Pandișpan cu vișine, acum și iarna

By Tuesday, November 22, 2016 1 , , , 14

Propun să organizăm un concurs în care fiecare dintre noi spune care a fost cea mai mare cantitate de prăjitură cu vișine pe care a mâncat-o într-o singură zi și câștigătorul primește premiu o carte de bucate sau ceva pantaloni cu elastic în talie. Cum ziceți și voi.

 

Încep eu.

 

Cantitatea aproximativă de pandișpan cu vișine pe care pot o mănânc pe zi este de 500g, atunci când mă apucă frenezia. Și cel mai des mă apucă iarna, când e foarte frig afară și desigur, când nu sunt vișinele în sezon.

Știu că pe internet scrie că trebuie să mănânci doar ce este în sezon, ca să ai o viață perfeeeectă și alte situații imposibile, însă asta nu are sens fiindcă:

1 dacă ți-e poftă de ceva ce nu e în sezon?
2 nimeni nu are o viață perfectă, în afară de Împărăteasa Noastră Beyoncé
3 în România asta ar însemna să mănânci trei luni doar păstârnac și țelină ?!

Poate (POATE) asta se aplică la vinuri, însă nici acolo nu bag mâna în foc, având în vedere cele două veri trecute, pe care mi le-am petrecut sifonând vin roșu într-o veselie. (Iarna asta beau spumant, dacă chiar vă interesa.)

 

Revenind la scopul acestei postări, voiam să spun că sunt LEȘINATĂ să fac prăjitură cu vișine congelate. E foarte mișto pentru că nu se întâmplă nimic dacă fructele nu sunt 100% decongelate – gustul rămâne la fel de bun, la fel și consistența pandișpanului.

 

Rețeta de pandișpan o am de la Moniquesa de la Foodie Family, Cake Goddess și este cea mai bună & simplă pe care am încercat-o până acum. Am descoperit-o într-un road trip conspirativ cu bloggeri lângă Craiova, în care trebuia să ducem mâncare într-un sat (parte a unei campanii sociale), însă eu și Mazilu ne-am ascuns în portbagajul Monicăi și am crăpat în noi jumătate din pandișpanul care trebuia să ajungă la copiii de 7-11 ani.

Rețetă exagerat de simplă și vă rog să o faceți toată luna decembrie și să îmi trimiteți și mie la birou, fiindcă am de împachetat colete cu colecția nouă până în 2017.

 

Monica’s pandișpan cu vișine congelate, rețeta pentru blonde

(cantitățile sunt pentru o tavă din aia mare de cuptor)

 

1 pungă de vișine congelate, lăsate să se decongeleze la temperatura camerei*
6 ouă mari, albușurile separate de gălbenușuri
12 linguri de zahăr
100g de unt, topit
100ml lapte
12 linguri de făină
2 lingurițe praf de copt

(*pentru blonde leneșe: sau pe foc, apoi scurgeți bine băltuța formată)

1 Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

2 Într-un bol încăpător, bate cu mixerul albușurile și zahărul, până obții o spumă tare. Adaugă gălbenușurile pe rând, apoi untul și laptele.

3 Amestecă bine făina cu praful de copt și adaugă-le peste compoziția din bol. Mai mixează până obții o compoziție omogenă.

4 Toarnă totul în tava tapetată cu hîrtie de copt (folosește tava aia mare a cuptorului – așa iese pandișpanul mai subțire și mai lejer – e o chestiune de preferință), presară vișinele și dă prăjitura la cuptor timp de 30 de minute.

Eu plănuiesc să o fac la masa de Crăciun și să o servesc în farfurii din astea, ca să nu mă mai întrebe nimeni nimic, apoi să mă uit la seriale până intru în comă.

14
1 Comment
  • Ana
    January 10, 2017

    Well.. marturisesc ca in copilarie mama facea o tava mare de pandispan cu visine/caise/capsuni, pe care o impartea frumos in 4 (mama, tata, eu, frate-miu). In principiu eu mancam 3/4 din placinta pentru ca ii convigneam pe mama si tata sa-mi dea si partea lor. Da, intr-o singura zi.

    Norocul meu ca se depune pe fund si nu pe burta. Asa ca, daca pot alege, o carte de bucate ar fi perfecta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *