Florentina Magiun şi surpriza de Paşte

– I was looking forward to us growing old together. Me and you, growing old and dying together. 


– Douglas, who in their right mind would look forward to that? 

David Nicholls – Us

 

 

Erau deja la jumătatea Autostrăzii Soarelui şi tot ce auzise Prunel de când plecaseră de acasă era noul album al lui Beyonce.

În dreapta, Florentina era într-o transă care îl făcea pe tânărul IT-ist să se întrebe dacă chiar o place aşa de mult cum credea în primele luni de relaţie. Pe vremea aceea, râsul ei isteric i se părea feminin şi fermecător, dar în prezent Prunel încerca să se retragă la budă oricând erau într-un restaurant şi cineva începea să spună un banc.

Reveria cu rapiţă a lui Prunel a fost întreruptă brusc de o rafală de bună dispoziţie de pe scaunul din dreapta.

“OKEEEEEEEI LEIDIIIIIIIIZ NOW LET’S GET IN FORMATION NA NA NA”.

 

Florentina era total lemn la cântat.

… însă dacă era ceva ce Prunel învăţase într-un an de relaţie este că niciodată nu trebuie să încerce să o oprească din a face karaoke în maşină. În special prin comparaţii între vocea tinerei şi cea a lui Corneliu Vadim Tudor, fiindcă riscul suspendării sexului oral pe perioadă nedeterminată era prea mare.

 

Aşa că în acea dimineaţă de Paşte, Prunel conducea absolut regulamentar către Constanţa, încercând să ignore faptul că Florentina storcise pe scaunul din faţă al Skodei Octavia un Snickers topit, aşezându-se pe el cu fundul ei mare. Dar ştia sigur că toate aceste obiceiuri repetate ale tinerei sunt începutul unei gastrite din viitorul apropiat.

În dreapta, Florentina era prinsă între două gânduri care se schimbau ca un perpetuum mobile cu biluţe.

O dată, se gândea la Beyonce şi la faptul că n-o s-o vadă prea curând de aproape, fiindcă momentan doar distrusa aia de Rihanna care nu ştie să cânte live o să vină în Bucureşti, iar a doua oară se gândea că iar se duce la părinţi de Paşti, gând care deja îi generase două coşuri pe nas în doar câteva ore.

 

Florentina era din Constanţa, ceea ce însemna că:

a) prima replică pe care o avea oricine o cunoştea era “VAAAAAAAAAAAAAI, EŞTI DE LA MARE, CE DRĂGUT!!!!”, chestie care o făcea să vrea să îi lovească

b) weekendul ăsta trebuia să se înghesuie pe autostradă cu toţi idioţii care se duceau să vomite în Vamă, pentru că Paştele pica de 1 mai, iar Florentina efectiv nu avea cum să nu meargă acasă anul ăsta, graţie unui telefon primit de la maică-sa cu câteva zile în urmă, în care aceasta explica “trebuie să ne vedem faţă în faţă, pentru că trebuie să îţi spunem ceva împreună, eu & tac-tu”.

 

Prunel nu concepea să petreacă sărbătorile fără Florentina, fiindcă, deşi trăznită, era drăguţă şi o iubea în continuare. Plus, estima că, în două ore de Constanţa, Florentina va fi deja exasperată de ai ei şi va propune SINGURĂ să meargă la părinţii lui Prunel, adică la familia Borş din Caracal. Prunel practic nu trebuia să mişte un deget, doar să asiste la cum nervii Florentinei vor ceda singuri, iar cuplul va lua drumul Olteniei, fără activitate cerebrală, dar liniştiţi.

Departe de acest moment, Prunel se bucură când zări semnul CONSTANŢA şi o bărcuţă gigantică la intrarea în oraş. Florentina deja lăcrima în dreapta fiindcă ajunsese la piesa în care Beyonce îl iartă pe Jay-Z, dovadă clară a faptului că dragostea există.

****

În parcare, Florentina îşi scutură firimiturile de Biskrem de pe rochie, îşi şterse rimelul curs de sub ochi din cauză că Jay-Z fusese un bou, îşi luă trollerul într-o mână, pe Prunel în altă mână şi ridică ochii spre etajul 4, fix cât să-i vadă pe ai ei întinşi sârmă pe geam şi făcându-le cu mâna.

În secret, Florentina se întrebă care ar fi rata de supravieţuire atunci când cazi de la etajul 4.

Înăuntru, familia Magiun, alcătuită dintr-un număr considerabil de alcoolici amatori, se destinsese.

 

La orice reuniune festivă erau prezenţi următorii:

 

 1. părinţii tatălui Magiun, care o urau pe mama Magiun încă de când aceştia s-au cunoscut, cu mai bine de 30 de ani în urmă
 2. sora mamei Magiun, o tipă de 60 de ani foarte mişto care îşi schimba iubiţii o dată la câţiva ani şi deseori vara mergea în cluburile din Mamaia, ceea ce întotdeauna o făcea pe Florentina să se întrebe CE SE ÎNTAMPLA ÎN CONSTANTA?!?! şi de la ce vârstă în sus nu mai poţi să faci sex.
 3. Buni Magiun, mama mamei Florentinei, o ardeleancă super simpatică şi grasă, care de la o vreme (10 ani) nu mai auzea bine, aşa că la fiecare astfel de renuniune se troznea grav de la vin dulce şi stătea singură pe canapea şi râdea ţinându-se de burtă oricând cineva spunea ceva. Inclusiv cuvintele “mă duc până la baie” o făceau să explodeze în hohote de râs, iar pe ceilalţi să se întrebe ce a auzit.
 4. Sora mai mică, Isabela Magiun, chiar scris cu “s” pentru că ofiţerul de la primărie era beat când i-a redactat certificatul de naştere. Aceasta va fi tratată în alt capitol, fiindcă Florentina e foarte supărată pe ea şi nu vrea să îi acordăm acum foarte multă atenţie. Supărarea durează de vreo zece ani şi nimeni nu ştie exact cât o să mai ţină, aşa că va trebui să avem cu toţii răbdare.
 5. Copilul de 5 ani al Isabelei, despre care Florentina credea că are IQ-ul unui pârş şi personalitatea foarte enervată a lui mă-sa. Spre bucuria tinerei, invenţia tabletelor însemna că copilul stătea retras într-un fotoliu şi juca ceva cu păsări moarte.

“Sau ce căcat se mai joacă copiii în ziua de azi.”, reflectă Florentina.

 

Cine nu era prezent la aceste reuniuni?

 1. Bunicul Magiun, soţul lui Buni, tatăl mamei Florentinei, care fusese în vizită în munţii de pe lângă Băile Herculane cu cinci ani în urmă, împreună cu soţia sa. Cu câteva secunde înainte să facă o poză, o stâncă mică s-a desprins de pe versant şi a căzut fix în capul bunicului Magiun. Desigur, acesta a murit pe loc, lăsând-o pe Buni Magiun într-un vârtej de complicaţii logistice cu serviciile funebre, cu angajaţii cărora a trebuit să vorbească la telefon fără să înţeleagă o iotă.
 2. Atât.

Aperitivele pascale erau o înşiruire de ouă roşii care niciodată nu ieşeau în culori uniforme, nişte tobă pe care Florentina nu o înţelegea, o salată boeuf – ca în fiecare an, cu prea multă maioneză – şi, desigur, două feluri de icre şi mulţi peşti mici marinaţi.

“Toate aceste produse sunt din porcul pe care ni l-a trimis Nelu din Răzoare.”, explică bunica sociopată din familia Magiun, cea care era slabă, auzea prea bine şi avea o pasiune pentru măcelărit animale fiindcă, aşa cum bănuia Florentina, era ilegal să omori oameni, o activitate care i-ar fi plăcut, probabil, mai mult.

 

După înfulecat şi băut aperitive în linişte, au urmat felurile principale, din care Florentina iubea doar ceafa de porc, depăşită fiind de experimentele cu cârnaţi de peşte pe care mama ei le încerca în fiecare an. Prunel, care mânca absolut orice, balonat de un sfert de oră, nu părea să cedeze aşa uşor.

La final, cafeluţa şi deserturile. Primul semn pe care Florentina l-a primit cum că ceva ar fi în neregulă a fost că prăjiturile, în afară de tortul diplomat, erau cumpărate de la o cofetărie dubioasă. Mama Magiun nu permitea niciodată alte prăjituri în afară de cele făcute de ea în incinta casei.

După ce toată lumea şi-a reluat poziţile strategice şi câte o felie de tort a fost alocată, mama Magiun s-a ridicat în picioare, cu un pahar de vişinată în mână.

 

Florentina s-a uitat lung la femeia de peste masă.

Mă-sa purta o bluză înflorată cu decolteu, spre deosebire de treningul ei festiv obişnuit, şi chiar părea că zâmbeşte. Miji ochii mai bine şi văzu chiar o briză de Maybelline pe faţa ei.

Se întoarse spre Prunel:

-“Să-mi bag pula, asta e dată cu rimel?”

Nu primi nici un răspuns, fiindcă Prunel era ocupat să îşi îndese în fălci salam de biscuiţi cu degetul, aşa că Florentina se concentră în continuare asupra mă-sii.

-” Dragii mei“, începu doamna Magiun. “După cum ştiţi, acum 30 de ani s-a născut Florentina, apoi Isabela, la cinci ani distanţă. (către Prunel) Eu am o vârstă! 51 de ani, dacă nu ţi-a spus asta mică încă, ştiu că nu-i arăt, dar astăzi, Dumnezeu mi-a dat încă un miracol.”

Sunt însărcinată în luna a doua.”

 

Florentina scăpă din gură o bucată bălită de tort cu frişcă vegetală, îl împinse pe Prunel şi sări peste copilul idiot al Isabellei.

– DĂ-TE CA BORĂSC.

În timp ce îmbrăţişa toaleta, Florentina putu auzi o linişte mormântală, urmată de un râs isteric al lui Buni Magiun cea surdă, care dură până ce Florentina a tras apa.

**

Zece minute mai târziu, aşa cum preconizase Prunel, tânărul cuplu era în Skoda Octavia în drum spre Caracal, unde nu exista riscul unor veşti ciudate de reproducere.

Înainte să o pună pe Beyonce la loc, Florentina mai reuşi să şoptească:

“Coaie. Tre’ să facem urgent un copil.”

TO BE CONTINUED

 

 

 

 

**************

 

 

28
14 Comments
 • Elena
  April 26, 2016

  măi, fato, ești genială!

  • Oana
   April 26, 2016

   mulsumesc Nusico, asemenea

 • Tatiana
  April 26, 2016

  Moooore…please ! Freaking genius ??!

 • MaryMe
  April 26, 2016

  Ahahaha! Holy shit! I did not see THAT coming!
  Vorba aia..well ain’t that cute…but it’s wrooong!
  Ummm…felicitari, I guess! At least you have Beyonce!

  • Oana
   April 26, 2016

   at least we ALL have beyonce :))

 • Stefan
  April 26, 2016

  Am cazut pe jos (unde era sa cad?!) de ras!!! O sa mai citesc odata la 3 ore sa nu ma plictisesc.
  Dar nu am inteles un lucru…de ce schimbasi pe Constanta?!
  astept continuarea ca pe Dallas 🙂

  nu au inventat astia semne sa exprime ce m-am distrat pe textul asta…

  • Oana
   April 26, 2016

   ce schimbai pe constanta? caracalu?

   • Stefan
    April 26, 2016

    Pitestiul. Ala e leaganul civilizatiei…titiciene…

 • Stefan
  April 27, 2016

  Off topic
  Uuuu…
  Pe fata de mai sus, Elena, o cunosc! De la tedoooo.
  Unul dintre cei mai sufletisti oameni I ever met ?. Nu te uit Elena cu Etsy&Pyiama…m-ai ajutat desi nu ma cunosteai!

 • Teodora
  April 27, 2016

  Florentina e un fel de Sasha Fierce? 😀 Stiu ce ai povestit, dar cum am citit Beyoncé la inceputul textului, a aparut rapid si ideea asta. Abia astept sa vad cum va continua saga Magiun&Bors

  • Oana
   April 28, 2016

   YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))) finally cineva si-a dat seama

 • Stefan
  April 28, 2016

  Stati asa sa va povestesc ce s-a intamplat cu fam Magiun in Bucuresti.
  Intai un pic de background. Eu imi fac pedichiura (da mah, ce?!) la salon unde cred ca sunt 3% barbati clienti. Iar la mine dureaza cam o ora jumate operatia asta imposibil de dureroasa. Fetele de acolo ma stiu ca pe un cal breaz…dooooh!
  Ieri am fost acolo si pentru ca dureaza si mai ales pentru ca ma doare ca dracu, am zis sa fac un pustiu de bine sa le povestesc de Florentina Magiun…
  Si m-am infipt bine pe scaun si am anuntat ca o sa le citesc ceva vesel (erau 3 fete cu cliente plus moa). Nici nu am ajuns bine la faza cu Sasha Fierce ca fetele s-au prins ca e fara perdea…dar la faza cu sexul oral…erau toate pe jos de ras iar lu una i-a scapat scalpelul pe jos (probabil se gandea la ultima partida si era recenta). Problema a fost ca pedichiuriestei mele a inceput sa ii tremure mana (de rusine?!) si m-a crosetat de a trebuit sa pun si punct si virgula…
  Dupa care aproape a orice faza radeau fara oprire, mai ales de bunica Magiun…bai nene am vazut lacrimi in ochii lor…eu zic ca sigur au vizite d’astea in weekendul asta…daca nu cumva borasc in vama…
  Nu reuseam sa citesc decat cu scrasnete, icneli si tipete ca asta ma lucra la foc repede sa termine cat mai repede sa plec dracu de acolo ca am facut-o de ras…
  Nici nu stiu cand a trecut timpul si am ajuns la sfarsitul povestii dar toata lumea era transpirata de ras doar ca nu prea le-a convenit ca la sfarsit a borat si Florentina..dar era normal nu?
  Abia astept sa le povestesc continuarea sa o vad pe pedichiurista cum se inverzeste si rade infundat.
  Deci…Oana…eu am urmatoarea programare peste 3 saptamani…poate pana atunci se intoarce Florentina de la Caracal (doamnee ce destinatie).
  P.S. Sa nu uit. M-a intrebat pedi…auzi?! dar cine a scris asta? o prietena de a ta? doamnee in ce anturaj ai intrat…te credeam om serios…
  :)))

 • anca
  May 4, 2016

  Saraca florentina! eu sunt din brasov asa ca stiu cum e sa stai cand te duci la parinti in trafic cu oameni care se duc la o betie relaxata “la munte”=aka sinaia-busteni-azuga-predeal . :)))

 • Luizza
  May 5, 2016

  M-a amuzat foarte tare articolul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *