Tarte cu roșii și brânză de capră

By Thursday, June 15, 2017 1 , , 5

De când s-au făcut cu succes 30 de grade afară, dieta mea constă în cantități impresionante de roșii și brânză de capră, cu ulei de măsline și pâine proaspătă.

O dată cu această căldură, care mă bucură sincer (urăsc frigul și garderoba mea de iarnă constă în fix trei pulovere, pe când rochii de vară am o tonă), am găsit ÎN SFÂRȘIT roșii cu gust în piețe!

Inclusiv roșii cherry, care mi-au permis să combin ingredientele mele preferate de mai sus într-o singură tartă, despre care colega Ramona a decretat că e cel mai bun prânz pe care l-am produs în ultima vreme.

De asemenea, există ceva magic în combinația roșii cu gust și brânză de capră, mai ales un sortiment cremos precum cel pe care îl folosesc eu de obicei. Nu pot să vă descriu, dar încercați să vă imaginați. Brânza de capră este una dintre chestiile pe care le-aș lua cu mine pe o insulă pustie, fiindcă e printre puținele ingrediente care au un gust foarte mișto atât mâncate singure, cât și combinate PERFECT cu o grămadă de legume.

Deci, cu bucurie în suflet că a venit din nou sezonul în care pot să ascult Coco Jambo în bucătărie, cu toate geamurile deschise, vă las aici cea mai bună rețetă testată în ultima vreme, inspirată de – se poate altfel? – Good Food.

Tartă cu roșii și brânză de capră

4 tarte

2 căpățîni de usturoi, lăsate întregi
3 linguri ulei de măsline
400g aluat de foietaj, decongelat
1 linguriță de muștar
400g de roșii cherry, tăiate în jumătăți
1 ou, bătut
1 rulou brânză de capră Merci Chef (Mini Buche) de 110g
frunze de pătrunjel, pentru decor

1 Încinge cuptorul la 190 de grade. Taie vârfurile căpățânilor de usturoi și așază căpățânile pe o folie de aluminiu. Stropește-le cu ulei de măsline, presară-le cu sare și piper, apoi împachetează-le în folie. Dă-le la cuptor aproximativ 40 de minute, până se înmoaie, apoi lasă-le să se răceasca.

2 Întinde aluatul decongelat și taie-l în sferturi (pătrate). Întinde puțin cu sucitorul fiecare pătrat și taie din fiecare un cerc cu diametrul de aproximativ 14-15cm. (Măsoară-le cu o farfurie mică.)

3 Tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt și așază aluaturile în ea. Cu ajutorul unui cuțit subțire, crestează o margine de 1cm în jurul fiecărui aluat, cu grijă să nu tai până la capăt. În interiorul cercului trasat, înțeapă din loc în loc aluaturile cu o furculiță și dă-le la frigider.

4 Mărește temperatura cuptorului la 200 de grade. Când usturoiul s-a răcit suficient, stoarce miezul într-un bol. Adaugă muștarul și puțină sare, apoi amestecă totul cu o furculiță, până obții o pastă. Întinde mixul pe aluaturi, păstrând marginile libere, apoi așază jumătățile de roșii deasupra (cu partea tăiată în sus). Presară piper și sare din belșug.

5 Unge marginile aluatului cu ou bătut, fărâmițează brânză de capră Merci Chef deasupra și dă totul la cuptor 25-30 de minute, până când aluatul se rumenește iar roșiile încep să se încrețească.

6 Scoate tartele din cuptor și lasă-le să se răcească, apoi presară pătrunjel deasupra înainte de a servi.

 

****

Atât din Vatra Luminoasă 🙂 Aștept poze cu ce v-a ieșit, daaaa?

5
1 Comment
  • Ina Artene
    July 3, 2017

    Super combinatia, nu sunt adepta branzei de apra, dar pentru preparatul asta cred ca pot face o exceptie 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *