Retrospectiva 2016 în notes

By Thursday, December 22, 2016 5 34

E important să știți că nu eram sigură ce an se termină, motiv pentru care titlul inițial al acestei postări a fost ‘retrospectiva 2017’.

Ca să nu închei decembrie fără să zic nimic, aveți mai jos un articol compus din notes-urile mele din iCartof și laptop, acolo unde scriu tâmpeniile care mi se întâmplă (plus unele imaginare), de obicei la volan, încercând să evit veverițele care traversează.

Notițele de mai jos sunt cele mai relevante din 2016  și, pe alocuri, au fost editate pentru coerență (respectiv alea pe care le-am scris beată).

DE ACEEA VĂ PREZINT:

 Best of Dințică Notes 2016

 

1. glume nepotrivite pe care le -am făcut cu clienții la telefon:
EU: – vă rog frumos să îmi dictați datele dvs. din buletin ca să vă fac factura, știți e o chestie fiscală, ca să nu intru la închisoare
CLIENT – errrrrrm…..
(se întrerupe legătura)
EU: – da, bună ziua din nou, s-a întrerupt

CLIENT: – nu, v-am închis eu ca să sun la poliție

2. glume de superțărancă pe care le-am făcut cu clienții la telefon:
CLIENTĂ: – așa, deci notați? adresa este Strada Balonului, bloc P14 de la Petre…

EU: – hahhaha, sau de la Penis, eu așa aș fi zis în locul dvs.

 

 3. mi se pare foarte romantic că, de când cu waze, poți te întâlnești pe aceeași străduță mică și dubioasă cu încă două blonde la volan, cu telefonul în mână și fața aia de ‘oare asta e strada sau iar am ocolit șaormeria de 3 ori?’

 

4. sunt aproape sigură că mulți bărbați care stau pe facebook și își scrollează feedul se întreabă o dată la câteva zile ‘ce e frate cu tot feminismu’ ăsta de dau toate gagicile share la un clip cu Madonna care zice ceva de double standards și la Hillary care le zice fetițelor că <<you are important>>, ce plm aveți?’ aș vrea așa de mult să pot să le explic de ce ne identificăm cu chestiile alea, dar bănuiesc că n-o să pot. poate o să pot în 2017.

5. a fost anul în care s-a întâmplat asta și 50 000 dintre vizualizări sunt ale mele

6. feelings, Pooh, we’re all made of them

7. am nevoie de o pizza cu cârnați și murături

8. din cauza noii culori Pantone 2017, eu voi scoate colecția Leuștean by Chicineta, cum au alții colecția Kale

 

9. un secret: facebook feedu’ meu are doar golden retrieveri și prăjituri. asta înseamnă că am dat hide unui număr spectaculos de persoane și eu chiar văd retrieveri și ciocolată de fiecare dată când intru pe FB.

(în strânsă legătură cu ce am zis mai sus)

BLONDE TERRORIST TIP:  dacă toata lumea pune pe FB captionuri cu ‘Ahmed Backlava Mustafa Bombiță e un bou‘ și linkuri către atentate, nu faceți decât să îl faceți pe Ahmed Baclava să se simtă bine.

 

10. Singurele bloguri pe care le citesc sunt Pitici Gratis, Simona Tache și Mazilu, iar asta doar pentru că Mazilu mă pune să-i corectez gramajele de la rețete la fiecare postare. Evident, și ea le corectează pe ale mele.

11. Savage Garden  – Two Beds and a Coffee Machine, un cântec care m-a ajutat foarte mult când eram în liceu (cred).

 

12. Primele femei de la care am învățat să scriu (adică ele scriau articole, iar eu le citeam când eram adolescentă și cred că asta m-a modelat foarte mult) au fost Simona Catrina și Alice Năstase în vremea în care erau la Tabu. Simona Catrina a fost prima persoană pe care, când am citit-o, am zis că ‘HEI ASTA E ALTCEVA, E FOARTE MIȘTO, I WANT DAT.’ Apoi au plecat la revista Tango și lucrurile s-au complicat, dar a venit Simona Tache la Tabu și totul a fost splendid din nou.

 

13. când sunt tristă îmi pun asta pe interneț și mă uit la poze cu Route 66 și mă gândesc la ziua în care o să fiu acolo într-un Mercedes mare, vechi și albastru, pentru că mi-am promis că o să fac asta într-o zi

14. eu nu îmi pup niciodată câinele, dar alți oameni o pupă din când în când, iar mie îmi vine să le zic ‘ce ai, boss, termină, s-a tăvălit în balegă acum două zile?’

15. am făcut farfuriile ca să mă simt mai puțin singură și ca să știu că suntem mai multe care gândim așa

16. am mâncat 300g de parizer în 30 de minute

 

17. în vară am făcut un fel de interviu la dublu cu Ciprian Muntele pentru Cărturești, iar una dintre întrebările lui a fost ‘pari așa pozitivă pe internet, nu ai hateri, pare că nu te deranjează nimic?’. ei bine, Ciprian, URĂSC TAXIMETRIȘTII. când sunt în trafic visez cu ochii deschiși cum un taximetrist intră într-un copac și mă duc la el să-l întreb ÎȚI PLACE SĂ SUFERI, CĂCĂNAR SINISTRU?!

 

18. am aflat că Andreea Marin are un cal-veioză

 

 19. de ce majoritatea femeilor pe care le cunosc își spun ‘mămici’ și nu ‘mame’?
20. drumul vechi spre mare, ăla cu o bandă pe sens, e cel mai frumos din lume

21.  Anul ăsta mi-am făcut datoria de cetățean adunând zilnic câte un rahat de câine de pe trotuar ÎN PLUS, pe lângă ce strâng după câinele meu. Adică al altui câine. Voi ce ați făcut pentru societate?

 

22. Am inventat personajul fictiv Florentina Magiun, o fată mai șmecheră decât mine. Cumva, ea a ajuns pe blogul lui Tolontan iar eu în secret am sperat să nu îmi iau foarte multe roșii în cap. Când el a publicat textul, eu eram în vacanță și stăteam la bilete la Vatican. În primele 15 minute în care au început să curgă comentariile cu ‘cine e e proasta asta analfabetă care vorbește ca la ușa cortului?’, am fost probabil cea mai tuflită persoană care aștepta la coadă la Vatican. Mi-am revenit după ce m-am uitat fix încă 15 minute la Pieta.

 

23. How you cringe when i sing out of tune este cel mai mișto vers despre cum e să ai un prieten și pe care l-a scris fata asta.

 
24. reacția mea când primesc cadouri de la branduri este în continuare
– ‘AH, CE BINE, MI-AȚI ADUS ALCOOL! ÎMI PLACE ALCOOLUL SUPER MULT’.
– Domnișoară, suntem de la o firmă de mâncare de câini…
– Nu e și o sticlă în pachet, sigur? OooOOOkeeeei.
***
Și cu asta v-am pupat apăsat.
34
5 Comments
 • Cata
  December 22, 2016

  Daca o scoti pana la urma p-aia cu Leustean by Chicineta, cumpar in blind de acum toata colectia. De doua ori, sa fie de backup! :))

  • Oana
   December 22, 2016

   nu chiar patrunjel, dar ceva sa placa la toata lumea…

   • Teodora
    December 27, 2016

    Thumbs up for patrunjel! Ce semne bune are 2017… :)))

 • Ioana
  December 22, 2016

  Cand am dat play la melodia Savage Garden, mi.am dat seama ca stiu fiecare acord si 95% din versuri….uitasem complet ds melodia asta. Gives me a warm fuzzy feeling inside 🙂 ca de fapt intregul album.

  Really funny retrospectiva u r awesome!

  • Oana
   December 24, 2016

   ha! serios? eu credeam ca a fost o melodie superobscura :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *