Party Plates, o colecţie de farfurii făcute de o blondă şi o roşcată

By Tuesday, October 20, 2015 33 , , 33

“Astea-s farfurii d-alea care se dau de pomană la parastase?” – colegul Radu Lăzărică, octombrie 2015

 

****

Azi am lansat o colecţie de farfurii, împreună cu Ioana Stănescu de la Colorate Boutique, artist plastic şi noua mea cumătră. Această lansare marchează primul pas către world domination, care a început cu faptul că am reuşit să conving pe cineva (Ioana) că e ok să scriem prostii pe nişte obiecte de pe care nu doar că va trebui să mâncăm, ci şi să le vindem.

Ce sunt astea?

Oana - Chicineta - Party Plates-4

Party Plates sunt nouă farfurii, care alcătuiesc o colecţie de mare senzaţie. Fiecare farfurie are un mesaj scris de mine şi pus în imagine de Ioana. Sloganul lor este “pentru petreceri la care chiar vrei să îţi chemi prietenii”, care demonstrează că A) am terminat trei ani de facultate de PR degeaba şi că B) colecţia se adresează unor persoane selective, ca să nu zic ciufute, fiindcă aşa cum am învăţat din cartea de mare angajament Blue Ocean Strategy, e bine să îţi găseşti o nişă de business neexploatată până atunci.

 

Care e povestea?

Prin luna august a anului curent, am primit un mail de la numita Ioana Stănescu, care îmi scria că îi place blogul meu şi că ea pictează manual farfurii. Îmi propunea să ne întâlnim, să văd farfuriile şi, dacă îmi plac, să scriu despre ele.

În momentul ăla istoric, în capul titicesc s-a aprins un bec care stătea stins din 1999, când am luat ceva premiu la olimpiada de engleză şi care nu mai pâlpâise de atunci.
I-am scris înapoi Ioanei: “PĂI STAI TU FATĂ NU MAI BINE FACEM NOI CEVA ÎMPREUNĂ ÎN CARE EU SCRIU MESAJE RETARDE ŞI TU LE DESENEZI? Şi în loc să le pictezi manual, LE FACEM LA FABRICĂ, să se vadă că suntem barosane???”

Aşadar asta am facut timp de trei luni, însă despre futaiul de project management, într-un post ulterior, care se va numi “Business pentru blonde amatoare care nu şi-au dat licenţa, cu Oana Titică”.

 

Oana Titica-Chicineta-Party-Plates-7

Cum am ales mesajele?

În ziua în care am avut farfuriile în faţă, m-am uitat la ele şi mi-am dat seama că, upsi, asta e viaţa mea adultă în câteva cuvinte. Şi sunt sigură că nu sunt unica femeie pentru care toate prostiile pe care le-am scris se aplică.

Mesajele astea s-au întâmplat pentru că eram sătulă de toate farfuriile din comerţ cu “Bon appetit”, “Chocolate is love”, “I love cupcakes” şi toate celelalte care mă plictiseau îngrozitor. Aici intervine step two of world domination, şi anume în care demonstrez că viaţa nu e roz sidefat şi că orice blondă respectabilă trebuie să fie foarte realistă.

Aşadar:

1 CAKES GAVE ME THIS GREAT ASS

Chicineta.ro - Party Plates-2

E preferata mea şi se referă la faptul că prăjiturile sunt ceva bun, fundurile noastre sunt ceva bun şi împreună sunt o combinaţie mişto şi, de asemenea, E FOARTE OK SĂ MĂNÂNCI PRĂJITURI.

 

2 POST SEX PASTA

Chicineta.ro - Party Plates-9

Cred că acum câţiva ani citeam în cartea Feast a Nigellei ce mişto e să faci cuiva carbonara în prima noapte în care rămâne la tine. Pentru că mie carbonara îmi ies un fel de paste cu ouă prăjite, eu am altele, care includ bacon şi sos de roşii.

 

3 FUCKING DISASTER

Chicineta.ro - Party Plates-4

Pentru momentele în care îţi dai seama A) că ai făcut o tâmpenie masivă şi efectiv nu mai ai cum s-o controlezi (eu trăiesc asta în fiecare zi, când îmi cade telefonul) şi B) că există un dezastru iminent care o să se întâmple şi trebuie să te resemnezi. Farfuria asta s-a întâmplat, desigur, pentru că nu am avut curaj să o fac pe aia cu “Sombapula!!!”.

 

4 I MAKE LOVE BETTER THAN I COOK

Chicineta.ro - Party Plates-6

Adevărul, n’est ce pas, fetelor?

 

5 BACON GAVE ME THIS GREAT ASS

Chicineta.ro - Party Plates-1

La fel ca numărul 1. Pentru că dacă mi-ar cere cineva o listă de lucruri care să mă definească, baconul ar fi în top 10.

 

6 PARKING GODDESS

Chicineta.ro - Party Plates-8

Probabil cea mai personală farfurie. E o titulatură pe care am inventat-o şi pe care mi-am acordat-o acum câţiva ani, când am învăţat SINGURĂ să parchez. Fiindcă nu am făcut nici o oră de poligon în toată şcoala de şoferi (absolvită la Piteşti, vă rog să nu insistaţi pe subiect, NU AM PLĂTIT PERMISUL!!!), iar când m-am trezit în maşină a trebuit să o bag singură într-un spaţiu strâmt. Bănuiesc că putem empatiza toţi cu chestia asta.

 

7 CHOCOLATE MADE ME LOOK THIS GOOD

Chicineta.ro - Party Plates-3

Din nou, adevărul.

 

8 GET SHIT DONE

Chicineta.ro - Party Plates-5

The Lefter plate, pentru că de la ea mi-a venit ideea. Şi cred că în zilele asta în care drama şi plânsul de milă sunt aşa de glorificate, e important să ne aducem aminte să ne dăm două palme şi să get the shit done.

 

9 I THINK I LOVE YOU

Chicineta.ro - Party Plates-7

Pentru momentele în care îţi dai seama că ai belit-o. Varianta românească este, desigur, tot “sombapula”. Pentru când e cu Fucking disaster all the way.

 

***

Cam atât. Toate farfuriile se pot vedea şi cumpăra aici. Vă spun aşa cum am zis tuturor cunoştinţelor care au văzut farfuriile înainte de lansare: “COAE, FII ATENT, dacă îţi plac, îmi zici care îţi place cel mai mult, dacă nu-ţi plac, nu-mi spui nimic, nu vreau să ştiu.”

Toate farfuriile sunt din porţelan şi sunt fabricate în România. Au 26cm, adică sunt pentru fel principal şi pot fi spălate la maşina de vase.

Livrare şi transport

În urmatoarele zile, vom avea transport gratuit în Bucureşti. Adică livrare personală, ceea ce înseamnă că în funcţie de bulanul vostru, o să vă întâlniţi fie cu mine, fie cu Ioana, care e super bucată, apropo.

În ţară, livrarea se face prin curier şi costă 19 lei.

 

Acum, mulţumiri!

(Pentru că sunt foarte importante)

MANUELSA – care a fost cea mai încurajatoare persoană (şi cea mai implicată) în tot procesul ăsta şi care s-a implicat absolut cu toată inima ei. Ocazie cu care am descoperit că, la nevoie, Mazilu se transformă în A) un butoi de sfaturi utile şi B) a very funky cheerleader, care a fost weirdly there cu foarte multe idei în momentele în care îmi venea să îmi bag picioarele şi aj vrea ca să îi mulţumesc cel mai mult.

GEORGE ION – şeful internetului, care m-a ajutat cu tot ce ţine de shop cu o răbdare infinită. Eu şi George ne înţelegem foarte bine în intervale regulate, care se succed cu reprize de certat ca chiorii, noroc că în momentul lansării eram într-un interval de pace. Ce trebuie să ştiţi e că George este foarte talentat la online project management şi îl găsiţi aici.

RADU DUMITRESCUawesome photographer, care a făcut pozele cu mine şi Ioana la Simbio, şi care e unul dintre cei mai mişto fotografi pe care îi cunosc. Lucrăm mult şi la Good Food împreună – face poze cu mâncare bestiale.

PICTORU – care a prelucrat poze. Să-i dea Dumnezeu sănatate, că eu i-am dat prăjituri.

 

AND MOST IMPORTANTLY

IOANA STĂNESCU – care nu doar că e extrem de talentată şi a purtat pantaloni de piele la şedinţa foto, ci a avut şi foarte multă răbdare şi m-a ascultat de fiecare dată când îi explicam o idee absolut aparent tâmpită, dar despre care eram sigură că o să funcţioneze.

 

ioana s

Şi Carmen.

33
33 Comments
 • Monica
  October 20, 2015

  Aia cu GET SHIT DONE. Clar aia. Si aia cu pasta, si mie imi iese super carbonara 😉 Numa ca in casele cu copii se mananca pastele inainte, deh…

  • Oana
   October 20, 2015

   ahahahahahha :))) s-a notat

 • Elena
  October 20, 2015

  Sombapula !!! ce idee misto ! Fucking disaster si Get shit done ma caracterizeaza :))))

 • Oana Igretiu
  October 20, 2015

  Bai, ce misto sunt!!

 • Elena Rusu
  October 20, 2015

  Neapărat la set cândva. Și neapărat mai trebe să scoateți. De un an de zile m-am mutat cu doar două farfurii obosite pentru că nu am găsit tâmpeniile care să-mi placă! DA! Bravo! Nailed it. etc etc.
  Deci aștept o postare în care să faceți apel la fani și să se voteze apoi cele mai cretine (cu drag) mesaje care să iasă tura următoare. Sau mai faceți voi că sigur mai aveți.

  • Oana
   October 21, 2015

   :))multumiiiim!

 • Ioana
  October 20, 2015

  Woaaaaaa :)))) Parking godess si Bacon gave me this great ass :))). Sper ca ai facut multe sau ca au ceva structura metalica, asa, ca pt Fucking disasters :))). Foarte faine! 🙂

 • Elena
  October 20, 2015

  I MAKE LOVE BETTER THAN I COOK because I cook binișor (eu fiind maxim de modestă).
  I ador you.
  Succese.

 • Mircea Banu
  October 20, 2015

  Există perspectiva unei ediţii pentru masculinişti cândva în viitorul mediu spre îndepărtat? Mulţumesc.

  • Oana
   October 21, 2015

   din alea cu fotbal?

   • Dragos
    October 21, 2015

    Nu bre, tot cu bacon. Dar mult mai mult, eventual sa fie un platou sau ceva

   • Mircea Banu
    October 21, 2015

    Hell no! D-alea misogine: “If you can read this. Get ă wife that cooks!”. Nush, I ain’t no copyrighter.

    • Oana
     October 21, 2015

     biiiiiiiiiiiiiiiiiiine, ma gandesc

 • Laura
  October 20, 2015

  Am comandat si eu doua! Sunt foarte faine, felicitari, fetelor!

 • Teodora
  October 20, 2015

  Wow! I simply looooooooove them!!! Felicitari! Cu aceasta ocazie, am gasit pe ce farfurie voi servi desertul pentru sarbatorirea celor trei ani de relatie :)))

 • Mihai
  October 20, 2015

  eu sunt masculinist si aprob sexu si cake-u

 • Cristina
  October 21, 2015

  Foarte misto! Rar imi vine sa promovez ceva pe fb, dar farfuriile astea merita!

  • Oana
   October 21, 2015

   🙂 danke

 • Christiana
  October 21, 2015

  Farfuriile sunt pure joy si tu cred ca ai putea sa scrii comestibil si despre indexul de la apometre, darrr nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva tot acest demers antreprenorial a fost intreprins ca sa ai unde sa porti top-ul acela minunat 😀

  • Oana
   October 21, 2015

   hahahahahahah SORT OF ai dreptate

 • Isabela
  October 21, 2015

  Foooarte misto!

 • violeta
  October 21, 2015

  Suuuuuupppppeeeerrrrr!!

  P.S. Dar pantofii de unde sunt? 🙂

  • Oana
   October 21, 2015

   :))))) musette

 • Alina
  October 21, 2015

  Mai draga, scrii bestial. Stau in masina si rad ca zapacita citind articolul:) o sa cumpar farfuriile astea in primul rand de dragul scrisului tau:)) asa bine cred ca ne regasim multe in mesajele astea de pe farfurii:)) keep up the good work!!

 • Laura Laurentiu
  October 21, 2015

  Băi, sunt foarte, dar foarte mișto!

  • Oana
   October 22, 2015

   multumesc mult de tot, Laura!

 • Cristina
  October 21, 2015

  Mie mi se potrivesc cele cu prajiturile si cu making love better than cooking. Si la sugestia prietenei tale, Mazilu, cred ca o sa le comand pe rand 🙂 Cica sunt sanse sa te vad de doua ori.

  • Oana
   October 22, 2015

   :))) perfect asa!

 • andra
  October 21, 2015

  “Get shit done”, my fav. As sugera “ia mana de pe ea”. Pentru ca, nu-i asa, “te spag dac-o spargi”. Congrats. Sunt minunate toate.

 • Emilia
  October 23, 2015

  O am pe aia cu I think I love you, a venit azi 😀
  Eu cred ca e un inceput de colectie foarte bun
  Multumesc Ioana si Oana 🙂

  • Oana
   October 24, 2015

   Multumiiiiiim, Emilia, sa te bucuri de ea!

 • Corina Simion
  November 9, 2015

  Trebuie neaparat sa-mi comand macar 2. Nici macar nu stiu care dintre ele imi place mai mult, toate sunt super. Ultima, cea cu Parkin Goddes imi surade, desi nu mi se potriveste atat de mult. 😀
  Super ceea ce ati facut, felicitari!

 • cliff
  November 16, 2015

  Foarte dragute farfuriile!

  Apropo, “Cake gave me this great ass” suna mult mai bine, pentru ca te referi la felul de mancare numit “cake”.

  Cel putin pt urechile mele, “my fucking is better than my cooking” suna mai bine. Sau, in lipsa de cojones, “my lovemaking is better than my cooking”.

  -c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *