Budincă de orez cu mango, banane, iaurt şi lime

By Monday, April 4, 2016 2 , , 17

Această reţetă este din cea mai nouă carte a lui JO, despre care aveam foarte multe prejudecăţi înainte să o citesc (cuvântul “superfood” mă face, în general, să mă doară ochii) şi care m-a făcut să mă întreb ce culoare are de fapt părul lui Jamie.

9780718181239_JO_Everyday_Super_Food_COVERONLY-789x1024

Probabil că şaten deschis.

HOWEVER! Deşi cartea se bazează pe “cât de multe proteine are acest preparat” sau “salata asta este bună după sală”, realitatea e că, indiferent dacă te preocupă subiectul sau nu, reţetele în sinea lor sunt bestiale şi foarte simple.

Acesta este un exemplu, pe care eu îl folosesc ca mic dejun. Are lapte vegetal, ceea ce (să nu vă cadă chiloţii!) mie îmi place foarte mult, orez negru (e pe la nişte Mega Imajuri) şi mango.

 

Budincă de orez negru cu mango, banane şi lime

4 porții

 

200g de orez negru*

1 mango bine copt

1 lime

1 lingură alune de pădure fără coajă

2 banane bine coapte

200ml lapte de alune de pădure (sau orice altă băutură vegetală similară)

1 lingură extract de vanilie

1 linguriță de miere (opțional)

4 linguri cu vârf de iaurt

 

1 Gătește orezul negru puțin mai mult decât este recomandat pe ambalaj, până când se umflă şi devine lipicios, apoi scurge-l și lasă-l la răcit. Între timp, decojește și îndepărtează sâmburele de la mango și pasează pulpa, împreună cu zeama de lime, cu un blender vertical, apoi transferă pasta într-un bol. Prăjește alunele de pădure într-o tigaie uscată până capătă o culoare aurie, apoi zdrobește-le într-un mojar.

2 Decojește bananele, rupe-le în bucăți și pune-le împreună cu laptele de alune de pădure, extractul de vanilie și două treimi din orezul negru într-un robot de bucătărie, apoi pasează-le – în funcțe de cât de dulci sunt bananele, mai poți adăuga o linguriță de miere. Adaugă pasta obținută în orezul rămas, apoi amestecă – orezul îi va conferi o textură și culoare frumoase. Transferă amestecul în 4 pahare sau borcane. Adaugă pasta de mango și miezul de la o jumătate de fructul pasiunii, apoi pune câte o lingură generoasă de iaurt și presară deasupra alunele și fulgii de cocos.

 

*Evident, să nu fim ţărani, merge cu orice fel de orez.

17
2 Comments
 • Stefan
  April 12, 2016

  Am facut aseara. Mi-a placut f mult. Nu a iesit perfect pentru ca am subestimat puterea lipiciului ala de orez. Evident am fost taran si am pus orez integral…bleah.
  Data viitoare pun arpacas…poate nu lipeste asa tare si nu tre sa distrug blenderul…

 • catalina
  April 9, 2019

  :))))))))) “sa nu fim tarani, merge cu orice fel de orez”
  nu stiu cum ratasem postul asta pana acum…

  me luv you long time, oana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *