Masa Familiei e de azi online

By Monday, March 14, 2016 0 9

Emoţionată ca în orice zi de luni şi, în mod excepţional, uşor mahmură, sunt foarte mulţumită să vă anunţ că azi s-a lansat Masa Familiei, un serviciu de gătit la oală şi un proiect* la care a contribuit puţin şi prietena voastră blondă aici de faţă.

(*NU E AL MEU, ca să nu-mi iasă vorbe, doar am ajutat).

Bun.

 

What IZ Masa Familiei?

Este fratele mai mare al lui Rică şi Gică, care întâmplător într-o perioadă era site-ul meu preferat de comandat mâncare în timpul zilei, pentru că ciorbele erau un vis, iar deserturile erau ceva de-ţi cădeau chiloţii.

masa familiei 2

Masa Familiei s-a întâmplat ca o continuare a lui Rică şi Gică, însă spre deosebire de acesta din urmă, la Masa Familiei se găteşte la oală (a.k.a. mai multe porţii). Par example, ai o petrecere în weekend, ţi-ai invitat prietenii şi n-ai chef să găteşti deoarece câinele ăla nu se scoate singur în parc şi ţi-e somn şi lene? Intri aici şi vezi ce te-ar coafa din meniu.

Sunt sigură că aţi prins ideea.

Acum.

 

Cum se face mâncarea?

masa familiei echipa

Bucătarii Gică şi Oana se ocupă personal de toată echipa a.î. mâncarea să fie din ingrediente cât mai bune posibil. Oana, care e în principal pe partea de deserturi, face TOATE aluaturile de la 0, foloseşte doar păstăi de vanilie şi unt. Iar legat de Gică, bucătarul principal, am doar atât de zis: am asistat zilele trecute la o conversaţie în care cineva de la capătul celalalt al telefonului vorbea despre ceva premix şi nu vreţi să ştiţi cât de nervos devine un bucătar cu principii  în timp ce explică într-o voce de Gordon Ramsay “NU O SĂ PUN ÎN VIAŢA MEA VEGETA ÎN MÂNCARE”.

Acestea fiind spuse, trecem la lucrurile importante.

 

Ce e foarte bun în meniu?

I hereby vă las mai jos o listă cu chestiile pe care le-am mâncat personal de la Masa Familiei şi care mi s-au părut un vis. Majoritatea sunt preparate tradiţionale, mi se pare că le ies cel mai bine şi, de asemenea, sunt reţete pe care mie îmi e foarte lene să le fac, dar pe care mi le doresc din când în când.

Iată:

  1. Ciorbă de perişoare

ciorba-de-perisoare

SO MUCH SLURP! (Ciorbă de perişoare chiar n-am făcut în viaţa mea şi nu preconizez că o să mă apuc în următorii ani.)

 

  1. Supă cu găluşte

supa-cu-galusti

Din alea pufoase.

 

  1. Ciorbă de lobodă

ciorba-de-loboda

(Asta fac acasă într-un mod isteric în ultimele zile, însă vreau doar să subliniez că există în meniul Masa Familiei dacă vouă vă e mai lene –  nu ştiu multe locuri care să aibă aşa ceva).

 

  1. Drob

drob

DROOOOOOOB!!!! Ceva ce eu aş putea să mănânc oricând şi mă deprimă că se întâmplă doar de Paşte. Aici e în meniu tot timpul.

 

  1. Musaca

musaca-

Prezentă în meniu şi pentru că am frecat personal patronajul* la ridiche până i-am convins. J’aime bien musacaua, dar nu fac niciodată acasă. Asta în mod particular e foarte bună.

 

*Patronajul fiind Nona, una dintre cele mai mişto, smart şi frumoase femei. See?

Nona Groza

 

  1. Ciulama de ciuperci

ciulama-de-ciuperci

Reţeta mea preferată din tot meniul. Are multă verdeată, ciupercile sunt proaspete şi sosul e un vis.

 

  1. Lapte de pasăre

lapte-de-pasare

Nu pot să vă explic cât de mult mi-am dorit să existe într-un loc lapte de pasăre pe care să-l pot comanda acasă.

 

  1. Ecleruri

eclere-cu-ciocolata

Cu cojile făcute de la 0 şi crema la fel, nu ştiu ce face Oana cu eclerurile astea, dar eu o dată am mâncat şase în 15 minute. Ştiţi ce zic?

 

Acum mă duc să mănânc juma’ de oală de fasole bătută.

Toodles!

 

PS FOARTE IMPORTANT: Comenzile din prima săptămână primesc automat o tavă cu prăjituri CADO. Mmmmhmmm. Comanda minimă e de 90 lei. Livrarea se face de pe o zi pe alta.

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *