Chicas Bravas, o colecţie nouă de farfurii şi nu numai. O poveste cu Natalia Oreiro

By Monday, March 28, 2016 5 , 21

Some words have no translation. It’s easy enough to approximate the meaning but the emotion is lost. That’s how I feel about the word “tormenta”.  It means nothing more than a storm, but “tormenta” is just a better word for it. Storm clouds can be chased away, tormentas have to be waited out.

 

                                                                                           Ana Sofia Peláez

 

Una dintre multiplele chestii pe care le fac uneori când beau singură acasă, o dată la câteva săptămâni (să spunem “săptămâni” for the record) e să îmi pun muzica pe care o ascultam acum vreo 15 ani. În unele ocazii se întâmplă să fie AS XX şi Genius, în altele sunt piesele din telenovelele la care mă uitam la vremea respectivă.

 

Toate gagicile din generaţia mea au învăţat spaniolă graţie lu’ Natalia Oreiro, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când ajungem prin Barcelona putem să purtăm conversaţii coerente la restaurante, în care mai scăpăm câte un estoy embarazada şi quiero mucha sangria in my face!. Dar ne descurcăm să comandăm creveţi la finalul zilei şi cred că am putea să mulţumim împreună postului Acasă TV pentru asta.

 

Desigur, în pare parte am vizionat telenovela Muñeca Brava în secret (alături de Primer Amor/ A mil por hora, Corazon Salvaje şi  Kachorra), când ai mei erau la muncă sau dracu ştie, fiindcă în familia mea se considera că aceste seriale îmi vor scădea IQ-ul şi că n-o să mai fiu în stare să citesc vreodată o carte pentru a deveni intelectuala pe care toţi şi-o doreau.

 

Dar am învins.

Motivul pentru care Cambio Dolor pe repeat mă face să mă simt atât de bine îmi scapă. Poate are ceva de a face cu faptul că Natalia Oreiro a fost prima care m-a învăţat că e ok să fii stupidă, împiedicată, să îţi bagi pula dacă situaţia o cere, să fii sinceră chiar dacă ai belit-o dup-aia. Şi să nu uiţi niciodată să te joci.

chicas bravas marina moldovan oana titica

 

Într-o astfel de noapte mi s-au arătat mesajele pentru colecţia Chicas Bravas, aşa că i-am scris Marinei Moldovan un mesaj care ar fi putut începe cu “făi, vrei să…”, dar n-o să ştiţi niciodată cum a fost. Cert e că Marina a zis DA, as the bona fide gorgeous doofus that she is şi s-a pus pe o grafică mişto, care pentru mine reprezintă ideea de silly / autoironic / spanac într-un mare fel. Şi s-a întâmplat asta:

 

Colecţia Chicas Bravas

 

Cu farfurii, platouri  şi altele care pot fi cumpărate aici.

 

1 Platou Donde esta el Jamon?

donde esta el jamon

Mesajul ăsta l-am scris pentru că literally îmi era foame în momentul ăla şi visam la un Jamon Iberico de la magazinul El Porquet pe care îl terminasem în ziua precedentă (magazin care s-a închis între timp SOMBAPULA, sunt foarte tristă). Jamon Iberico este, aşa cum am învăţat acum ceva timp când Mazilu a avut ideea de geniu să facem un număr spaniol la Good Food, ceva MULT MAI BUN decât Jamon Serrano ăla de-l iei de la supermarket. Practic, cel mai bun mezel pe care poţi să-l mănânci în viaţa asta.

 

2 Farfurie Mujer latina con sangre caliente

mujer latina con sangre caliente

Pentru că inspiraţia mea e limitată, asta a venit tot de la prietenele mele gagici, fiindcă în liceu ne spuneam între noi că suntem Mujeres latinas con sangre caliente. Nu ştiu de ce. Eram acelaşi grup care înfiinţase formaţia de punk alternativ fără activitate Cade Vaca. Eram foarte creative.

 

3 Farfurie No tengo fronteras

IMG_5809

Pentru zilele alea bune în care ai un exces de încredere, aceasta este o farfurie drăguţă şi albastră.

 

4 Bol Corazon Latino

oana titica corazon latino

Fiindcă suntem nu doar super, ci şi isterice, impulsive, fără răbdare şi toate lucrurile frumoase pe care Natalia Oreiro ni le-a lăsat moştenire. Acum şi pe un castron pentru cereale.

 

5 Cană Puta Mierda

puta mierda

Pentru toate dimineţile.

 

6 Farfurie desert Chica del Barrio

marina moldovan

Păzea, asta e o farfurie mai mică, pentru desert, da?

 

ACESTEA FIIND SPUSE

Aş vrea doar să vin în întâmpinarea întrebărilor voastre legate de unde am făcut pozele şi ce e cu halatul ăla animal print SUPERB? Ei bine, există acest showroom nou care se numeşte Collezioni, în Floreasca, unde au produse Roberto Cavalli Home, mai exact gresie şi faianţă (“Luxury Tiles” if I may), PLUS obiecte precum cada aia galbenă pe care am zis că o fur într-o zi (dar pare complicat logistic) şi multe accesorii gen prosoape şi halate foarte mişto, care nu sunt deloc scumpe comparativ cu ce aţi presupune. Dar despre asta într-o postare viitoare.

Profit de ocazie să menţionez că pozele au fost făcute de Codrina Cazacu, o fotografesă up-and-coming SUPER TALENTATĂ şi o gagică foarte mişto (eu sunt terminată după pozele ei la mare).

Căreia îi mulţumesc foarte mult că a făcut imaginile astea să arate aşa bine.

Şi Marinei, desigur.

marina moldovan

Însă mai ales lu’ Natalia Oreiro.

Toată colecţia e aici.

PUPICUŢ.

21
5 Comments
 • Robert
  March 28, 2016

  Și farfuria cu “schimb durere pentru libertate” unde îi?

  • Oana
   March 28, 2016

   hehehehe. mai incolo :))

 • Teodora
  March 28, 2016

  Chiar ca a facut o grafica senzationala! Voy a compar el plato Mujer latina con sangre caliente. Singura telenovela la care m-am uitat a fost Muneca Brava si cat timp a fost difuzata, profesoara mea de italiana turbase, ca toate fetele din clasa ajunsesem sa vorbim mai degraba spaniola decat italiana :)) Semnez comentariul cu un: Jose Armando, tu eres un desgraciado!

  • Oana
   March 28, 2016

   AAAAAAAAAA. desgraciado 😡 uitasem

 • Ana
  March 31, 2016

  Si, daca as putea sa completez, unde sint alea cu Te desprecio, Non quiero verte nunca mas, Non podemos casarnos, yo soy tu hermana, Te voy a matar, te voy a destruir (sper ca imi aduc aminte bine :), Te quiero a mi lado?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *