Vulnerabilia, a very short story despre o femeie

By Tuesday, December 8, 2015 9 , , 21

“In the deepest hour of the night, confess to yourself that you would die if you were forbidden to write. And look deep into your heart where it spreads its roots, the answer, and ask yourself, must I write?” – Rilke

Acesta este un citat pe care îl ştiu fiindcă e scris pe un tatuaj de-al lui Lady Gaga, evident. Lady Gaga ştie nişte chestii. Şi găsesc citatul cumva foarte adevărat. Cine suntem e în tot ce facem.

Vulnerabilia e o poveste extrem de scurtă despre mine şi despre femeile din jurul meu. Despre cine suntem şi despre cum ne spunem povestea în fiecare zi. A început într-o noapte în care am ajuns beată acasă şi am scris chestia asta, pe care am salvat-o în folderul cu documente pe care le scriu ca să scot căcaturile din mine şi care niciodată nu sunt publicate, doh.

 

A fost ceva de genul ăsta:

 

“I don’t have the ability of being something else other than I am.” – Nigella Lawson

Toate căcaturile care ne-au făcut femei.

All the heartbreaks.                                                          

Toate conflictele interioare.

Toate sentimentele pe care le avem pentru că, la final, la aia ne reducem. Not the pretty instagram pictures. Facebooku’ ăsta ne face pe toate să părem o adunătură de fete care pozează mâncare şi pantofi şi au o viaţă minunată.

Cât trebuie să munceşti încontinuu cu tine pentru viaţa asta minunată.

Toate prăjiturile pe care le-ai făcut pentru cineva care nu merita.

Toate nopţile nedormite şi petrecute deasupra unui excel, cu o sticlă de vin care se termina prea repede în timp ce îţi spuneai “you can do this. you can do this.”

Toţi bărbaţii la care te-ai uitat în timp ce te gândeai să îmi bag pula nici ăsta nu e suficient de deştept pentru mine.

Toate momentele în care n-ai avut încredere şi ai stat cu capul pe faianţa din baia de la birou şi te-ai gândit că you can do this.

Toate dimineţile în care ai ieşit de la sală şi te-ai gândit că ai da orice în momentul ăla să ai un Calif lângă World Class. 

Toate zilele în care ai cântat Coco Jambo urlând la semafor cu geamul deschis la maşină.

Pentru că după toate astea ai scos capul din peşteră şi ţi-ai dat seama “ce căcat, nu e chiar aşa greu”. This is a good life.

 

Şi aia a fost.

oana titica marina moldovan vulnerabilia 2

În zilele următoare au ieşit nişte texte noi şi stupide pentru nişte farfurii care vorbesc despre mine mai mult decât orice am făcut până acum. Şi toate au fost scrise cu gândul la femeile pe care le am lângă mine sau la care mă uit în fiecare zi. Velcea şi Kiki (pe care nu le cunoaşteţi intiiiim, ele sunt ceea ce lumea ar putea numi “prietenele mele cele mai bune”, dar eu n-am găsit încă nişte cuvinte care să definească tot ce înseamnă pentru mine, deci o s-o lăsăm aşa), Mazilu (care e most of the times even nicer than I realize), Carmen, Beyonce. Eu.

 

The gorgeous designer

Nu era nimeni mai potrivit decât Marina Moldovan (see above) care să pună în grafică ce voiam eu să zic. N-o mai cunoscusem în afară de internet, ştiam doar că e foarte frumoasă şi că are un brand care se numeşte SkinDeep, al cărui nume spune o poveste despre tot. Marina e incredibilă. Cu Marina am făcut glume proaste de la prima întâlnire. Nici nu ştiam că vreau să mai fac farfurii, ştiam doar că vreau să fac ceva cu ea.

oana titica marina moldovan vulnerabilia 4

Vulnerabilia e un cuvânt pe care am crezut iniţial că l-am inventat, dar apoi m-am prins că mai există ceva formaţie rock din America care are acest nume. ÎN FINE. În capul meu, e o combinaţie de “vulnerabil” şi “memorabilia”. Pentru că asta suntem ca femei. So much vulnerable şi în acelaşi timp so much brave încât trecem în fiecare moment peste, de când ne trezim şi până seara când ne băgăm la somn. It is who I am and who we are.

Deci aşa. Asta e o colecţie nouă şi asta am vrut să zic cu ea.

 

THE VULNERABILIA PLATES

vb01

1 Brains before asses – Pentru că o să cred în continuare că our brains sunt cel mai mişto lucru pe care îl avem. Şi dacă avem şi un fund interesant în paralel, aşa să ne ajute Dumnezeu.

vb02

2 Great butts are made in the kitchen Pentru toate prăjiturile şi tocăniţele care s-au dus unde trebuie.

vb03

3 Watch out for those curves –  Pentru că la un moment dat în viaţă îţi dai seama că formele alea sunt unele dintre cele mai mişto asseturi pe care le ai. Get it? ASSeturi.

vb04

4 I love you, Doofus – In mod ciudat, asta nu e făcută gândindu-mă la un tip. It’s for the women in my life cărora nu le-am spus niciodată pe gură că le iubesc.

vb05

5 Let’s get drunk together Pentru supravieţuire pe timpul meselor de Crăciun care urmează.

vb06

6 Of course I don’t play fair Pentru the little evil side of me. În ultima vreme am auzit destul de des că sunt o vacă, în nenumărate feluri. Asta e protecţia mea şi felul meu de a explica.

vb07

7 For the strongest girl – Dacă ar exista un singur lucru pe care aş vrea să-l dau cadou prietenelor mele, ar fi ăsta. Pentru că nu ştiu pe nimeni mai determinat decât ele.

vb08

8 Yes, I look better naked BECAUSE WE DO.

vb09

9 Yes, I’ve been naughty Pentru toate prostiile pe care le-am făcut anul ăsta şi pe care o să le mai facem şi la anul.

vb10

10 International Baking Princess O diplomă pentru toată făina împrăştiată pe gresia din bucătărie.

vb11

11 Santa’s not real, but we all know chocolate is better Ca să înţeleagă toată lumea ce cadou preferi.

vb12

12 Sex before food Dacă îţi ştii priorităţile.

 

AND NOW THE OSCARS

Aş vrea să mulsumesc.

 1. Lui Cătălin Georgescu, care este cel mai tare fotografist şi cu care râd absolut tot timpul la orice shooting şi a făcut aceste poze superbe, deşi eu şi Marina i-am tocat nervii consistent în timpul şedinţei foto.
 2. Cristinei de la La Maison pentru că ne-a lăsat să ne facem de cap în showroomul ei.
 3. All the ladies.

 

PLUS, nişte detalii despre livrare, ca să nu ziceţi că nu discutăm logistică: toate farfuriile din colecţia Vulnerabilia comandate până în data de 16 decembrie vor fi livrate între 17 şi 23 decembrie.

 

21
9 Comments
 • MIhaela
  December 8, 2015

  Hmm, bine, setul asta m- aconvins. I am broke as f..k, dar imi negresit macar o farfurie!

 • anca
  December 8, 2015

  So cool. Aia cu i’ve been naughty mi se pare geniala si imi aduce aminte de asta
  https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12308521_10153728208335941_3415225399504236130_n.png?oh=1c6f2ae7aaeb1ae0f6079afc191e587d&oe=571FC7FC
  🙂
  De fapt toate sunt cool. Astept si momentul cu lipstick is my vice 🙂

 • Diana
  December 8, 2015

  Aaaaaaa, ce faine! <3 Felicitari pentru proiect. Ordered!

 • gabriela Ursu
  December 8, 2015

  esti super senzatie si m-ai uns la suflet!Vreau si eu neste farfurii dom’le ca’s super tari:)
  succes!

 • Anca
  December 8, 2015

  mistoace 🙂 dar cam scump costul de livrare..

 • Monica
  December 8, 2015

  Ceva cu “do your damn homework” nu ai in plan? :))) Ca pe astea nu indraznesc sa le aduc acasa ca locuiesc cu niste tineri adolescenti…

  • anca
   December 8, 2015

   pentru adolescenti : RTFM

 • Irinel Craciun
  December 8, 2015

  OMG, OMG, cum ajung aceste minunatii la Timisoara ????

 • Christiana
  December 8, 2015

  Eu vreau cu “să îmi bag pula nici ăsta nu e suficient de deştept pentru mine”. Mulţumesc 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *