Frittata foarte verde, cu broccoli, parmezan și varză de Bruxelles

By Wednesday, February 8, 2017 9 , , , 3

Există un singur moment în fiecare an, UNUL SINGUR, în care mi se face o poftă dementă de varză de Bruxelles. Se întâmplă, evident, iarna, și nu se întoarce până în anul următor.

Cheia succesului cu această legumă suspectă este că, precum tequila, nu prea merge de una singură. Fiindcă e amăruie (similară andivelor și sufletelor votanților PSD), e mai bună atunci când o combini cu ingrediente care îi permit să își păstreze gustul special.  Astfel încât să nu simți că mănânci DOAR varză de Bruxelles.

Fritatta de mai jos e ceva ce merge și la micul dejun, și mai încolo, plus că se păstrează bine de pe o zi pe alta, deci poate fi luată la pachet. Legumele pot fi gătite cu o zi sau două înainte.

 

Fritatta cu broccoli, parmezan și varză de Bruxelles

3 porții / 40-50 de minute

1 căpățână de broccoli
100g varză de Bruxelles
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
50g de parmezan (sau absolut orice brânză aveți pe zonă)
3 fire de ceapă verde, tocate
3 ouă
câteva linguri ulei de măsline

1 Mai întâi, gătește varza de Bruxelles. Taie capetele tari, apoi taie fiecare varză în jumătăți și prăjește-le în ulei de măsline, cu sare și piper, la foc mic spre mediu, până se înmoaie și se rumenesc ușor.

2 Taie broccoli-ul în buchețele. Toarnă din nou puțin ulei de măsline în tigaia în care ai prăjit varza și rumenește acolo și broccoli-ul, cu sare și piper. În ultimele minute, adaugă ceapa verde, apoi usturoiul și lasă-le până devin aurii. (Ai grijă să nu arzi usturoiul.)

3 Toacă buchețelele gătite de broccoli și varza, amestecă-le și pune-le într-un bol încăpător, cu tot cu ceapă verde și usturoi. Rade parmezanul deasupra, adaugă usturoiul tocat și amestecă. Adaugă ouăle și amestecă.

4 Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor. Pune amestecul de fritatta în uleiul încins și lasă-l câteva minute, până când baza e puțin închegată. Transferă tigaia în cuptorul încins și mai las-o 10 minute, până când suprafața este rumenă.

****

PS 1: De fapt, altceva voiam să vă zic. Am terminat toate cele 13 sezoane din Grey’s Anatomy în timpul record de O LUNĂ și am rămas fără seriale. Recomandaț și voi ceva?

PS 2: Ați văzut ce tocătoare drăguțe avem în shop?

 

PA PA.

3
9 Comments
  • Te
    February 8, 2017

    Great recipe, great shop, lousy political reference ?

    • Oana
      February 8, 2017

      por que lousy?

  • luana
    February 8, 2017

    SUPER! chiar aveam niste varza muribunda prin frigi. also, why not brown the brux sprouts with the broccoli? Seriale to watch now and thank me later: master of none, insecure, fleabag & catastrophe

    • Oana
      February 8, 2017

      ai dreptate cu sincronu’ browningului, asadar am modificat (eu fac si asa, si asa, deci both work). dar cum zici tu e cu mai putine vase de spalat.

      also, esti singurul om pe care l-am auzit pana acum ca are vdBxel in frigider :))

  • Alina
    February 8, 2017

    Shameless. Serialul, adica, nu altceva.:)

    Da, da, faine tocatoare.:)

    • Oana
      February 8, 2017

      s-a notat, mersi!

  • Gabriela B
    February 13, 2017

    Ceva cheesy de vazut, foarte monden, e Lucifer.As zice si Fringe. Sau ceva si mai old school, Friends. ? P.S. Abia astept sa incerc reteta.

  • Daniela
    February 14, 2017

    am o lista intreaga de seriale: scandal, modern family, prison break, this is us, House MD, Blindspot, The Office – e un pic ciudatel la inceput, daca treci de primul episod vei prinde gustul 🙂

  • Oana
    February 14, 2017

    multumeeeeesc!!! o sa le iau la rand 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *