Ouă cu spanac, somon afumat și parmezan & toast de secară

By Saturday, December 17, 2016 3 , , 4

Știu că mai sunt câteva zile până la Crăciun și toată lumea postează rețete festive, dar eu nu fac cozonac, fac colete în perioada asta, deci îmi pare rău.

 

Pot să mă revanșez cu un pont pentru de unde să cumpărați cozonac, merge? Zilele trecute am mâncat cel mai bun cozonac cumpărat DIN LUME, și anume de la Chocolat. Are o tonă de nucă și un blat mega pufos (și mie nu-mi plac cozonacii de obicei – mai puțin dacă îi pun în toaster și îi dau cu unt dup-aia), așa că teoria mea conform căreia cei de la Chocolat știu să facă mai multe chestii bine, nu doar evaziune fiscală, rămâne în picioare și anul ăsta.

***

Dar nu cu asta voiam să vă întrerup weekendul, ci cu o chestie nouă pe care am descoperit-o, în afară de această piesă de geniu a lui Nicki Minaj. Eu mănânc mic dejun foarte rar, de lene, dar pseudosandviciul de mai jos cu ouă, somon afumat și parmezan și spanac este gata în CINCI minute și este un vis.

Vă las aici această rețetă complet nefestivă și simplă, cu mențiunea să mâncați cu gogonele.

 

Toast de secară cu ouă, spanac, parmezan și somon afumat

5 minute / 2 porții

oua somon spanac parmezan

4 ouă

1 pungă de baby spanac

3 linguri de parmezan ras

100g de somon afumat, tăiat fâșii (sau mai mult, treaba voastră)

1 lingură ulei de măsline

2 felii pâine de secară

Încinge uleiul într-o tigaie. Toacă spanacul și gătește-l 1-2 minute în tigaie, până se înmoaie.

Bate ouăle cu sare și piper, apoi adaugă-le în tigaie și amestecă. Adaugă fâșiile de somon și parmezanul și amestecă din când în când, până ce ouăle sunt gătite cum îți plac.

Între timp, pune pâinea în toaster, iar când e gata, așază ouăle cu spanac, parmezan și somon deasupra.

Dats all.

 

 

4
3 Comments
  • Mari
    December 18, 2016

    Prea elitista mancarea asta, io-s din provincie. Noi mancam pita cu zacusca si de sarbatori si cu felii de parizer deasupra. Pure luxus!

    Am vrut, decat sa constat ca nu comenteaza nime’ daca nu-i concurs.

    • Oana
      December 20, 2016

      :))))) si eu, dar mai alternez

  • Catalina
    December 29, 2016

    I just made it, but with a Romanian twist: am pus branza batuta (a.k.a. de burduf) in loc de parmezan. Este delicioasa. Imi plac retetele in care mananci in 15 min max. I like you :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *