Salată cu Brie şi piersici din compot şi despre reuniunea de liceu

By Wednesday, January 20, 2016 2 , 13

N-au nici o legătură una cu cealaltă, salata cu reuniunea, dar m-am trezit dându-mi seama din nou că în vară am evenimentul care marchează 10 ani de la absolvirea liceului.

Salata e altă poveste, pe care o lăsăm pentru mai jos.

Anii mei de liceu au fost, atât privind retroactiv, cât şi în timpul desfăşurării lor, splendizi. Aveam o formaţie de punk alternativ care se numea Cade Vaca (Adinuţa, Dumitra, Bălăceanu, sper că citiţi asta) şi care, precum sediul social al firmei mele, nu avea activitate.  Adică eram cinci pizde care nu ştiau de fapt să cânte la absolut nici un instrument, dar care se pozau în sala de repetiţii a liceului oricând aveau ocazia şi se anturau cu băieţii din formaţia oficială de rock a instituţiei de învăţământ. Eu eram basistul, desigur, pentru că tocmai începuse perioada în care voiam să mă mărit cu Flea de la Red Hot Chili Peppers, care mi se părea şi mi se pare în continuare cel mai tare basist. Primul nostru single pe care nu l-am cântat (sau compus) vreodată se numea “Rău mă dor ovarele”.

IMG_0844

Ca să înţelegeţi, ne distram.

Un an am fost brunetă, ceea ce înseamnă că arătam ca un păstârnac cu perucă. În rest, I got by fiind blonduţă sau roscată, îmbrăcată cu tricouri negre and mildly unattractive. Cred că eram şi puţin tocilară, fiindcă am luat bacul cu 9,80 şi ceva, în condiţiile în care copiasem DOAR la biologie.

Vorbeam zilele trecute cu o fostă colegă de generaţie who goes by the name of Celia (pe care o ştiţi probabil ca autoare a acestor chestii geniale)

… şi ne-am dat seama că o să ne vedem în vară la întâlnire. Ceea ce m-a făcut să mă întreb cum va arăta evenimentul din perspectiva noastră, ca femei nemăritate şi fără copii, dar cu nişte pseudorealizări profesionale considerabile.

Aşa că, în loc de copii, m-am gândit că o să producem aşa (eu & my friends adică)

 1. Velcea o să aducă o babă grasă şi superbătrână, care nu a murit datorită ei (Velcea e cardiolog).
 2. Kiki o să aducă nişte studente pensate şi cu unghii false, pe care o să le pună să recite ceva în portugheza pe care le-a predat-o cu succes, proving că you CAN force culture upon people.
 3. Eu o să aduc nişte farfurii pe care o să le dau, eventual, cu discount celor care vor să cumpere mai multe, ca să am activitate şi să nu fiu nevoită să vorbesc cu oamenii.

Sau o să închiriez un copil. Mai vedem

ABIA AŞTEPT REUNIUNEA!!!

Acum, salata. Vorbeam serios când ziceam că nu are legătură cu nimic din ce vorbeam mai sus. De asemenea, încercaţi să puneţi blue cheese în loc de Brie, e chiar mai bună.

****

piersicile din 1 borcan de compot (scurse, ca să nu facă băltuţă în castron)

200g de Brie, tocată cuburi

1 caserolă de valeriană

1 mână de alune de pădure, uşor rumenite

cremă de oţet balsamic, pentru stropit

ulei de măsline, pentru stropit

Amestecaţi tot şi mâncaţi.

BOOM!

13
2 Comments
 • Teodora
  January 22, 2016

  1. Bookmark pana cand temperaturile ajung la 0 grade. Momentan tot ceea ce mananc trebuie sa fie caldut, cald sau fierbinte 🙂
  1. Ma dispera astfel de reuniuni, cand ar trebui sa rezum 10 ani din viata mea in 20 de cuvinte: nu sunt maritata, nu am copii si nu sunt disperata dupa a avea o cariera, dar uite asa a iesit :)))

 • Codrina
  February 2, 2016

  Am încercat azi salata cu pere proaspete în loc de piersici și blue cheese în loc de brie. Mamă-mamă ce bunătateeeee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *