Tort cu zmeură și frișcă. Prima rețetă în grădina din Vatra Luminoasă

By Thursday, May 4, 2017 2 , , , 7

Acum o săptămână, ne-am mutat cu showroomul de farfurii în cel mai frumos spațiu din Vatra Luminoasă. Am luat câinele într-o mână, cele 2500 kg de farfurii în cealaltă mână (două tone jumate, da), pe Ramona în dinți, apoi m-am așezat în grădină și am început să mă uit în gol.

Noul nostru sediu e, probabil, cel mai frumos loc pe care l-am văzut vreodată și, desigur, nu-mi vine să cred că suntem aici. De aceea, momentan profit de acești nori de confuzie din capul meu pentru a găti într-un mod isteric.

 

Avem cea mai frumoasă și luminoasă bucătărie într-un showroom în care (sper cât de curând) o să avem evenimente cu farfurii și gogoși și în care, dacă totul merge conform planului, o să termin de scris cartea Florentina Magiun – Aventurile unei detective din Berceni.

ȘI AVEM GRĂDINĂ,  unde o să vă chem (sper cât de curând) să mâncăm din farfurii și să o gâdilăm pe Lolo pe burtă împreună.

Până când o să pot povesti mai multe și să vă arăt și poze, vă las cu acest tort extrem de simplu de făcut, primul desert pe care l-am pozat în grădină.

 

Tort cu zmeură și frișcă

1 oră / 8 porții

225g de unt, la temperatura camerei, plus extra pentru uns tava
225g de zahăr
4 ouă
225g de făină
1 plic praf de copt
2 linguri de lapte

Pentru umplutură și decor
300ml smântână pentru frișcă
3 lingurițe de zahăr pudră
300g de zmeură proaspătă

 

1 Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Tapetează cu hârtie de copt și unge cu unt 2 forme de tort cu baza detașabilă și diametrul de 20-22cm. (Dacă nu ai două, vei coace pe rând cele două blaturi).

2 Taie cuburi untul, apoi mixează-l cu zahărul în robotul de bucătărie, până devine pufos.

3 Bate ouăle, apoi încorporează-le treptat în amestecul de unt și zahăr. Cerne făina cu praful de copt și un praf de sare, apoi încorporează-le cu o spatulă în crema de ouă (nu amesteca prea tare!)

4 Toarnă laptele, amestecă din nou și împarte compoziția în cele două forme de tort. (Sau, dacă folosești doar una, păstrează deoparte jumătate din compoziție până e gata al doilea blat).

5 Dă fiecare blat la cuptor timp de 25 de minute, sau până când se rumenesc. Sunt gata când trec testul scobitorii. Lasă blaturile să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi răstoarnă-le pe un grătar pentru prăjituri și lasă-le până se răcesc complet.

6 Când s-au răcit, toarnă smântâna pentru frișcă într-un bol încăpător și bate-o până când formează vârfuri moi. Cerne zahărul pudră și încorporează-l.

7 Așază unul dintre blaturi pe platoul de servit, apoi unge-l cu frișca. Presară aproape toată zmeura peste frișcă, apoi așază al doilea blat deasupra. Presară zahăr pudră peste tort și decorează cu zmeura rămasă.

 

Atât pentru azi din Vatra Luminoasă, mă duc să cumpăr flori și covoare, apoi revin cu vești.

PAAAA!!!

 

7
2 Comments
 • Oana
  May 4, 2017

  O intrebare otara off-topic, daca se poate 😀 Suportul de tort, ma poti ajuta spunandu-mi de unde e? Nu stii de cand tot caut unul asemanator si numai nu gasesc :)) Multumesc frumos! 🙂

  • Oana
   May 4, 2017

   l-am ‘preluat’ de la o prietena, care se pare ca il are din Italia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *