Paste cu bacon prăjit, usturoi și sos de roșii. Și un update

By Wednesday, May 31, 2017 2 , , , 6

Zilele astea am fost extrem de ocupată să îmi duc hamsterul la coafor, împreună cu alte activități solicitante. Mai întâi a fost evenimentul Pop Up Shop cu gogoși, la care a venit o grămadă de lume – MULȚUMESC, SUNTEȚI SUPER, mai facem!!!

Ulterior am fost plecată o săptămână în Grecia, apoi a trebuit să o masez pe Lolo două zile fără oprire, fiindcă părea că îi fusese dor de mine. După aceea am descoperit miniseria Big Little Lies, șeful tuturor serialelor de anul ăsta, apoi a trebui să mă iau cu pregătirile pentru noua colecție Stardust (probabil cea mai frumoasă chestie pe care am făcut-o vreodată), realizată în colaborare cu Alina Ceramics. Despre asta într-un episod viitor.

N-a fost simplu, dar am învins.

***

Altfel, viața în Vatra Luminoasă se desfășoară ca o vară într-un sat din Franța, cu o oarecare notă autohtonă. În fiecare dimineață când ajung la birou, mă plimb pe cele mai frumoasă străduțe, care în perioada asta miros a trandafiri și a iasomie, în timp ce Lolo latră la garduri cu toți câinii isterici ai vecinilor securiști.

Plus, sărbătoresc mutarea în noul showroom gătind cât de des pot aceste paste cu bacon prăjit, sos de roșii, usturoi și ardei iute. Le-am făcut prima dată acum vreo cinci ani, gândindu-mă la ce îmi place cel mai mult în lume. De atunci, au devenit rețeta mea preferată fiindcă:

A) sunt paste
B) au bacon prăjit
C) sunt gata în 15 minute

Să îmi spuneți dacă nu sunteți impresionați.

 

Paste cu bacon, usturoi și sos de roșii

15 minute / 2 porții

150-200g de spaghete
2/3 conservă de roșii tocate
300g de bacon, tocat cubulețe
2 căței de usturoi, tocați
fulgi de ardei iute (opțional)
parmezan și pătrunjel, pentru servit

1 Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp acestea se fierb, prepară sosul. Încinge o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline și pune cubulețele de bacon în ea. Rumenește-le la foc mare. Adaugă usturoiul tocat în tigaie și prăjește-l doar câteva secunde (ai grijă să nu se ardă). Toarnă conserva de roșii tocate, presară sare și piper, plus fulgii de ardei iute, dacă folosești. (Eu nu folosesc toată conserva de roșii, ci doar 2/3.) Dă focul la treaptă medie și mai gătește totul încă 5 minute.

Scurge pastele și mai păstrează niște apă în care au fiert. Adaugă pastele în tigaia cu sosul, amestecă și mai lasă totul pe foc 1 minut. Mai toarnă puțină apă de la paste în tigaie dacă ți se pare că sosul e prea uscat.

4 Pune pastele în farfurii, presară parmezan și pătrunjel deasupra și gata.

****

Acestea fiind spuse, mă reîntorc la ascultat încontinuu coloana sonoră de la Big Little Lies.

 

PS: Farfuria folosită în poză e Lust, din colecția Word Art.

 

 

 

 

 

6
2 Comments
  • Claudia
    May 31, 2017

    Eu pun si o jumate de ceapa la sosul asta. Si o felie mica de ghimbir, iar la final 3-4 frunze de busuioc. As putea sa traiesc mult timp doar cu asta. Cred ca s-a si intamplat, de fapt… Si sunt bune si reci!

    • Oana
      May 31, 2017

      aaaa ceapă yes <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *