Ouă la cuptor cu fasole, cârnați și spanac

By Tuesday, February 21, 2017 3 , , , 6

Două chestii s-au întâmplat în ultima vreme:

1 am dezvoltat o pasiune inexplicabilă pentru salsa și bachata

2 am început să gătesc exclusiv conform schemei amestecă-tot-ce-ai-prin-casă și pune-le-într-o-tigaie

 

Motiv pentru care momentele pe care le petrec în bucătărie, mai nou, constau în gătit chestii foarte rapide, în timp ce dansez pași de bază ai dansurilor mai sus menționate, și cânt Ya me han informado que tu novio es un insípido aburridoooOOOOoo cu capul în cuptor.

E ok, s-au văzut și chestii mai grave.

Ultima rețetă de tipul ăsta au fost aceste Oo cu, practic, de toate, iar dacă mai aveam ceva în frigider, probabil aș mai fi adăugat ingrediente.

Dar atât s-a putut.

 

Ouă la cuptor cu fasole, cârnați picanți și spanac

2 porții / 20 de minute

1 ceapă, feliată subțire
2 căței de usturoi, tocați
100g de cârnați picanți, feliați
1 conservă de fasole albă, boabele scurse
150g de spanac (din ăla proaspăt, din pungă)
3 ouă

 

1 Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

2 Încinge la foc mediu o tigaie care poate fi dată și la cuptor. Prăjește cârnații până sunt rumeni și își lasă grăsimea în tigaie.

3 Scoate cârnații și lasă-i să se scurgă pe șervete de hârtie. Lasă grăsimea în tigaie și adaugă ceapa feliată. Călește-o până se înmoaie și devine aurie. Apoi adaugă usturoiul și mai călește totul 1 minut.

4 Adaugă spanacul, puțină apă și călește-l până se înmoaie. Adaugă boabele de fasole, presară sare și amestecă-le cu restul ingredientelor.

5 Formează 3 adâncituri în amestecul din tigaie, sparge ouăle acolo și asezonează-le. Dă tigaia la cuptor până când ouăle sunt făcute, dar gălbenușul este încă moale (ar trebui să dureze cam 10 minute).

PAAAAAA!

 

 

6
3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *