Ce se întâmplă joi la San Pellegrino Young Chef 2016

By Wednesday, July 6, 2016 0 , 6

Unul dintre cele mai mișto evenimente culinare se întâmplă din nou anul acesta. Mai exact, San Pellegrino Young Chef 2014  2016 (sincer vă zic că nu știu niciodată în ce an suntem), o competiție dedicată tinerilor bucătari și organizată de băieții ăștia cool care dictează inclusiv topul celor mai tari restaurante.

 

Ce se întâmplă la București, panseluțelor?

 

Pe 7 iulie (joia asta), are loc finala locală a concursului #SPYoungChef – și prin ‘locală’ mă refer la toată Europa de Est, adică sunt prezenți concurenți din cam toate țările din zonă. În această zi, cei 10 semifinaliști o să stea o zi întreagă în Centrul de Gastronomie Metro Militari, încercând să facă preparatul vieții lor, unic și mai bun decât al celorlalți, sub îndrumarea lui (desigur) Adi Hădean, mentorul concurenților din această ediție.  Seara, în cadrul galei de premiere, juriul format din (desigur) Adi Hădean, plus un chef din Polonia și unul din Slovenia (e ca la fotbal, nu poți să ai juriul doar din țara organizatoare ) vor alege ZE WINNER, în timp ce restul participanților își vor exersa zâmbetul și aplauzele de Leo DiCaprio la Oscaruri până anul acesta.

SPYC 1

Știu asta pentru că anul trecut am fost la gala #SPYoungChef, ruptă după o predare de revistă, și am stat la masă cu niște băieți al căror coleg a ieșit (parcă) pe locul 2 , ocazie cu care am învățat niște super cuvinte de duh în cehă. Nu vreți să știți.

 

Așa.

După gala de premiere, în august, câștigătorul va merge  în finala de la Milano, unde va întâlni un juriu format din nume precum Elena Arzak.

 

Anul trecut, farfuria câștigătoare s-a numit ceva gen ‘Pădurea Neagră’ și a stârnit un val de sprâncene ridicate (cel puțin pe pagina mea de Facebook, dar îmi place să cred că s-a extins la nivel global), fiindcă mulți nu au înțeles ce căuta panseluța în farfurie.

poza-san-pellegrino-castigatoare

Dar trebuie să recunoașteți că arată foarte bine, așa că serios, cui îi pasă?

 

Hence, sunt foarte curioasă ce o să se întâmple anul ăsta.  Stay tuned pe contul meu de Facebook, dar și al lui Mazilu, fiindcă vom posta imagini de la locul faptei 🙂

 

HAI AI NOȘTRI!

 

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *