Florentina Magiun la cină romantică

By Thursday, March 3, 2016 7 84

Florentina îşi apropie ochii de monitor ca să citească mai bine mailul primit de la Prunel.

 

În textul redactat în jurul prânzului zilei de 1 martie, iubitul ei îşi exprima dorinţa ca, cu ocazia acestei sărbători importante şi costisitoare pentru bărbaţi deopotrivă, să o scoată pe Florentina (pe banii lui) la restaurantul ei thailandez preferat. Adică în seara respectivă, după birou.

 

Timp de cinci minute, Florentina s-a uitat fix în ecranul calculatorului şi nu doar fiindcă era super mioapă, ci pentru că știa ce să aleagă. Ca întotdeauna în viaţa ei,  două chestii se băteau cap în cap:

1 Florentina IUBEA restaurantul ăla, deşi nu îi era foarte clar de ce. De fiecare dată când mergea acolo mânca doar o chestie cu noodles şi creveţi, pe care o considera sfântă. (O dată la şase luni, Florentina găsea o “cea mai bună chestie” pe care o mânca în prostie până se plictisea, apoi trecea la următoarea. Anul în care a descoperit ceva friptură la Marriott a fost cel mai nasol an financiar pentru Magiun F. PFA)

2 În ziua cu pricina, arăta ca o găină smotocită şi încălţată în adidași. Defazată ca întotdeauna, uitase că era 1 martie, aşa că atunci când colegii ei de la IT i-au adus zambile şi au vrut să o pupe, s-a scuzat că îi miroase părul a ceapă prăjită, dar a făcut omletă de dimineaţă şi n-a mai avut timp să se spele pe cap, înţelegi tu, Sandu, mersi de flori, ştii cum e…

 

ÎNSĂ, ca mai întotdeauna, stomacul Florentinei a învins conflictul interior, aşa că zece minute mai târziu, Prunel primea un reply cu “DA, COAE, MERSI!!!!!!”

 

Spre norocul ei, pentru partea estetică i-a sărit în ajutor Feli, singura colegă cu care Florentina se înţelegea bine (Feli era super bunesă, ceea ce însemna că restul femeilor din firmă nu vorbeau cu ea din oficiu. Florentina, de regulă ciufută şi antisocială, nu avea nimic cu femeile care arătau mai bine decât ea şi îi mulţumea lui Dumnezeu că măcar cu chestia asta a sărit-o la problemele psihice).

Feli avea trei tipuri de şampon uscat Batiste la ea: unul pentru păr blond, unul care mirosea a plajă tropicală şi unul care era pe terminate, aşa că Florentina s-a şpreiat bine la rădăcini cu toate. Ulterior, deşi arăta ca şi cum se tăvălise printr-un strat de făină, măcar nu mai mirosea a ceapă.

***

“- Sunt o ţărancă.”, reflectă Florentina la volan în drum spre restaurant, singură în maşină, în timp ce încerca să mai dea nişte straturi de rimel peste cele de dimineaţă.

Zilele trecute tocmai văzuse o campanie outdoor pentru reabilitarea cuvântului “ţăran”, al cărei protagonist un Domn Celebritate Locală, care încercase din răsputeri să o tufă cu câţiva ani în urmă într-un club din Mamaia, în ciuda faptului că soţia şi copilul îl aşteptau în camera de hotel. Chiar şi lemn de beată, Florentina i-a apreciat îndârjirea şi soluţiile logistice pe care i le-ar fi propus pentru a nu se suprapune cu nevasta.

Dar revenind. Outdoor-ul spunea “Sunt Domnul Celebritate Locală şi recunosc. Sunt un ţăran”, ceea ce a făcut-o pe Florentina să îşi dea o palmă peste frunte:

-“Da, frate, ştiam eu?!?!”, îşi dădu seama ea, fiindcă fix “Eşti un ţăran” îi spusese Domnului Celebritate în vara respectivă, după ce îi încercase să îl fenteze de mai multe ori cu “Nu vreau”, “Miroşi a butoi”, “Vezi că te sună nevastă-ta” și “Am infecţie urinară”.

În sfârşit, publicitatea outdoor îi făcea dreptate Florentinei  şi în sfârşit se simţea parte a unui target bine ales.

***

Întâlnirea romantică a decurs minunat mai ales pentru Florentina, care a mâncat o porţie de 400g de noodles cu creveţi în 7 minute. Prunel, însă, fiindcă lucra în corporaţie cu multe colege, deja începuse ziua prost, falimentând de la 30 de buchete de zambile. Starea i s-a accentuat în momentul în care şi-a dat amintit că de fiecare dată când Florentina mânca mult şi repede sfârşea prin a se eschiva de la sex oral, motivând că îi vine înapoi, aşa că de 8 martie şi-a promis că o va duce la Salad Box în mall.

***

A doua zi dimineaţă, Florentina deschise ochii şi îl văzu pe Mirel, care arăta ca şi cum nu o mai văzuse de un deceniu.

Dug-from-up

Apoi, auzi din partea de jos a propriului corp nişte zgomote ciudate, care semănau cu cele pe care le scotea maşina ei când i se bălăngănea ceva în portbagaj.

“Să dea dracii.”, mai apucă să gândească în timp ce o tăia spre baie şi îi mulţumea Cerului că Prunel era deja la birou şi muncea în miros de zambile.
***

Florentina nu mai avusese niciodată toxiinfecţie alimentară, aşa că atunci când s-a întors prima dată din drum după cinci minute de condus spre birou, i s-a părut ciudat. A doua oară a amuzat-o, iar a treia oară a hotărât că n-are cum să ajungă la muncă, aşa că sunat să-şi ia liber şi, înainte să închidă telefonul, a putut auzi doar un “Iar borăşte beţiva asta….”

Când, într-un final, a reuşit să ajungă la farmacie şi să ceară Smecta, precum văzuse la televizor, şi-a dat seama că trebuie să o taie urgent înapoi acasă, aşa că a încercat să grăbească lucrurile.

I s-a adresat precipitată farmacistei:

-Buna ziua, nişte Smecta vă rog.

– Imediat. (spuse farmacista ridicând un deget și terminând de scris un SMS, sprijinită cu cotul pe casa de marcat)

-Fiţi amabile, Smecta astea, sunt efervescente?

– […] (bip.  bip. bip)

– Smecta asta, doamnă, o pun în apă?

– Sunt prafuri. (răspunse farmacista, încheind SMS-ul)

 Păi şi ce fac cu ele?

– Le luaţi.

– PE UNDE???

– Cu apă…. Ia staţi aşa (ridică ochii din telefon şi se uită la Florentina, care îşi încrucişase la maximum picioarele şi respira foarte rar). NU AŢI MAI LUAT SMECTA NICIODATĂ????

– NU, DOAMNĂ!!!!

– Vaaaaai, ce norocoasă sunteţi! (Către clienţii care urmau la coadă: ) Vă daţi seama, n-a luat niciodată Smecta, incredibil, domnişoară, păi şi bebeluşii iau Smecta!!! Toată lumea ia Smecta!!! (se aplecă sub tejghea)

– MMMMPPFFF. (încercă Florentina să se calmeze, amintindu-şi de ziua în care o farmacistă a strigat  DE CARE CANDIDOZĂ ZICEAŢI CA AVEŢI??? din depozitul din spate “)

– Nu-mi vine să cred, sunteţi primul client care zice aşa ceva.

– HAIDEŢI DOAMNĂ!!!!!!!

– Aveţi apă plată acasă, da?

– DOAMNĂ MĂ GRĂBESC.

– Bine. 4 lei, vă rog.

***

Niciodată nu a fost Florentina mai fericită decât atunci când a văzut scara blocului în faţa ochilor şi niciodată mai dezamăgită când după un stâlp l-a văzut pe Prunel cu o caserolă de supă în mână.

“-Am venit să văd dacă te simţi mai bine. Pot să urc?”

 

————————–

84
7 Comments
 • Ioana
  March 3, 2016

  chiar sper ca someday these stories will be turned into a book 🙂

  • Oana
   March 4, 2016

   cu o coperta super stupida sau ceva :/

   • anya
    March 4, 2016

    Vreau sa cumpar cartea! Poti sa faci concurs pe blog. Meet florentina and she will write you in book! Intr-o zi Florentina Magiun se intalni cu o fana .Mimi oaia blonda a biroului . Mimi se agita ca un pepsi , dar era pisi intr-un sens bun asa. 🙂

 • marii
  March 3, 2016

  oana te-ai uitat cumva la totul despre sex? ca mi se pare ca povestile lu florentina, cine e ea da chiar, sunt episoadele astea. asta de azi mi s-a parut la fel cu episodul cu fata bruneta si sotul chel cand au fost la restaurant si au facut…. indigestie. mi s-a intamplat si mie odata cu sotul meu da nu chiar asa ca in sex si ca la florentina.e indiscret.si mi-am mai amintit niste episoade ca ma uit sa invat, despre femeie si barbati. scrii o carte pe blog despe serial?mie mi-ar place si mai am prietene la care le-ar place. iti dau email pe privat cu alte episoade daca n-ai terminat-o inca. sa nu gte superi ca te intreb, imi place de tine de milioane. am si eu un catel, dar pechinez, are 8 ani inca n-avem copii eu cu sotul meu dar sper, anul asta.

  • Unu'
   March 4, 2016

   Ca tot vorbeam de un target tinta, bine ales… :))

  • Diana
   March 8, 2016

   WTF :))

 • Elena
  March 4, 2016

  bine, coae!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *