De ce e super la Chicineta. Un text de Ramona

By Thursday, March 23, 2017 0 No tags 26

Dragi cumetre și cumetri,

Continuând buna tradiție a prietenei mele Marcela, am rugat-o pe prima și singura angajată Chicineta să scrie de ce i se pare ei splendid să lucrăm împreună.

Deși de la Ramona a ieșit un text drăguț și romantic, realitatea e că viața ei profesională din ultima lună se rezumă la a mă asculta pe mine urlând o dată la câteva ore MĂ DOR OVARELEEEEE în timp ce mâncăm încontinuu crenvurști în foietaj.

Dar mai bine s-o las pe ea să vă explice.

Cu drag
Titică

Here is Ramona:

Oana (șefa) e de părere că în mine zace o rezervă de creativitate prea puțin folosită, așa că mi-a zis “Hai, Ramona! Scrie despre cum e super la Chicineta”.

În primul rând, la Chicineta e extra-super pentru că aș putea fi premiată angajata lunii pe termen nedefinit, nu avem ceea ce s-ar putea numi “o competiție acerbă” în rândul angajaților, decât dacă vorbim despre abilitățile de karaoke, amândouă pare că o traumatizăm pe Lola care n-are unde să fugă, deși și-ar dori. Printre topurile fredonate la birou se număra Be my lover (La Bouche) și The trolololo song. Dacă vă îngrijorați despre gusturile noastre, aflați că în mașină e mai mereu un mix de The Weeknd cu muzică de salsa. Tot analizăm posibilitatea de a asculta ceva mai elevat, poate niște Debussy, momentan concluzia e “AZI NU!” Vă țin la curent dacă se schimbă ceva (adică dacă lansează soțu lu’ șefa* vreo piesă nouă, să fim serioși).

În al doilea rând, la Chicineta e mega-super pentru că îmi dă ocazia să îmi îmbunătățesc niște abilități: împachetatul și lipsa mea totală de coordonare. Pe această cale aș vrea să-mi cer scuze  față de clienții care au primit cutii cu 7 rânduri de scotch de jur-împrejur, tăiasem fie prea puțină, fie prea multă folie cu bule și am încercat s-o dreg din scotch. Oana mi-a tolerat încercările și folosirea complet ineficientă a resurselor companiei. Acum viața noastră e mai simplă, îi avem pe Spencer (the tape dispenser, clever, i know) și Markus (foarfeca bună), deja pot să văd cu ochii minții momentul când vom deveni imperiu al retailului și împachetatul se va face automatizat. Până atunci, Oana cumpără plasturi cu balene pentru că angajata lunii se zdrelește pe degete săptămânal.

În al treilea rând, la Chicineta e giga-super pentru că avem ceva dificultăți la capitolul sediu. Aici e povestea cam așa: se lucrează de zor la clădirea de lângă noi, drept pentru care avem curtea invadată de schele și muncitori, s-a lucrat pe stradă, fix lângă sediu la ceva țevi de s-a decopertat trotuarul, cumva a perfect storm. Acestea fiind zise, sediul a devenit locul în care mergem dimineața, facem coletele zilei și-apoi fugim în calitate de refugiate la Mazilique Studio. Eh, pe cât de nasoală pare toată povestea cu sediul nostru, pe atât e de mișto la Mazi deci de fapt a fost a blessing in disguise pentru că: în fiecare zi am ocazia să mănânc din rețetele pe care le testează Cristina, Misha și Flori (viața e super cu mâncare super), lucrez într-un spațiu EXTREM de frumos, cu o lumină senzațională (da, pozele alea luminoase sunt de multe ori făcute acolo, valul de mister se ridică) ȘIIIIII facem joint team-building la Obor, cu mici și gogoși muntenești. Plus că atunci când eu și Oana avem diferențe de opinie, ne sfătuim în cerc mai larg și ne prefacem că avem o întreagă echipă de consultanți externi, which is nice.Adevărul despre ce se întâmplă în realitate la Mazilique Studio

Realizez că din ce-am povestit pare că mai mult ne distram și cântăm în mașină decât muncim dar până la postarea “Planurile de dezvoltare Chicineta Inc. pe termen mediu și lung”, atât s-a putut. Realitatea e că am o șefă care vine și mă ia de acasă în fiecare dimineață doar ca să ne mai hlizim împreună în drum spre birou, o Lola entuziasmată că mă vede chiar dacă îi cânt zilnic și una din cele mai mișto food-bloggerițe EVER care ne trimite poze cu mâncarea gătită, să știm ce găsim bun când ajungem la studio. Pe bune, cum să nu fie HYPER-super la Chicineta?

Nu am mereu un vocabular atât de limitat în legătură cu super, pentru dovezi, aștept propuneri de business și potențiali pen-pals la ramona@chicineta.ro.

 

*soțul fiind The Weeknd, desigur

26

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *