Pizza ‘tunată’ cu salam picant, ardei copți și frunze verzi

By Thursday, June 8, 2017 0 , , 6

Și usturoi, desigur.

***

Tocmai m-am întors din Austria, unde a fost așa de mișto încât nu-mi vine să cred că n-am mai rămas. Și m-am întors acasă, 100 de ștrudele mai târziu, întrebându-mă cum pot să fac zilele astea ca să:

1 recuperez munca pe care am sărit-o în timp ce eram la rafting
2 să mănânc bine în continuare, adică să pregătesc ceva bun în timp cât mai scurt

Din fericire, cât eu eram ocupată să fac febră musculară prin râurile din Tirol, cineva de la noi venea cu o idee foarte mișto, respectiv #MargheritaChallenge. Care înseamnă, pe scurt, să iei o pizza Margherita de la Edenia (care, întâmplător, e fix preferata mea din gama lor) și să o ‘tunezi’ cu ORICE ingrediente ai tu chef, astfel încât la final să obții o pizza personalizată fix după gusturile tale.

Sinceră să fiu, eu deja practic această provocare de una singură prin bucătărie de mulți ani, când în unele seri mi se pare cea mai bună și mai la îndemână variantă de cină. (Plus că poți să faci asta cu absolut orice ai prin frigider la momentul respectiv, deci bonus pentru blonde leneșe.)

PLUS, provocarea vine și cu un concurs, despre care vă zic imediat. Momentan, aceasta e rețeta mea pentru #MargheritaChallenge. Conține salam picant (absolut orice variantă îți place ție), valeriană – care se poate înlocui cu orice frunze verzi, iar eu am o nouă o pasiune pentru pizza cu verzituri. Serios – frunzele verzi ținute pe pizza la cuptor se transformă în ceva superbun. Este atât de simplu!

 

Pizza cu salam picant, ardei copți și valeriană

preparare: 15 minute

1 pizza Margherita Edenia
câteva felii de salam picant
1 ardei copt, din borcan (scurs), feliat
o mână frunze de valeriană
câțiva căței de usturoi, curățați

1 Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

2 Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și așază pizza margherita în ea. Aranjează frunzele de salată deasupra, apoi presară din loc în loc felii de salam picant, de ardei copt și usturoiul. Eu uneori adaug usturoiul la câteva minute după ce a stat pizza în cuptor, dacă vreau să păstreze o textură mai fermă.

3 Stropește totul cu ulei de măsline și dă tava la cuptor aproximativ 15 minute, până când pizza este gătită.

Este ATÂT de simplu.

Acum, partea și mai distractivă e că există un concurs, în care se pun la bătaie 30 de cuttere de pizza în formă de bicicletă. Ce trebuie să faceți este să ziceți #challengeaccepted, să vă faceți propria pizza (DA, se acceptă în concurs și alea cu ananas, am întrebat eu pentru voi :)))), apoi să o înscrieți frumos după cum zice în acest video.

Succesuri maxime! Eu mă întorc la mâncat 🙂

 

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *