Adevărul despre chestiile cu care ne îmbrăcăm

Acum câțiva ani, să zicem 5-6, încă lucram la un magazin online cu haine.

Într-o zi plictisitoare, vorbeam cu colega de la marketing despre cum ar fi să ne facem un blog de fashion. Ne-am dat seama că am fi pe lângă situație când am hotărât să începem fiecare postare din acel blog cu ‘ce faceți p**delor’?

Ăsta.
Era.
Nivelul.

Nu mă înțelegeți greșit, eram leșinată după haine și încă sunt, fiindcă ele vorbesc despre cine suntem, DAR! sunt niște lucruri pe care nu le înțeleg:

1 A fost o perioadă în care, la orice eveniment  mergeam, toată lumea fancy era îmbrăcată în chestii negre și lungi, în formă de A (practic niște saci mari și negri, din textil). Cred că de-aia am renunțat să merg la evenimente, printre altele, fiindcă mă simțeam ca sora mai mică și nevopsită de la țară, care venise în rochie mulată cu flori.

2 Momentele în care apare ceva foarte culeanu și toată lumea  își cumpără produsul respectiv, astfel încât tot Bucureștiul arată ca liceul meu pe vremea când ne luam toți aceleași tricouri cu HIM (His Infernal Majesty, pentru țăranii care n-au bocit pe Gone With The Sin la viața lor). De exemplu, pantofii New Balance – foarte drăguți, dar începuseră să mă doară ochii când îi vedeam ABSOLUT în picioarele tuturor.

3 Luatul hainelor foarte în serios și gagicile care încearcă să arate perfect tot timpul. Punct care mă aduce la:

 

Meet Cristina Bucur de la Potocaliu

Am cunoscut-o pe Cristina acum vreo trei revelioane, când am ajuns total întâmplător una lângă alta într-un subsol fără lumină, într-o casă atât de veche încât cred că s-a și prăbușit între timp. Fiindcă asta se întâmplă oamenilor care nu planifică revelioanele, eu am ajuns apoi într-un BMW cu foarte multă lume în el, unde am petrecut miezul nopții, apoi în Club A, ulterior cred că m-am dus acasă să plâng, dar asta e altă poveste.

M-am apropiat de ea fiindcă e unul dintre puținii designeri de haine pe care i-am cunoscut care are curajul să spună că nu caută perfecțiunea. Fiindcă eu sunt aia care spune după aproape fiecare ședință foto din viața ei ‘‘te rog pune-mi cearcănele la loc, că nu arăt ca mine”, m-am îndrăgostit pe loc.

‘Nu-mi plac nici oamenii perfecți, ăia prea frumoși”, mi-a povestit zilele trecute la ea în showroomul Potocaliu, în timp ce eu îmi îndesam cu degetul pricomigdale în gură (Cristina a descoperit niște pricomigdale de MORI la brutăria Companion).

Motiv pentru care hainele create de Cristina sub brandul Potocaliu nu sunt deloc previzibile și nu seamănă cu ale altora, fiindcă ea face fix ce are chef și ce îi place. Mai mult, preferă să lucreze direct cu clientele la ea în showroom, fiindcă hainele făcute pe măsură vor arăta întotdeauna mai bine pe corp decât o mărime generică.

”Sau, uite, eu am într-o colecție o rochie albastră de lungime medie. Dacă ție ți-ar veni mai bine o variantă mai scurtă, nu e mai ok s-o facem asfel încât să arate cel mai bine pe tine? Fiindcă fiecare corp e diferit!”, mi-a explicat Cristina în curtea showroomului din Vatra Luminoasă, în timp ce eu îmi notam adresa brutăriei de unde luase pricomigdalele.

 

 

Ce vreau să spun e că mie îmi plac hainele ei de mor. Nu neapărat fiindcă sunt leșinată după chestii colorate (am eu o teorie cum că e mai ușor să te îmbraci în alb și negru decât în culori, dar oricine arată bine în alb și negru), ci fiindcă sunt speciale și nu seamănă cu ce există în alte părți.

Și unde voiam să ajung este să vă zic că, dacă aveți aceleași viziuni asupra vieții, băgați un ochi pe pagina Potocaliu sau faceți o programare la showroom-ul din Vatra Luminoasă, acest rai al imobiliarelor pe care eu tocmai l-am descoperit, motiv pentru care m-am plimbat pe străduțe câteva ore ca să văd dacă mai există spații de închiriat.

CU PLĂCERE, PANSELUȚELOR!!!

 

Și cel mai important, aș vrea să îi mulțumesc lui Cătălin Georgescu, care a imortalizat aceste momente irepetabile și fiindcă nimeni nu face fotografii la fel de mișto ca ale lui (vorbesc serios). Plus că nimeni nu are atâta răbdare cu mine, care mă plictisesc după 30 de secunde de stat la poze.

 

PS: Pantofii ăia frumoși sunt de la Coca Zaboloteanu. 

 

 

 

42
5 Comments
 • Elena
  April 4, 2017

  Foarte faine tinutele! Dar pantofii, pantofii de unde sunt?:)

 • Ana
  April 4, 2017

  Si pantofii? De unde ai pantofii?

  • Oana
   April 4, 2017

   ma scuzati, am uitat cum se face fashion blogging :))) sunt de la Coca Zaboloteanu *inimioare inimioare*

 • Ina
  April 4, 2017

  Am citit TOT TIMPUL Portocaliu, si cand am revenit la link sa dau click am observat ca scrie Potocaliu si nu-mi venea sa cred ca e gresit tocmai acolo!!!!

  • Oana
   April 4, 2017

   hahahahha nu, sorreh, este POTOCALIU cu intentie :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *