ZAGARA, o colecție de farfurii pentru plecat la mare

By Monday, July 25, 2016 0 , 17

Voiam doar să vă anunț că azi am lansat CEA MAI MIȘTO COLECȚIE DE FARFURII pe care am făcut-o până acum!

Știu că ar trebui să le iubesc pe toate la fel, și cred că o fac, dar pur și simplu asta mi se pare cea mai frumoasă, obiectiv vorbind. Nu doar pentru că, așa cum o să vedeți, e super albastră, ci și pentru că e foarte de vară și e cea mai reprezentativă pentru cum sunt eu.

MĂ ROG.

În urma acestei postări, prima despre noua colecție multă lume mi-a scris ‘FATĂ EȘTI BINE?’, din care am dedus că internetul nu e, poate, totuși cel mai bun loc în care să zici că ești tristuță* din când în când, fără să explici, că se înțelege că AȘA EȘTI TOT TIMPUL DECI E GRAV, așa că m-am hotărât să explic totul de acum. De exemplu:

*tristuță e folosit aici ironic și autoironic. Eu nu folosesc diminutive în alte scopuri.

 

BUN.

Revenind la balenele noastre, această colecție se numește ZAGARA, iar, spre deosebire de celelalte mesaje pentru farfurii, pe care le-am scris beată, pe unele dintre acestea le-am produs în momente în care eram melancolică și voiam să fug de ceva. Și unde se poate fugi mai bine decât la mare, aud?

 

EXPLICAȚIA SUPERFILOZOFICĂ A NUMELUI

Nu este nici Aragaz scris invers, nici ceva personaj din Warcraft, HA!, ci, atenție.

Zagara e un cuvânt italienesc care denumește mirosul florilor de lămâi sau portocale din, desigur, Italia, în special cele din zona Amalfitană. Știu asta nu pentru că aș vorbi italiană, ci pentru că Kiki mi-a făcut cadou o carte care se numește Tărâmul lămâilor, din care am reținut doar acest cuvânt.

forever summer chicineta

 

THE LADIES OF ZAGARA

Iar acum, surprize surprize surprize, acestea sunt farfuriile. Și nu vin singure, ci prezentate de unele dintre cele mai mișto femei pe care le cunosc, admir sau care mă fac să simt chestii. Și cu care am niște situații în comun. (Sunt și foarte foarte frumoase, ca să fie și un articol plăcut ochiului, să ieșiți și voi cu ceva din treaba asta).

 

1 Take me to the seaside

Diana MărășoiuEscapism.ro

Diana Marasoiu pentru Chicineta

Pe Diana o știu de mulți ani (8-9, să zicem), când lucram la reviste glossy și scriam texte despre creme și (pe alocuri) sex. Ea a rămas exagerat de frumoasă, iar acum are escapism.ro, blogul meu preferat de călătorii din România.

take me to the seaside chicineta

Farfuria Take Me to the Seaside e aici.

 

2 Bad Boy Lover

Maria Coman – Antena 3 și mothersandthecity.ro

Maria Coman pentru Chicineta

Maria e jurnalist (pentru cei care nu au televizor, d’oh), iar eu am început să îi urmăresc emisiunile după ce am găsit-o pe Facebook și mi s-a părut amuzantă, sinceră, profesionistă și directă și în multe feluri în care vreau și eu să fiu. Pe lângă faptul că amândouă suntem Bad Boy Lovers – farfurie pe care o găsiți aici – avem în comun faptul că nu ne găsim deseori cheile de la mașină.

 

bad boy lover chicineta

Ce nu i-am spus Mariei (și probabil o să îmi iau niște roșii în cap pentru asta) e că m-am îndrăgostit de ea când mi-am dat seama că e una dintre puținele mame care nu folosește diminutivul ‘mămici’, cuvânt care mă face să mă doară ovarele

Farfuria Bad Boy Lover e aici.

 

3 This Kitchen is Better than the Beach

Cristina Mazilumazilique.ro

mazilique zagara-1

Nu-mi dau seama ce aș mai putea să zic despre Manuela ce n-am zis până acum. Poate faptul că atunci când frec duda la ea la studio mă simt ca la mare și că e una dintre persoanele care m-a ajutat cel mai mult, necondiționat and wid all her heart. Și în care am o încredere extraordinară. (Inclusiv pentru că mă suportă când o frec din două în două zile cu MAAAANUUU CITEȘTE ȘI TU TE ROG MAILUL ĂSTAAA ÎNAINTE SĂ-L TRIMIT.)

Mi se pare foarte mișto că am ajuns să avem relația asta, în condițiile în care în cca.2008 citeam blogul ei The Boredom Palace, care era o treabă personală.

Farfuria albastră pe care Manu o ține în poză cu rochia ei albastră e aici.

 

4 Drunk Dancing Expert

Marina Moldovan, SkinDeep

Marina Moldovan pentru Chicineta

E a treia colecție pe care o fac cu Marina, care pentru mine o să fie tot timpul the coolest designer in town. Ne potrivim extrem de bine și nu doar vizual, ca fetele de la ABBA (asta s-ar putea să fie părerea mea personală, fiindcă uneori o enervez foarte foarte tare, dar te quiero mucho, prună, tu știi asta, da?).

drunk dancing expert

Toată ideea colecției Zagara mi-a venit fix într-o secundă în care eram în vizită la ea la showroom, unde pictase cu albastru niște tablouri. Câteva pensule mai târziu, aveam farfurii. Toate desenele făcute de Marina sunt inițial pictate pe hârtie (după care ajung la fabrică).

Farfuria Drunk Dancing Expert e aici.

 

5 Fuck Mornings!

Georgiana Ilie, Tăiețel.com și Decât o Revistă

Georgiana Ilie pentru Chicineta

AH, JO. Am stat juma’ de oră să găsesc un adjectiv bun pentru ea, apoi mi-am adus aminte că nici ei, nici mie nu ne plac adjectivele, așa că o să vă trimit la blogul ei să înțelegeți.

Știu că fiecare om e unic, însă Jo e cea mai unică dintre noi. În sensul că are ceva ce noi, panseluțelor, nu prea înțelegem, adică o tonă de empatie și, în același timp, toleranță zero la bullshit-uri. Cum ar veni, a bitch cu un suflet foarte mare, ceva ce e rar și aș vrea să o rog să facă niște cursuri în acest sens.

Farfuria FUCK MORNINGS e aici.

 

6 Too Hot To Handle

Mihaela Sava, LaPrăjiturela

Mihaela Sava pentru Chicineta

Mihaela face unele dintre cele mai spectaculoase prăjituri și a participat la Bake Off România. Întotdeauna când mă gândesc la ea, primul lucru care îmi vine în cap este ‘doamne ce păr mișto are femeia asta’. Al doilea este ‘ce prăjituri mișto face’. Aia e, astea sunt prioritățile mele.

 

too hot to handle chicineta

Când m-am hotărât să fac această ședință foto, am zis ‘o.O, n-o să vrea nimeni farfuria aia cu Too Hot To Handle‘, că e prea pe față, însă Mihaela a ales-o din prima, pentru că SHE IS too hot to handle și, doamnelor, chiar sunt momente în care e mai bine să ne spălăm cu modestia pe cap și să ne asumăm niște chestii.

 

7 Forever Summer

Ana Maria Năstase, psihoterapeut

Ana Maria Nastase pentru Chicineta

Nu e psihoterapeuta mea, OBVIOUSLY, dar Ana e aici în calitate de cea mai feminină prezență care va fi vreodată pe acest blog și, desigur, a great summer girl. Are o energie incredibilă și o forță vitală care, uneori, mă conving și pe mine că pot să trec peste mai multe lucruri decât credeam.

Also, Ana este (după cum se vede), foarte foarte însărcinată cu o fetiță căreia îi spune Little Beyonce. Și arată ATÂT de bine. Evident, deși știu că nu se face, îi pun tot timpul mâna pe burtă.

Farfuria super romantică Forever Summer e aici.

 

8 I Should be Someplace Sunny

Andreea Crăciun, Andie.ro și VEG Studio

Andreea Craciun pentru Chicineta

Amintirea mea preferată cu Andie e când stăteam de vorbă pe o canapea conspirativă prin martie, ea îmi povestea (mie și lui Jo, de fapt), că a găsit un spațiu foarte mișto în zona Vatra Luminoasă, unde i-ar plăcea să amenajeze un studio unde să mute toată activitatea – ea nu e doar food blogger, ci activitatea ei principală și destul de misterioasă este de fotograf, în special culinar (face niște poze de-ți cad dinții). La momentul respectiv avea cold feet, ca orice freelancer care nu știe dacă să sară sau să mai stea puțin în buza elicopterului.

O lună mai târziu, primeam invitație la lansarea VEG Studio (pe care îl are împreună cu Mme. Cătălina Zaharescu). Andreea e curajoasă, hard working și extrem de generoasă.

Ea a făcut TOATE POZELE pentru Zagara. Adică dacă vă întrebați de ce ne-au ieșit fotografii atât de cool, ea a fost de vină. Inclusiv pentru cele de produs.

i should be someplace sunny

EEEE?

 

9 In The Heat Of The Night

Eu.

Oana Titica Chicineta

Aici nu am ce să zic mare lucru, doar voiam să vedeți ce poză super mi-am tras. Farfuria In the Heat of the Night e aici.

 

**********

 

Acestea fiind spuse, vreau să le mulțumesc fetelor că au fost așa de treabă cu mine.

Mai ales lui Andie pentru poze.
Și Danei Petrina pentru machiaj.

Și Marinei că e așa talentată.

Oana - Marina 4 Chicineta

 

Colecția ZAGARA se găsește cu totul pe shop. Enjoy 🙂

 

 

 

 

17
0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *