Budincă de ciocolată

By Tuesday, August 11, 2015 4 14

Chestia asta e, basically, o budincusă / cremă de ciocolată (o cheamă chocolate pot în original, if you may), pe care eu o fac cel puţin o dată la două săptămâni începând din martie, pentru că:

a) e gata în 20 de minute, fix cât un episod din Sex and the City.

b) iar nu găsesc chestii similare prin oraş care să îmi placă (zilele trecute am descoperit cu  tristeţe că, like all good things, s-a futut şi mousse-u’ de ciocolată de la Chocolat, care acum un an-doi era o treabă).

c) poate n-aţi înteles că e gata FOARTE REPEDE, ceea ce e extrem de important pentru o blondă cu răbdarea unui golden retriever de 2 luni

 

Reţeta e din cartea Chocolat a lui Eric Lanlard.

Voilà!

***

 

20 de minute, plus timpul de răcire // 8 porţii

1 litru de lapte

200g de ciocolată neagră, tocată mare

50g de zahăr brun

75g de amidon

50g de unt, tăiat cuburi mici

 

1 Pune deoparte 150ml de lapte şi toarnă restul într-o crăticioară. Adaugă ciocolata şi zahărul şi încălzeşte totul la foc mic, amestecând încontinuu până când zahărul se dizolvă.

2 Amestecă amidonul cu laptele pus deoparte, cu ajutorul unui tel, apoi încorporează totul în mixul de ciocolată şi lasă totul să dea în clocot, amestecând încontinuu. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă untul, amestecând bine.

3 Toarnă amestecul în 8 ceşti sau vase ramekin. Lasă cremele să se răcească, apoi dă-le la frigider cel puţin 4 ore, până se întăresc. Scoate-le de la rece cu 1 oră înainte de a servi.

14
4 Comments
 • Teodora
  August 11, 2015

  Chiar cautam o idee ciocolatoasa pentru un nou desert pentru my better half. You had me la cele 20 de minute cat dureaza toata prestatia. Daca adaug frisca si afine exista o sansa sa gust si eu 🙂 Gracias!

  • Oana
   August 11, 2015

   glad to be of assistance 😀

   • Teodora
    August 12, 2015

    Done! Bun bun si exact asa cum imi plac mie retetele: usoare si rapide.

    • Oana
     August 12, 2015

     aaaa ai si facut-o? bravo, ce tare, ma bucur ca ti-a placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *