de 100 de ori. E piesa mea preferată din Lemonade și pe care vă rog să o lăsați ON cât vă mai uitați la pozele de mai jos, fiindcă se potrivește.

Există la un moment dat în videoclip un cadru cu un bol din porțelan, care a fost spart și apoi reparat cu aur. Tehnica se numește Kintsugi, este japoneză și denumește repararea porțelanurilor sparte prin lipirea cu un amestec special, care conține aur. Astfel, se pune în valoare istoria obiectului, care a trecut printr-un proces de reparație, iar asta îl face mai mișto, mai frumos și mai autentic.

Știți că vorbesc despre noi, de fapt – da, gagici?

 

2. Martie 2017 – Într-o dimineață scrollam niște internet și m-am oprit brusc când am găsit câteva obiecte lucrate manual pe o pagină numită Alina Ceramics. Am sărit de pe canapea, am dat câinele la o parte, am apucat-o pe Ramona de breteaua sutienului, am îndesat-o în mașină și i-am zis:

‘RAMONA TREBUIE SĂ O GĂSIM PE FATA ASTA URGENT’.

Motiv pentru care, la un moment dat conspirativ la sfârșitul lui martie, stăteam la cafea cu Alina Constantin, artista din spatele Alina Ceramics, încercând să îi explic cum văd eu o colaborare: ‘MMMMmmmm nu știu, aș vrea așaaa cevaaa să fie frumoooos, cu roooz, cu auriu pe maaargine, nu știu exact cum să îți explic, dar să fie și cu beeeeej și cu bleeeu.’

Alina se uita la mine cu fața cu care o privesc eu pe Lola când mănâncă bețe de pe jos. La final a zis  ‘OK, mă apuc de lucru și revin cu mostrele’ și ne-am văzut doar multe săptămâni mai târziu.

Adevărul e că încă nu știu cum și ce a făcut, dar designul Stardust nu e doar așa cum mi-l imaginam, ci MULT mai mișto, feminin și delicat. Pentru că Alina e foarte talentată și are o intuiție fantastică. Deci mulțumesc, woman, colecția nu s-ar fi întâmplat fără tine!

3 Numele Stardust bănuiesc că se explică singur. Însă pe lângă partea semantică, da, mi-a plăcut și filmul.

4 Fotografiile colecției sunt făcute de Mazilu, care nu știu cum face, dar reușește să suprindă PERFECT toată atmosfera Stardust. Și este convingerea mea personală că nimeni nu face poze mai frumoase cu mâncare decât ea. Manuela, știi că te iubesc, acum și pe Lumi.

 

 

 

 

 

Ce trebuie să știți despre Stardust?

Logistice

 • De astăzi începe perioada de precomenzi. Livrările și ridicările din showroom se vor întâmpla începând cu data de 29 iunie. Adică puteți începe să comandați pe site, iar noi vi le punem deoparte.
 • Aceste precomenzi există fiindcă Stardust e o ediție limitată, deci nu știm când mai facem altele.
 • Toate obiectele – farfurii sau boluri – sunt realizate manual de Alina, deci fiecare este unic, poate avea o formă neregulată și o pictură cu aur ușor diferită față de ce vedeți pe site. Iar mie tocmai asta îmi place la ele, că fiecare farfurie are personalitatea ei.
 • Farfuriile pot fi folosite ca orice porțelan de servit masa, însă nu pot fi date la cuptorul cu microunde și nu pot fi curățate în mașina de spălat vase.

***

Cam atât din vastele sedii Chicineta. Sunt foarte foarte foarte curioasă cum vi se par și sunt și emoționată, așa că aștept să mă loviți cu feedback ORICÂND.

 

22
6 Comments
 • Monica
  June 22, 2017

  Sunt cele mai frumoase si delicate si perfecte farfurii (si boluri) pe care le-am vazut vreodata! Felicitaaaaaaari! <3

 • Iulia
  June 22, 2017

  Sunt mistoace rau da’ mie mi-e mila sa mananc din ele. Poate asa ceva light ar merge da’ clar nu sunt pentru fasole cu ciolan.

 • Irina
  June 22, 2017

  Oh, mvaaaai cât de mult le doresc!!! Și poate fasole cu ciolan nu merge în ele, dar fără ciolan cu siguranță :)) Zi de zi le-aș pune pe masa, ca viata e mai frumoasă cu detalii de-astea minunate.

 • Iuliana
  June 23, 2017

  Sunt superbe! Culorile, forma usor neregulata, auriul de pe margine, tot. Felicitari!

 • Oana
  June 26, 2017

  MULTUMIIIIIM, SUNTETI CELE MAI DRAGUTE!!!

 • Rebecka
  July 9, 2017

  Sunt super frumoase. Interpreta perfect numele de il au. Superbe!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *